Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyiket érdemesebb csinálni...

Melyiket érdemesebb csinálni (utcára kellene, megvédeni magamat, tehát nem a versenyzés a fő cél)?

Figyelt kérdés

Én jelenleg 27 éves vagyok.

Szóval:

- Box

- Savate

- Muay Thai

BOX:

Ezt szerintem mindenki ismeri.

SAVATE:

Bár ez utcai harc és nagyon pörgős ha farmernadrág van az emberen szerintem a technikák 60%-át nem lehet bevetni. Mint a fejre rúgások, dinamikus rúgások és egyéb technikák. Bár ha ez a tipikus utcai harc arra kíváncsi lennék, hogy milyen nadrágban jártak az emberek anno, hogy simán rugdoshattak harc közben a kocsmákban.

MUAY THAI:

Szerintem ez egy utcára nem való dolog. Mert ha mondjuk farmernadrágban vagy vagy más nadrágban akkor a térdelés, a sípcsontos rúgás nem nagyon lenen bevethető. A Thai Boxolók ezenfelül ököllel nem igazán jók, tehát az utcára való legjelentősebb fegyvert is leírhatjuk. Egyedül a könyöktámadás marad bevethető.

Ezek alapján kérem az ötleteket. :)

2015. nov. 3. 08:05
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 A kérdező kommentje:

Eddig nálam a box vezet.

Mondjuk nem nagy a valószínűsége, hogy engem meg akarna késelni valaki. Tehát elsősorban a nagypofájú páwák ellen készülnék, akik nagyon menőnek hiszik magukat. Illetve a Disco-s idióták ellen.

Még arra gondoltam, hogy megtanulnék boxolni ez lenne 1-2 év. Utána meg kitanulnám a Defendo-t, de fennáll a kérdés, hogy ha nem tanulhatok kettőt egyszerre akkor melyiket hagyjam abba. Mert az időm nem enged kettőt.

2015. nov. 4. 08:27
 22/62 anonim ***** válasza:

Tanulj fegyveres harcot is. Például tanulj meg sétabotot használni. Sétabot elegáns, nem is piszkálhatnak érte. Késpenge is lehet benne ha 8 centinél rövidebb, van már acélból is. Jó a boksz, de a késelés az igaz. Egy thai-bokszoló ismerősömet is hátulról szúrták le. Szemből mentek ellene többen, azokat le is ütötte, de egy páran mögé kerültek és megszurkálták. Szerencsére túlélte, mert volt ereje elkúszni a benzinkút bejáratához és ott hívták a mentőket. De ugyanígy volt már olyan, hogy egy másik thai-boxos srácot acélbetétessel rugdostak le, utána meg földhöz vágtak.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha tanulsz valamit, ne bízd el magad. Lehet járni edzeni, de ne akarj mindenki arcába beleállni, mert előkerülhet egy vipera vagy kard és nagyot nézel. A kés elől való elhajlást én sem kockáztatnám, ha benézel egyet, akkor meg is halhatsz. A kést tartó kart kell elhajlás helyett elkapni és eltörni a könyökét vagy feszíteni a karját, esetleg olyan pozícióba fogni a karját, hogy ne tudjon szúrni a másik kézzel meg ütni vagy mögé kerülni miközben lefogod a karját egy kézzel és a térdébe taposni, herén térdelni hátulról vagy fojtani, esetleg letépheted a fülét, szembe is lehet nyúlni. De ez se egyszerű, ezt sem ajánlom, mert lazán leszúrnak ha egy rossz mozdulatot is csinálsz.

Aki a pszichológusos dolgot írta, annak valamennyire igaza van. Kérdező ne akarj egyből bosszúálló lenni. Legyen eszed, ha kést fognak rád, akkor fuss el a fenébe. Hidd el nem éri meg meghalni, csak azért, mert nem akarsz félreállni. Ütőfegyver ellen inkább el lehet hajolni, de ha egy jó baseball ütővel üt egy gyakorlott ember, akkor egyáltalán nem biztos, hogy sikerül elhajolni. Ez az elhajlás se szent, egy bokszolót is simán ki lehet ütni plekniből. Volt olyan bokszmeccs, hogy a küzdelem után a győztes fél odament kezet fogni a veszteshez, erre az plekniből kiütötte miközben a másik békejobbot nyújtott. Szerinted ha belekötsz valakibe, akkor az nem fogja megbosszulni? Ha súlyos arcokba akaszkodsz bele, netalántán valami helyi gengszterbe, akkor szerinted nem áll meg melletted egy kocsi és nem vernek fejen vascsővel, amikor az utcán kószálsz? Hogy véded ki, ha egy 100 kilós izomagy kipattan váratlanul a kocsiból és elcsapja a fejed?

Akármit is tanulsz, ne legyél önző, ne öncélra használd, ne ess át a ló másik oldalára.

Egyébként még a birkózás is jó, főleg dulakodásra, bár oda ennyi idősen nem hiszem, hogy bevesznek még.

Egyébként aki írta, hogy a bokszoló karját elkapják, annak üzenem, hogy verekedtem Judosokkal nem is egyszer és nem kapták el a karom, ellenben és le tudtam ütni, bár nem vagyok bokszoló sem.

