Egy Wudang kung-fu főapát le tudna győzni egy profi Ökölvívót?
Előző: "NINCS TÖKÉLETES KÜZDÉSI RENDSZER! NINCS JOBB VAGY ROSSZABB SEM!"
Dehogynincs. Vannak hatékonyabb és kevésbé hatékony stílusok és edzésmódszerek is. Ahogyan az úszás is fejlődik, úgy a harcművészetek is.
Na jó, vannak kevésbé hatékonyak is...
De a kérdést szerintem megválaszoltam :)
Hát én őszintén sajnálom, hogy nem tudtam megértetni veled a dolgok rendjét...
Az meg a te szegénységi bizonyítványod, ha nem vagy képes negyven percet rászánni a napod 16 órájából, arra hogy meg értsed miről is beszéltem. Na béke legyen veletek, én ilyen agyhalott boxolókkal többet nem vitatkozok.
Egyetlen harcos sem sebezhetetlen. De egyetlen harcosnak sem kötelező (küzdelemben) hagynia, hogy eltalálják az állát. Ha nem találják el, nem ütik ki.
Hogy eltalálják-e az meg két emberen áll (ringben).
Hogy kinek milyen a saját felkészülése, testi és lelki tréningje, állapota, nyilván mindenki úgy edz ahogy tud, szeret, jónak látja.. aztán ennyi.
Aczél
Ha a wudangos szétrúgja a bokszoló lábát, akkor elvileg győzhet. Mert a wudangosnak azért mondjuk egész jó lábmunkája is van (ezzel éppenséggel kitérhet pl. a jobb egyenesek elől), nem jobb mint az ökölvívók által használt lábmunka, csak kicsit másabb.
Ütni nyilván a bokszoló üt jobban, ez nem is kérdés. Mindkét stílus képviselőjének fel van edzve a teste, szóval bírják a pofonokat. Mondjuk az ökölvívónak nincsen feledzve a lába a rúgások ellen, ugyanakkor ha a bokszoló belép a kung-fushoz olyan közel, hogy az nem képes rúgni, akkor közelről kézzel lepofozhatja a wudangost.
Itt igazából az nyerne aki okosabban osztaná be a távolságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!