Melyiket érdemesebb csinálni (utcára kellene, megvédeni magamat, tehát nem a versenyzés a fő cél)?
Én jelenleg 27 éves vagyok.
Szóval:
- Box
- Savate
- Muay Thai
BOX:
Ezt szerintem mindenki ismeri.
SAVATE:
Bár ez utcai harc és nagyon pörgős ha farmernadrág van az emberen szerintem a technikák 60%-át nem lehet bevetni. Mint a fejre rúgások, dinamikus rúgások és egyéb technikák. Bár ha ez a tipikus utcai harc arra kíváncsi lennék, hogy milyen nadrágban jártak az emberek anno, hogy simán rugdoshattak harc közben a kocsmákban.
MUAY THAI:
Szerintem ez egy utcára nem való dolog. Mert ha mondjuk farmernadrágban vagy vagy más nadrágban akkor a térdelés, a sípcsontos rúgás nem nagyon lenen bevethető. A Thai Boxolók ezenfelül ököllel nem igazán jók, tehát az utcára való legjelentősebb fegyvert is leírhatjuk. Egyedül a könyöktámadás marad bevethető.
Ezek alapján kérem az ötleteket. :)
(Ez csak annak szól aki a pszichológus dolgot írta.)
Hé segglyuk!
Szerintem meg nem azért kell megtanulni verekedni, hogy a ringben kakaskodj. Gondolom a rendőröknek és egyéb taktikai egységeknek is pszichológushoz kellene fordulniuk, mert a tudásukat nem a ringben használják.
A rendőrök is azért tanulnak Judo-t hogy az utcán alkalmazzák. A francia rendőrök ugyanezért a Savate-ot. Ezeket utcára találták ki, harcra nem kakaskodásra. És nem hiszem, hogy ha az utcán rád támadnak akkor a pszichológus fog megvédeni. Szerintem természetes, ha valaki meg akarja magát védeni. Ez alap az állatvilágban is. Vagy ha megtetszik valaki csaja és a pasi neked megy akkor talán a pszichológus fog megvédeni? Nagyon jó lehet ez a pszichológus dolog ha megtanít arra, hogy hogy győzz ha az utcán megtámadnak.
De a lényeg, hogy mondjuk ha farmer van rajtam akkor hogy kivitelezzem belőle a rúgásokat? Mert ez ugyebár nem olyan nyúlékony anyag.
csakhogy te nem vagy rendvédelmis. Te rendelkezel egy olyan előnnyel, amivel ők nem. Neked nem kell ott lenned, ahol balhé van. Nekik meg pont hogy ott kell lenniük. Ezért van pl fegyverük.
mert öregem a legjobb önvédelem az, ha meghúzod magad. Ha elengeded a füled mellett, nem jársz szar helyekre, ha nem kötözködsz, ha nem vitázol. mert lehetsz akármilyen jó boxoló, ha hátulról leszúrnak, annyi volt.
Amúgy vicces, de egyre jobban hiszem, hogy tényleg pszichológusra van szükséged, mert ha huszonhét évesen ilyen impulzívan reagálsz egy ártatlan posztra, az valamilyen impulzus kontroll zavarra utal... Lehet ezért is akarod megvédeni magad, mert a nagy szád sokszor bajba sodor. Ha megtanulsz boxolni, akkor a nagypofájú s_ggfej helyett egy nagypofájú arrogáns s_ggfej leszel. pedig ebben a korban a s_ggfejség ellen kellene inkább valamit tenned...
Akkor egy nagypofájú arrogáns seg*gfej leszek.
Nehogy már azért ne tanuljak meg verekedni, hogy ne legyek arrogáns. Ja ne legyek az, húzzam meg magam mint eddig mi? Megtetszik egy csaj és ne menjek a közelébe mert a Gyúrós Józsi lecsap. Na nem... nem fogok azért meghátrálni mert más megkér rá vagy megfenyeget.
Iskolás koromban nem lehettem nagypofájú, el kellett játszanom a gyáva kis mimózát, mert nem tudtam sose megvédeni magam vagy ha úgy tetszik verekedni.
Igazság nem izgatnak az olyan emberek akik mindennel elküldenének mindenkit pszichológushoz. Már voltam egy Muay Thai edzéshez és tetszett hogy ütnek és én is ütök. Ha tudtam volna mennyire izgalmas és cool dolog bár korábban elkezdem és akkor egy csomó nagyfiú szemétségétől megkíméltem volna magam.
Eddig úőgy áll, hogy a Box a legjobb választás.
Főleg hogy ha farmerban van az ember akkor nem igazán tud "nyújtózkodni" benne. De ami a legközelebb lenne az a Savate lenne amit állítólag világbajnokok oktatnak az országban.
Kedves Kérdező!
Elöljáróban annyit mondanék, hogy mindhárom stílus jó lehet egy átlagos utcai bunyóba. Jó az ökölvívás is, a savate is, és a muay thai is. Viszont! Ha igazán reális és stabilabb önvédelmi tudásra szeretnél szert tenni, akkor nem oda a pusztakezes küzdőtudás önmagában igen kevés, csak erősen limitáltan lehet alkalmazni. Mindenféleképpen kell valami fegyveres harcot tanulnod! Olyan ahol van gyakorlófegyveres + védőfelszereléses sparring is.
Mert igaza van a 13-as válaszolónak, hiába vagy akármilyen jó pusztakezes bunyós, egy késes ellenfél ellen semmi esélyed sem lesz.
Tanulj a pusztakezes harc mellé fegyvereset is mindenképpen! Jó stílusok: kali, eskrima, scherma, canne de combat.
Egy savate + kali kombóval már tisztességes lehet kezdeni valamit.
A boxban az elhajlások és mozgások simán mehetnek kés vagy akár egy vipera ellen is. A szúrás olyan mint egy ütés, csak ki kell mozogni előle és kész.
Egy boxolónak nincs ellenfele az utcán!
"A boxban az elhajlások és mozgások simán mehetnek kés vagy akár egy vipera ellen is. A szúrás olyan mint egy ütés, csak ki kell mozogni előle és kész.
Egy boxolónak nincs ellenfele az utcán!"
.... és csomó bokszolót lekéseltek már. Sőt magam láttam olyat, hogy egy közönséges acélbetétes bakanccsal a tohonya zsírdisznó tag szétrúgta egy eb-bajnok ökölvívó térdét. Vipera ellen biztos sokat ér a kettősfedezék is, ugye? Ezt a kihajlásokat pedig el lehet fegyver ellen felejteni. Lehetsz te akármilyen mozgékony pusztakezes bunyós, egy képzetlen ám agresszív fegyveres támadó ellen, nem lehet kitérni, max ha van lehetőséged elfutni.
Egy bokszoló karját nem lehet elkapni. Ha bokszolnál akkor tudnád :)
Ha megpróbál elkapni, akkor a földbe döngölöd a birkózó tudásoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!