Összefoglalva, kérdező azt válaszd amelyik tetszik és elvezed, meg jó az edző, rendes a csapat, ahogy Aikiboxer is leírta. És nem árt felkészülni, de nem fog minden szembejövő ember egyből neked ugrani, meg te se állj le senkivel pitiáner dolgokért verekedni. Néha jobb ha lesz**arod és tovább mész. Ha viszont tényleg meg kell magad védeni, akkor cselekedj. A fegyveres harcot meg a sétapálcát fontold meg, azzal már egész jól lehet kés ellen is védekezni, ha nem tudsz elfutni, mert mondjuk sarokba szorítanak vagy többen támadnak meg. És acélbetétes bakancs se árt. Csak legyen erő a lábadban rúgni. Bár nyáron nyugodtan vedd le, sőt sétapálcával meg karddal se kell mindenhova menni, elvégre csak az utcára mész és nem háborúba.

2015. nov. 4. 15:26
 23/62 A kérdező kommentje:

És ez az acélbetétes bakancs mire jó?

Sípcsonton rúgom az ellent és akkor elkezd sírni vagy mi?

Bár nem tudom, hogy hol használnak olyan rúgást amit az acélbetétes orrával kell elindítani Savate-ban vagy Muay Thai-ban?

2015. nov. 4. 16:41
 24/62 anonim ***** válasza:

Igen egy fiatal srac setapalcaval jar. Ez mar nem realis, mert maimum a hyper sznob ferfiak hasznalnak setapalcat. Lol

Egy box + birkozas kombot kell megtanulni es ha nem tudsz elfutni akkor hasznalni. Nem lesz elllenfeled maximum egy lofegyver.

Minden mas ebbol a kettobol fejlodott ki, es azok csak butitott valtozatok.

A boxnak es a birkozasnak is tobb ezer ev a multja vagyis tokeletesre fejlodtek. Ez teny!

2015. nov. 4. 17:39
 25/62 anonim ***** válasza:
100%

"Minden mas ebbol a kettobol fejlodott ki, es azok csak butitott valtozatok.

A boxnak es a birkozasnak is tobb ezer ev a multja vagyis tokeletesre fejlodtek. Ez teny!"

Te szerencsétlen marharépa! Hiába jó a boksz + birkózás pusztakezes bunyóban, attól még vipera vagy kés ellen, SEMMIT SEM ÉR! Amúgy a boksz messze nem tökéletes! Egy bokszolót egy átlagos fizikumú küzdősport tudás nélküli ember is le tud fogni, ha pedig fizikailag erősebb is, akkor le is teperheti a földre. Egy bokszoló ugyanannyira (nem) tud birkózni, mint egy átlagos ember. Másrészt a bokszolót lazán fel lehet rúgni, csak egy jó acélbetkós bakancs kell hozzá. Egy rúgás sípcsontra, aztán az ökölvívónak zéró lábmunka. Mert a bokszolók igazi fegyvere nem a kezük, hanem a lábuk. A boksz kiegészítő stílusnak jó, valami mellé! Ellenben a birkózás, már tényleg jó önmagában is. Egy birkózót két ember sem tud normálisan lefogni.

De még a birkózás sem ér egy kalap bélsárt sem fegyver ellen! Fegyver ellen CSAK FEGYVERREL LEHET VÉDEKEZNI! Vagy elfutsz ha tudsz! De aki a kés ellen neki akar állni, aikidózni, muay thai-ozni, bokszolni, krav magázni vagy wing tsunozni pusztakézzel, az meg is érdemli, hogy lekéseljék. Idióta az aki neki áll hősködni fegyvertelenül a fegyver ellen! És egy átlagos utcai rablás pedig az esetek 110%-ban valamilyen fegyverrel történik. De a diszkóban is előkerülhet a bökő, főleg a dzsipók a támadók.

2015. nov. 4. 18:53
 26/62 anonim ***** válasza:
*főleg ha
2015. nov. 4. 18:55
 27/62 A kérdező kommentje:

Én arra gondoltam, hogy mivel az ököl az ember fő fegyvere ezért a főág a Box lenne, ha az már jól megy akkor meg a Muay Thai-t csinálnám addig amíg meg nem tanulok lábbal, térddel és könyökkel ezt-azt. A Birkóhoz öreg vagyok.

26/F

2015. nov. 4. 19:03
 28/62 A kérdező kommentje:
Illetve 9-én 27.
2015. nov. 4. 19:03
 29/62 anonim ***** válasza:

Van ám hobby birkózás is, felnőtteknek is!

[link]

Hülyeség, hogy öreg vagy hozzá! A versenyzéshez már valóban öreg vagy, ez igaz. De az, hogy megtanulj birkózni és hobby szinten űzd ezt a sportot, nem vagy öreg. Nálunk Győrben is van hobby birkózás, felnőtteknek is. Járnak 35-40 éves kezdő felnőttek is.

2015. nov. 4. 20:15
 30/62 anonim ***** válasza:

"És ez az acélbetétes bakancs mire jó?

Sípcsonton rúgom az ellent és akkor elkezd sírni vagy mi?

Bár nem tudom, hogy hol használnak olyan rúgást amit az acélbetétes orrával kell elindítani Savate-ban vagy Muay Thai-ban?"

Nem elkezd sírni, hanem ripityára törik a lába...

Én Savateban tanítanak cipővel rúgni. Maga az elnevezés is a cipőre utal. Amúgy meg rohadt bonyolult alárúgni valakinek, szóval csak 3000 edzés után fog menni...

2015. nov. 4. 20:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!