Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyiket érdemesebb csinálni...

Melyiket érdemesebb csinálni (utcára kellene, megvédeni magamat, tehát nem a versenyzés a fő cél)?

Figyelt kérdés

Én jelenleg 27 éves vagyok.

Szóval:

- Box

- Savate

- Muay Thai

BOX:

Ezt szerintem mindenki ismeri.

SAVATE:

Bár ez utcai harc és nagyon pörgős ha farmernadrág van az emberen szerintem a technikák 60%-át nem lehet bevetni. Mint a fejre rúgások, dinamikus rúgások és egyéb technikák. Bár ha ez a tipikus utcai harc arra kíváncsi lennék, hogy milyen nadrágban jártak az emberek anno, hogy simán rugdoshattak harc közben a kocsmákban.

MUAY THAI:

Szerintem ez egy utcára nem való dolog. Mert ha mondjuk farmernadrágban vagy vagy más nadrágban akkor a térdelés, a sípcsontos rúgás nem nagyon lenen bevethető. A Thai Boxolók ezenfelül ököllel nem igazán jók, tehát az utcára való legjelentősebb fegyvert is leírhatjuk. Egyedül a könyöktámadás marad bevethető.

Ezek alapján kérem az ötleteket. :)

2015. nov. 3. 08:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

Tessék itt van.

https://www.youtube.com/watch?v=qSX0PCQXiO4

Sok szerencsét egy Boxoló ellen!

Még meg sem tudják ütni! lol

Acélbetétes bakancs:

Úgy csináltok mintha mindenki olyat hordana. Rokkerek, meg munkások. Ennyi!

Kés:

Mint írtam olyan mint az ütés, elhajlás és elmozgás ellene és kész. Mit gondoltok 4000 éves boksz nem tanít meg kés ellen elmozogni? Dehogynem!

Nem kettős fedezék kell a kés meg a vipera ellen hanem mozogni és ütni.

2015. nov. 4. 22:40
 42/62 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló egy trollkodó idióta barom! Soha életében nem tanult kés- és botharcot. Nem, egy késszúrás kicsit sem olyan mint egy ütés. Rengeteg bokszolót (és más küzdősportolót) lekéseltek már. Olyankor hol volt az elmozgás?! Sehol! Mert egy fegyver elől teljesen másképpen kell elmozogni, más a távolságosztás is. A fegyverrel kivitelezett ütés/szúrás/vágás/csapás hatósugara is más. A 4000 éves boksz ÖNMAGÁBAN bőven elégtelen utcai önvédelemre! Menjetek el egy kali edzésre, lehetsz te akármilyen bokszbajnok, pusztakézzel egy fulĺ kezdő kalis gumikése elől sem fogsz tudni kimozogni. Tízből tizenkétszer le fog szúrni.
2015. nov. 5. 07:30
 43/62 anonim ***** válasza:

Te vagy a Troll!

Szerinted miért ajánlják az elismert boxolók ezen az oldalon a box+bírózás kombót az esetek 90 százalékában?

Azért mert ez a kettő a leghatékonyabb. Ebben semmi varázslat nincs. Biztosan mást tanulsz és félsz az igazságtól, hogy csak butított változat. A sok ezer év alatt tökéletes lett ezeknek a technikája és nyugodtan használható az utcán.

Amikor megkéselnek egy bokszolót az azért van, mert nem látja ahogy írták már hátulról. Hátul senkinek sincs szeme mindegy hogy mit tanul.

Egy amatőr bokszolót meg lehet késelni, de egy gyakorlottat szemtől szemben nem.

Megnézted a videót amit linkeltem? Abból rájössz. Az bezzeg nem kommentálod mi?

2015. nov. 5. 07:39
 44/62 aikiboxer ***** válasza:

Sziasztok! A sima ökölvívás csakugyan messze elégtelen kés vagy bármilyen fegyver ellen. A bunyóhoz jó alapot ad, de a késharc teljesen más. Azt külön kell tanulni.

A másik meg, hogy fegyver ellen csak fegyverrel lehet hatékonyan védekezni, puszta kézzel csak nagyon végszükség esetén lehet megpróbálni. Ha késsel támadnak, minimum egy széket kell felkapni a kocsmában és azzal távol tartani. De ha az nincs, valami bot, vipera, vagy más kézifegyver mindenképpen jól jön. Csak úgy puszta kézzel duckingolni – elég rossz ötlet kés ellen. De EGYSZER ki lehet próbálni.

2015. nov. 5. 08:16
 45/62 A kérdező kommentje:

Első kérdés!

A videóban mit művel ez a kék ruhás csávó?

Jól elhajol minden elől és hát a box sosem volt a szívem csücske. Főleg hogy ahogy látom a bunyók nagy része mindig a földön dől el.

Persze 1 VS 1 ellen a Birkó messze a legjobb úgy vélem, de ha többen vannak akkor célszerű kiütni egyet-kettőt. Mert a Birkóhoz azért idő kell 1 ellenség ellen.

2015. nov. 5. 08:46
 46/62 A kérdező kommentje:
Én is szeretnék így megtanulni elkerülni mint a kék ruhás ürge.
2015. nov. 5. 08:49
 47/62 anonim ***** válasza:

Bokszedzésen meséltek nemrég egy sztorit egy országos szintű, talán amatőr bokszolóról, aki összevert mindenkit egy kocsmában (az előzményeket nem hallottam, hogy pontosan miért), aztán mivel nem bírtak vele, inkább megkéselték.

De ettől függetlenül egy ügyesebb bokszolóval nagyon nem kötekednék, gyors, robbanékony, erős, szívós, van állóképessége, erőseket, pontosakat és gyorsakat üt, van taktikai érzéke (pl. ki tudja használni az ellenfele gyengeségeit és hibáit harc közben) és nem utolsó sorban bírja a fájdalmat. Egy átlagos, küzdősportokban járatlan ember nem hiszem, hogy a legtöbbször ellenfele lenne (kivéve fegyverrel, túlerőben vagy ha meglepetésszerűen támadnak rá).

2015. nov. 5. 08:57
 48/62 aikiboxer ***** válasza:

Szerencsére tele van a youtube késharc oktató videókkal -- ezekből is látni, hogy a pusztakezes box jóformán esélytelen egy késtámadás ellen. Például

[link]

2015. nov. 5. 09:02
 49/62 A kérdező kommentje:

Ez mind csodaszép, majd hordok magamnál 2 kukrit akkor és kész.

De engem az érdekel, hogy hol lehet megtanulni úgy elmozogni az ökölcsapások elől ahogy ebben a videóban csinálták?

2015. nov. 5. 09:04
 50/62 aikiboxer ***** válasza:
Bármelyik boxedzésen, ezt duckingnak hívják.
2015. nov. 5. 09:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!