Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyiket érdemesebb csinálni...

Melyiket érdemesebb csinálni (utcára kellene, megvédeni magamat, tehát nem a versenyzés a fő cél)?

Figyelt kérdés

Én jelenleg 27 éves vagyok.

Szóval:

- Box

- Savate

- Muay Thai

BOX:

Ezt szerintem mindenki ismeri.

SAVATE:

Bár ez utcai harc és nagyon pörgős ha farmernadrág van az emberen szerintem a technikák 60%-át nem lehet bevetni. Mint a fejre rúgások, dinamikus rúgások és egyéb technikák. Bár ha ez a tipikus utcai harc arra kíváncsi lennék, hogy milyen nadrágban jártak az emberek anno, hogy simán rugdoshattak harc közben a kocsmákban.

MUAY THAI:

Szerintem ez egy utcára nem való dolog. Mert ha mondjuk farmernadrágban vagy vagy más nadrágban akkor a térdelés, a sípcsontos rúgás nem nagyon lenen bevethető. A Thai Boxolók ezenfelül ököllel nem igazán jók, tehát az utcára való legjelentősebb fegyvert is leírhatjuk. Egyedül a könyöktámadás marad bevethető.

Ezek alapján kérem az ötleteket. :)

2015. nov. 3. 08:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:

"Muay Thai-t csinálnám addig amíg meg nem tanulok lábbal, térddel és könyökkel ezt-azt. A Birkóhoz öreg vagyok."

Ez a belekapunk ebbe is, abba is meg semmire nem vezet. Egyet csinálj, de azt tisztességesen. Hobbi birok meg tényleg van. Bár ritka. Amúgy meg aki írta, hogy a bokszolót lefogják, stb. annak mondom, hogy bármilyen küzdősportost le lehet fogni, sőt még egy birkózót is lehet, hogy lefog két nagydarab ember. Meg a birkózót is ugyanúgy le lehet rúgni, ha elég gyors valaki. Szóval ennyi erővel ne tanulj semmit, mert minden szar.

2015. nov. 4. 20:20
 32/62 anonim ***** válasza:
Meg nem ártana izomtömeg se, mert tekergetheted valaki kezét, ha nulla erőd van. Bár nem írtál magadról súlyt, magasságot...
2015. nov. 4. 20:22
 33/62 anonim ***** válasza:

Persze egy birkózót is le lehet fogni.... "csak" 3-4 ember kell hozzá (főleg ha középsúlyú vagy annál nagyobb súlycsoportú az illető). Mert 1-2 ember oda bizony nem elég. A birkózók fizikai ereje messze magasabb a többi küzdősportolóénál. Lerúgni le lehet egy birkózót is, csak azt már nehezebb lesz. Egy birkózó szokja az edzésein, hogy támadás éri a lábát, még ha nem is rúgás formájában (pl: alsó lábfelszedés), de küzd az alsóbb "dimenzióban" is. Ellenben egy ökölvívó, szigorúan csak és kizárólag fejtől derékig lévő magasságban támad és védekezik, ezt tanulja és gyakorolja az edzéseken. Egy birkózó tud fogást bontani, ha netán lefogják, ellenben egy bokszoló erre sem képes. Ha a bokszolót földhöz vágják, akkor összetörik, mert nem tud sem esni, sem tompítani. Ha a birkózót vágják földhöz (amire nagyon-nagyon minimális esély van!), akkor az kibírja a földre puffanást.

Még a muay thai-os is tud valamelyest fogást bontani, mert a klincseléskor ezt tanítják is neki. A bokszra nem jó alapozni, max kiegészítőnek jó valami mellé.

Én például muay thai-t tanulok + arnist, jó kis kombó. Pusztakezes + fegyveres.

2015. nov. 4. 20:45
 34/62 A kérdező kommentje:

Sok mindent kaptam, így megpróbálok mindenre érdemben reagálni.

SAVATE:

Tudom, hogy mit jelent a Savate.

De azért egy francia cipő meg egy bakancs az két külön tészta. Különböznek nem?

Én arra gondoltam, hogy megtanulok Savate-zni mert az van a legközelebb. És akkor pihentetem és elkezdek Birkózni. Két sport nem megy egyszerre. De mivel harcban gyakran lekerül az ember földre, így talán a Birkó fontosabb. Volt hogy egy haverom meg egy másik összekaptak és az egyik bolt mögött rendezték le a dolgot. Az egyik az ökleit használta meg volt nála egy 30 centis lánc is, de a Birkós simán elintézte.

2015. nov. 4. 20:55
 35/62 A kérdező kommentje:
Vagy Muay Thai + Birkózás?
2015. nov. 4. 20:56
 36/62 anonim ***** válasza:

A muay thai meccsek elég gyengék. Erőltetik ezt a klincselést itt a magyarok, de általában lebokszolják őket a külföldiek. Szerintem is a birkózás fontosabb.

Birkózós srácnak mondom, hogy ebben mind igaza van. De senki se legyőzhetetlen. Ezt se felejtsük el. Ez a 3-4 ember kell hozzá meg erős túlzás. Kettőt még talán megver. De ameddig az egyiket fogdossa, addig a másik kettő gyakorlatilag szabad. Egy ember egy ember ellen tud igazán hatékony lenni. Utcára az is elég, ha gyorsan leütöd és otthagyod. Itt nem 12 menetek vannak. Minél hamarabb le kell rendezni, különben még kihívják a rendőrséget. Egyébként egy bokszoló is el tud bánni két emberrel, ha olyanok a képzettségei. Meg ha van egy kis utcai gyakorlata, akkor a rúgást is ki tudja küszöbölni. Viszont való igaz, hogy a harc nem csak a kezekre terjed ki.

2015. nov. 4. 21:09
 37/62 anonim ***** válasza:
Meg még annyit hozzátennék, hogy egy edzés vagy egy meccs merőben más, mint amikor hátulról valaki le akar ütni, hogy elvegye a pénzed és mindez a sötét téli utcán ér váratlanul. Volt dolgom egy pár emberrel egyébként, megvertem elég nehéz ellenfeleket is, de egy bokszoló hülyére verne. Meg sem tudnám érinteni. Meg például egy Tyson méretű embert se olyan könnyű lefogni. A bokszoló nagy fegyvere a robbanékoynság, a lazaság. Egy birkós sokkal kötöttebb, bár ennek is van előnye.
2015. nov. 4. 21:15
 38/62 anonim ***** válasza:

"Egy birkós sokkal kötöttebb, bár ennek is van előnye."

Most mondtál egy nagy butaságot! A birkózáshoz kell ám a robbanékonyság! Arról nem is beszélve, hogy nagy hajlékonyság is kell a birkózáshoz, szóval alapból nem lehet kötött egy birkózó. A bokszhoz inkább ritmusérzék és tempóérzék kell.

2015. nov. 4. 21:53
 39/62 anonim ***** válasza:
Izomzatra értem e kötöttséget. A birkózás más felépítésű izomzatot igényel, mint a boksz. Például bokszolónak nem ajánlatos súlyokkal edzenie, míg egy birkózónak meg kifejezetten. Azt én nagyon is tudom, hogy hajlékonyak.
2015. nov. 4. 22:16
 40/62 anonim ***** válasza:
A bokszhoz pedig nem feltétlen kell ritmusérzék meg tempó. Nézd meg az íreket, egynek sincs ritmusérzéke, mégis kemények, nehéz őket kiütni, de az öklük pusztító. Egy feketének vagy egy romának fekszik inkább a ritmus. Ők a körbeugrálósok.
2015. nov. 4. 22:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!