Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy Wudang kung-fu főapát le...

Egy Wudang kung-fu főapát le tudna győzni egy profi Ökölvívót?

Figyelt kérdés

2014. dec. 9. 21:44
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

" Mint írtam még a leggagyibb Karate edzés színvonala is fényévekkel van. Vagy szerinted ez hatásos, minőségi oktatás?"

Hát azért nem hinném. Én öt évig kyokushinkai karatét tanultam, az még annyit sem ér, mint amit belinkeltél wudangos videót. Amúgy ezek a videók, csak bemutató demonstrációs videók, ezeken nem látszódnak a küzdelmi képességek, nem youtubeos videókból kellene ezt megítélni. Én Szombathelyen lakok, itt is van Wudang edzés, egyik spanom jár is ilyenre, ő sárga öves, mégis elverte sparringon a barna öves kyo-s edzőtársamat. Nem egy kyos jár wudang edzésre amúgy. Én nem vagyok kung-fus, de felkeltette az érdeklődésemet, SOKKAL jobban mozognak a kung-fusok, mint a karatésok. A barna öves edzőtársam is azért kapott ki, mert nem mozgott olyan jól. Sokan mondják, hogy a kyosoknak fel van edzve a felsőtestük, ez igaz, ja csak a wudangos tagnak még jobban fel volt edzve. Hiába tudna erősebbet ütni, ha az ellenfele körbekerüli. Amúgy pedig a wudangosok piszok jól gáncsolnak és nagyon jól rúgnak, tiszta taekwondo. Tény, hogy nem ütnek olyan jól mint a bokszolók. Na de kérem, a karatésok hogy ütnek? Pff..az aztán még siralmasabb. A testfelkeményítésről csak annyit, hogy amit karate edzéseken csinálnak ököllel fekvőtámaszokat a parkettán (kentót), az sem egy nagy kunszt, nem ettől lesz ám feledzett öklöd. Aki azt hiszi, hogy igen, az nagy téveszmében van. Erősít rajta nem mondom, hogy nem, de önmagában nem nagy kunszt.

Az hogy súlyokat lengetnek a tökükön, azt nem kellene szidni. Miért Te megmernél emelni a farkaddal 50 kilót? Én nem, elismerem. De ezeket a srácokat nem is lehet kifektetni azzal, hogy tökön rúgod őket egyszer-kétszer. Próbáltam, tapasztalat. Amúgy pedig ha jól tudom (lehet, hogy rosszul), a tökkel való súlyemelés, az nem is a kung-fu része, az chikung. (Mondjuk a chikungot pedig a kung-fuval együtt gyakorolják). A chikung pedig nem kung-fu, hanem majdhogynem gyógytorna, azaz nem harctechnika. Ha nem tudod, hogy mi, akkor járjál utána.

Karatén sokszor van vizsga bukástatás nélkül, olyanok kapnak öveket, akik a lábukat sem tudják felemelni. A kung-fusoknak sokkal ritkábban van övvizsgájuk, és sokkal többet is kell tenniük érte. Szóval szerintem és saját tapasztalataim alapján nem hinném, hogy a karate az jobb lenne.

2014. dec. 11. 08:53
 22/47 A kérdező kommentje:
*Hiába tudna erősebbet ütni a kyos haverom, ha...
2014. dec. 11. 09:06
 23/47 Singham ***** válasza:
53%

Igen, nem csak a bokszolók tudnak ütni, csak éppenséggel a bokszolók vs Wudangosok a téma drága barátom. :) A kettő közül meg egyedül a bokszoló tanul meg ütni.

A harci készségük meg bőven látszik a videókon. :) Bőven bemutatja az oktatásukat. :)

Kérdező: Igen, feltudtál sorolni egy példát, ahol egy rosszul oktatott Karatést elvernek. Ez kb. minden, csak nem rendes érv arra, hogy a Wudang olyan sokat érne. Majd, ha ökölvívókat, savatesokat, stb. vernek le, akkor azt mondom oké. Viszont ne olyan Karate stílussal érverljünk már, amit itthon sok Japán nagymester el se ismer az oktatás minősége miatt. :D Meg attól, mert a Wudangos nem érezte meg a Karatés támadását még nem jelenti azt, hogy nekik olyan jól fel van edzve a testük. :D Mint írtam, attól, mert csapkodják a mellkasukat, még nem lesz feledzve a testük. :D

Azt meg magyarázd már el, hogy milyen értéke van annak, hogy a tökükön lóbálnak 50 kilókat (ráadásul úgy, hogy ezt is bekamuzzák)? Az meg vicces, hogy te harc közben valakit megpróbálsz tökön rúgni, nem sikerül és emiatt szerinted ők olyan kemények. :D Nagyon érdekes felfogás. :D Annyit jelent, hogy voltál olyan hülye, hogy megpróbálkoztál egy tökön rúgással.

A Wudangosok meg soha a büdös életben nem gáncsolnak piszok jól és nem is rúgnak piszok jól. Ha olyan piszok jól gáncsolnak a Judosok miért nem járnak le hozzájuk edzeni? Hisz a Judo nagy része gáncsolásról szól. Ha olyan jól rúgnak, akkor miért nem járnak le hozzájuk Savatesok edzeni? Hisz állításod szerint olyan jól rúgnak.

