Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyiket érdemesebb elkezdeni...

Melyiket érdemesebb elkezdeni Thai box vagy Box? Több lent.

Figyelt kérdés
22 évesen már 4 éve kondizok rendszeresen, 185 mellé 90 kilót nyomok, 60 ról indultam szóval magamrapakoltam egy tömeget. Észrevettem az évek során hogy lassabb vagyok, nem bírom a tempót pl. hamar kifulladok futásnál és sokáig lihegek utána meg izzadok. Jobb kondit szeretnék, és ha esetleg belém kötnek bármi miatt ne az legyen már hogy arrébb kullogok főleg ha valami lánnyal megyek ki, + most kedvet kaptam hozzá, jó lenne néha levezetni a feszültséget is. Ez ilyen 4 legyet egy csapásra dolog lenne. Na most a fenti kérdés mellett, hogy melyiket érdemes elkezdeni még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha verekedésre kerül a sor vagy látok egyet akkor liftezik a gyomrom (gondolom beszarok és félelem :D) meg ha pl jön egy erősen megküldött labda akkor hunyorgok > ezek leküzdhetők az évek során a fent említett sportokkal?

2015. júl. 24. 15:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
azt, amelyikhez több kedved van.
2015. júl. 24. 19:29
 2/13 anonim ***** válasza:

több mint 13 évet judoztam.

a mai napig fosok a balhétól... ha beszari vagy, az soha nem fog elmúlni, az a jellemed része...

Sportot ne azért válassz, mert megtanít verekedni, hanem azért, mert szereted az adott sportot..

különben is, egy küzdősport olyan szintű elsajátítása hogy biztonsággal kiállhass egy utcai bunyóban, egy élet munkája.

2015. júl. 24. 19:33
 3/13 A kérdező kommentje:
Aha, hát én arra gondoltam, hogy mivel még egyszer sem mosott be nekem senki ezért lehet, aztán ha elvernek egy párszor edzésen meg ilyenek akkor már tudod hogy mi vár rád, vagy jobban bírod esetleg te is hozzá tudsz érni a másikhoz akkor egy idő után megszokod.
2015. júl. 24. 20:18
 4/13 anonim ***** válasza:

oké, edzésen irányított felügyelt körülmények között párszor elveritek egymást az adott hacrendszert használva, utcán meg a kiscigány, mikor látja, hogy veled nagy fába vágta a fejszét előhúzza a kést a zsebből és nem kerülsz be a híradóba este, mert nem cigányverő magyar vagy, hanem egy jelentéktelen cikk kuruc.infón...

pont pár napja találtam egy nagyon frappáns videót erről... elgondolkodtató:

https://www.youtube.com/watch?v=j55d8uqvKDQ

2015. júl. 24. 20:29
 5/13 anonim ***** válasza:

ha ugyanúgy kondiznál mellette akkor az ökölvívás lenne a jobb,mert ott nem építik le a combod,térded,nem rúgják szét az alkarod,felkarod,könyököd és tudnál továbbra is rendesen konditermi edzést végezni zavartalanul.

a másik dolog pedig a számodra idegen élethelyzet miatti stressz.

ha heti 3x bunyózni fogsz,akkor megismered ezt az élethelyzetet,nagyjából tudni fogod hogy mi várható benne és a para helyett a kihívást fogod látni benne idővel.

a trabant motor a bmw-ben effektuson is javít,mert a küzdősport kardió edzéstípus,ezért idővel a szíved keringésed ereje teljesítménye is utol fogja érni magát.

2015. júl. 24. 21:50
 6/13 aikiboxer ***** válasza:

Egy kicsit fura nekem, hogy kerülnek az emberek verekedésbe, amikor 41 év alatt mindig sikerült elkerülnöm minden ilyesmit, pedig inkább kakaskodós alkat vagyok -- de azért az éles helyzetekben mindig kidumáltam magamat így vagy úgy. Na mindegy.

Gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket kezded el, a lényeg, hogy olyan edzést válassz, amely

- a lakhelyedtől max. 15 percre van (lehetőleg a szomszéd sarkon)

- heti 3x van edzés (hogy ha egy kimarad, akkor is maradjon 2)

- van zsákolás és puhakesztyűs/fogvédős kesztyűzés

- normális az edző és foglalkozik a kezdőkkel is rendesen

- van hobbista edzés, azaz foglalkoznak kezdőkkel

- jó a hely atmoszférája, rendesek az edzéstársak

- nem verik a kezdőket, és nincs rajoskodás, hanem kemény munka

Ennek megfelel általában a box, kick-box, thai box és savate. De még így is nehéz jó edzést találni elérhető távolságban sajnos.

Gyúrás mellett mondanék még testharcos stílusokat, mivel ott nagyon jól jön az izomtömeg meg a nyers erő. Például birkózás, judo, szambó, brazil jiu jitsu.

Mivel felnőtteknek főleg csak a BJJ-ben van kezdő edzés, ezért ez utóbbit javaslom, hogy nézz rá, hátha tetszik.

Az utcai, szórakozóhelyi balhékat meg kerüld el, dumáld ki magad, nem kell emberkedni, veszélyes és több nem leszel tőle.

2015. júl. 25. 10:12
 7/13 A kérdező kommentje:
Természetesen nekem sem az a cél hogy ha valaki rám néz akkor egyből orrnyergen verjem. 22 év alatt én sem kerültem amint írtam egy verekedésbe sem. Ez csak a 4 okból az egyik ami miatt el szeretnék kezdeni egyet, ahogy néztem sajnos budapest szélén lakok így a hozzám legközelebbi terem is kb 30 percre van, ez pedig az university boxing klub
2015. júl. 25. 11:00
 8/13 aikiboxer ***** válasza:
Ha az UBC-be akarsz menni, akkor a kick-boxszal próbálkozz, a box része egyetemi tömegsport, nem tanulsz meg rendesen boxolni. Keress kisebb klubot szerintem.
2015. júl. 25. 13:16
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi az a 30 perc ? Nem lakhat mindenki a klub mellet, Én biciklivel járok, 8 kilóméterre van a klub, majdnem 40 perc, gyalog akár 2 óra is, mégis bejárok rendesen, ha 30 perc gyalogút, vagy 5 perc biciklizést nem bírsz, akkor ez nem neked való!
2015. júl. 26. 13:20
 10/13 aikiboxer ***** válasza:
Ha neked 8 km az 40 perc biciklivel, akkor egy meglehetősen ráérő ember vagy. Aki azonban dolgozik vagy egyetemre jár, nem engedheti meg magának, hogy napi +2 órát edzésre utazással töltsön, és az ilyenek fel is szokták adni elég hamar.
2015. júl. 26. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!