Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyiket érdemesebb csinálni...

Melyiket érdemesebb csinálni (utcára kellene, megvédeni magamat, tehát nem a versenyzés a fő cél)?

Figyelt kérdés

Én jelenleg 27 éves vagyok.

Szóval:

- Box

- Savate

- Muay Thai

BOX:

Ezt szerintem mindenki ismeri.

SAVATE:

Bár ez utcai harc és nagyon pörgős ha farmernadrág van az emberen szerintem a technikák 60%-át nem lehet bevetni. Mint a fejre rúgások, dinamikus rúgások és egyéb technikák. Bár ha ez a tipikus utcai harc arra kíváncsi lennék, hogy milyen nadrágban jártak az emberek anno, hogy simán rugdoshattak harc közben a kocsmákban.

MUAY THAI:

Szerintem ez egy utcára nem való dolog. Mert ha mondjuk farmernadrágban vagy vagy más nadrágban akkor a térdelés, a sípcsontos rúgás nem nagyon lenen bevethető. A Thai Boxolók ezenfelül ököllel nem igazán jók, tehát az utcára való legjelentősebb fegyvert is leírhatjuk. Egyedül a könyöktámadás marad bevethető.

Ezek alapján kérem az ötleteket. :)

2015. nov. 3. 08:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:

,,Szerintem csak megakarja tudni magát védeni és nem Rambóvá válni."

Ez az egész önvédelmesdi ott kezdődik, hogy pl.: rablásnál átadja inkább az értékeit, mintsem leálljon hősködni. Mielőtt valaki elkezdené, hogy de miért, így-úgy amúgy.

1. Nincs olyan ember, aki több támadóval feltudná venni a harcot. Az élet nem film, hogy valaki lever 5-6 embert az utcán. Legfeljebb totál részeget ver le. Egy olyat, aki évek óta emberek kirablásával foglalkozik soha a büdös életben. Főleg úgy, hogy az ilyen egyének sose egyedül mennek rá az áldozatra. Ilyen stílus meg, ami több támadó ellen készít fel nincs.

2. Alapból a támadóidnak tuti lesz kése. Egy késes ellenfél is nehéz falat bármilyen stílusnak, akkor 4-5 késekkel rendelkező egyén ellen most őszintén melyik stílus venné fel a harcot? Főleg mikor úgy indulna az egész harc, hogy bekerítenek? Ergo egyszerre 4-5 különböző irányból érkező késszúrások elől kellene elhajolgatnia.

Végig lehet gondolni, hogy mennyi az esélye a komolyabb sérülések elkerülésének. Lehet hősködni, hogy most én vagyok a Bruce Lee és megpróbálom mindegyiket lezúzni a 3,14csába, vagy inkább átadom az értékeimet és úszom meg nagyobb eséllyel bármiféle sérülés nélkül az egészet. Az önvédelemnek meg mi is a célja? Hogy minél nagyobb eséllyel úszd meg sérülések nélkül azt, ha megtámadnak. Akkor miről beszélünk? Erre mondom, hogy az önvédelem elsődlegesen fejben dől el.

2015. nov. 5. 09:13
 52/62 A kérdező kommentje:

Nem igazán járkálok olyan helyekre ahol sorozatgyilkosok, késsel-kardokkal mászkáló emberek vannak. Ahogy mondod az élet nem egy film. Azonban még a támadók se szoktak minden helyzetben kockáztatni. Mert tudják, hogy ha megkéselnek valakit akkor a zsaruk a nyomukban lesznek. Még akinél pisztoly van az is megpróbálja úgy intézni a dolgokat, hogy ne kelljen használnia.

Bár az utcai önvédelem az én esetemben azt jelenti, hogy beszól nekem valaki, én meg visszaszólok és az ott kialakult kakaskodást neveztem én "utcára" dolognak. Nem azt, hogy jönnek a rablók kardokkal és akkor én ott el akarok kezdeni rambózni. Vagy ha mondjuk olyan csajra szálltam rá akinek van valakije és odajön a pasi, hogy akkor rendezzük le odakint. Tehát ilyesmikre, nem extrém helyzetekre.

Persze jó hallgatni, hogy ha karddal támadnak rám az ellen mit tanuljak. :D

Bár most elhallgatva a dolgokat meg megnézve ezt a videót én a Box + Birkót jelöltem meg. Tudna valaki segíteni abban esetleg, hogy hol van Birkó és Box edzés ahol a 26 éveseket is tanítanák Pestlőrincen? Ahol minőségi az edzés?

2015. nov. 5. 09:38
 53/62 anonim ***** válasza:

Most tényleg nem értem, hogyha pusztán ilyenekre kellene neked az a tudás, amit adnának a harcművészetek/küzdősportok, akkor mi a fenének akarsz tanulni harcművészetet/küzdősportot? Ezek a szituációkat nem tudod reflexből pusztán az agyaddal megoldani tanulhatsz te bármit kedves kérdező, akkor se fogod tudni megvédeni magad.

Kapásból a kötekedést lesz*rod nagy ívben. Egyből meg van oldva a probléma és esetleges bunyó nélkül megúsztad.

Megakarod védeni magad a kiszemelt csaj pasijától? Nem hajtasz rá a csajra, ilyen egyszerű. Megint megoldottad a problémás helyzetet úgy, hogy nem kellett verekedned.

Máris meg van oldva az a két probléma amit felsoroltál, pusztán a józan észt használva.

2015. nov. 5. 09:55
 54/62 A kérdező kommentje:
Remélem tud valaki boxedzést és birkózóedzést Pestlőrincen. :)
2015. nov. 5. 10:47
 55/62 anonim ***** válasza:
a röhej az egészben az, hogy a kékruhás boxoló srác a végén kifejti, hogy mire ment ki ez a kis bemutató. És azt is megemlíti, hogy ezt utcai harcban nem érdemes erőltetni. Okkal.
2015. nov. 5. 17:35
 56/62 anonim ***** válasza:
Nem egészen azt mondja, hanem hogy nem jó taktika kizárólag elhajlásokkal kifárasztani az ellenfelet. De pl. egy küzdelmet könnyedén eldöntő ellentámadás előkészítéséhez szerinte hasznos lehet egy ilyen elhajlás.
2015. nov. 5. 18:01
 57/62 anonim ***** válasza:

Ügyes volt a videón a kék ruhás csávó, ez nem vitás. Csak miközben ügyesen elhajolgat az - egyébként ütni kicsit sem tudó, kalimpáló - őt támadó emberke elől, f/szán elöl van a lába jól berogyasztva. Tökéletes célpont egy low-kick kivitelezésére. Még egy kezdő thai boxos is lazán adna neki egy olyat, amitől 3 napig mankóval közlekedik.

Utcai bunyóban ez így hasznavehetetlen. A másik, visszakézből történő ütések (fonákütések, ha úgy tetszik) ellen a ducking nagyon keveset ér. Arnison mi is tanulunk elhajlásokat, kés ellen.

Egy egyenes szúrás ellen, elhajolHAT a srác, de mihelyt elhajolt, ugyanabba az irányba visszakézből lehet egy köríves vágást csinálni. Aztán kalap-kabát, onnan már nem tud elhajolni, vagy félre ugrani. Nem véletlenül tilos az ökölvívásban a fonákütések. Az ellen aztán lehet lábmunkát, semmit sem ér....

2015. nov. 5. 19:02
 58/62 anonim ***** válasza:

Kérdező, te se tudod mit akarsz. Eddig szoptad a boksz farkát, most meg nem a szíved csücske. Tetszik, nem tetszik, az ütés a legalapvetőbb dolog a harcban a birkózással együtt.

Kés ellen meg tényleg nem jó az elhajlás. Kimozogni szerintem inkább kilehet, de elhajolni végzetes lehet. A fegyver tulajdonképpen a kéz meghosszabbítása, tehát eleve előnnyel indul a támadó, főleg ha gyakorlott késelő. Ha szurkál mint a villám, akkor nincs az a bokszoló vagy akármilyen harcos, aki ki tudna hajolni előle. Hátulról meg lazán leszúrnak, mint ahogy már írtam is. Ha nem bírnak veled bunyóban, akkor elő fog kerülni a kés.És általában többen is támadnak. Gondolok itt a "C" elemekre.

2015. nov. 5. 21:39
 59/62 anonim ***** válasza:
Amúgy meg ez a ráhajtok a nyilvánvalóan kapcsolatban lévő nőre meg rohadt gusztustalan. Elakarod venni a csaját és még meg is vernéd?
2015. nov. 5. 21:44
 60/62 anonim ***** válasza:

"Még egy kezdő thai boxos is lazán adna neki egy olyat, amitől 3 napig mankóval közlekedik. "

Nem biztos, a tb eléggé kezd ellaposodni magyarhonban. Voltam már "érdekes" TB edzésen, ahol a sparring egészen véletlenül említésre se került...

2015. nov. 5. 21:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!