Elárulom miért nem: mert nem gáncsolnak piszok jól, és nem rúgnak piszok jól. Még átlagos szinten se tudnak rúgni. Úgyhogy emiatt meg vicces, hogy azon vagy felháborodva, mert a Karatén olyanok kapnak övet, akik állítólag rúgni nem tudnak. :D Akkor a Wudangosoknak ne is vizsgázzanak soha a büdös életben? :D

Lehet, hogy nem tetszik ez nektek, de, mint írtam sokszor még a leggagyibb Karate oktatás is többet ér, mint a Wudang Kung Fu.

2014. dec. 11. 10:23
 24/47 anonim ***** válasza:

A véleményedet már olvastuk. Valószínűleg megérteni is sikerült.

A valóságtartalmával vannak gondok. Öreg, bárkire rámondhatod, hogy nem rúg jól. De még savate-osokra is, ha úgy tartja kedved. Ettől még nem lesz igazad.

Szerintem a wudang kungfi itthon elég ritka stílus ahhoz, hogy ne legyen különösebben ismert. Egy judós meg miért akarna elmenni wudangozni, ha ő judo szabályrendszerben akar judózni? Savate-os miért wudangozna, ha savate-ozni akar?

Amiket írtál, azok semmire sem érvek. Neked valami lelki törésed lehet kungfusok miatt, és jólesik leszólnod a keleti harcművészeteket.

Amiben lehet, hogy bizonyos szinten igazad van, mert vannak ergya edzések, de te ebből sportot űzöl, csak mert megteheted. De azt nem írtad, hogy te magad mennyi kungfussal/wudangossal/karatéssel küzdöttél.

Akkor hogy is van ez?

2014. dec. 11. 10:32
 25/47 A kérdező kommentje:

Singham, Te iszonyatosan nagy gyökér majom vagy! :D

"Igen, nem csak a bokszolók tudnak ütni, csak éppenséggel a bokszolók vs Wudangosok a téma drága barátom. :)"

Ez az én kérdésem, akkor változtatok témát mikor kedvem tartja. Kialakult ennél a kérdésnél egy beszélgetés/vita kicsit elkanyarodtunk a témától, az ilyen megesik.

"Igen, feltudtál sorolni egy példát, ahol egy rosszul oktatott Karatést elvernek. Ez kb. minden, csak nem rendes érv arra, hogy a Wudang olyan sokat érne. Majd, ha ökölvívókat, savatesokat, stb. vernek le, akkor azt mondom oké. Viszont ne olyan Karate stílussal érverljünk már, amit itthon sok Japán nagymester el se ismer az oktatás minősége miatt. :D "

Miért Japánban hány magyar karate iskolát ismernek el. Shotokanban, wado-ryuban sokkal több kókler van mint kyoban. Rosszul oktatott karatés? Akkor ebben az országban egyáltalán nincsen jól oktatott karatés. Te tanultál egyáltalán karatét, hogy ilyeneket kijelentesz?

"Azt meg magyarázd már el, hogy milyen értéke van annak, hogy a tökükön lóbálnak 50 kilókat (ráadásul úgy, hogy ezt is bekamuzzák)? Az meg vicces, hogy te harc közben valakit megpróbálsz tökön rúgni, nem sikerül és emiatt szerinted ők olyan kemények. :D Nagyon érdekes felfogás. :D Annyit jelent, hogy voltál olyan hülye, hogy megpróbálkoztál egy tökön rúgással."

Nem harc közben rúgtam tökön. Sparring közben soha sem rúgok tökön senkit. Az öltözőben a kung-fu edző alsógatyában terpeszben állt és megengedte, hogy tökön rúgjam erőből kétszer, meg sem kottyant neki. És képzeld eltaláltam neki. De értsd már meg Te gyökér, hogy a tökkel való súlyzózás az NEM MAGA A KUNG-FU! Az chikung! Két külön dolog. A kung-fu harcművészet, a chikung pedig erősítő gyógytorna.

"A Wudangosok meg soha a büdös életben nem gáncsolnak piszok jól és nem is rúgnak piszok jól. Ha olyan piszok jól gáncsolnak a Judosok miért nem járnak le hozzájuk edzeni? Hisz a Judo nagy része gáncsolásról szól. Ha olyan jól rúgnak, akkor miért nem járnak le hozzájuk Savatesok edzeni? Hisz állításod szerint olyan jól rúgnak."

Ebből látszik, hogy nem értesz semmit sem a témához. Igen a wudangos dobásai és földrevitelei nyilván nem olyan, mint egy judósé. Én azt nem is írtam, hogy egy wudangos, ugyanolyan jól dob/gáncsol, mint egy judós, de egy karatésnál már pedig, de jobban gáncsol és dob. Másrészt a földrevitel, gáncs, dobás, ízületimanipuláció ezek csak kiegészítő dolgok a kung-fuban, míg a judo speciálisan csak erre játszik.

Viszont abban nem lennék benne olyan biztos, hogy egy wudangos rosszabbul rúg, mint egy savate-os. Nem mondom, hogy jobban rúg, de nem is rosszabbul. A savate-os biztos, hogy jobban üt a wudangosnál, az igaz. Láttam már, hogyan rúg savate-os, és azt is, hogy hogyan rúg wudangos, nem voltak jelentős különbségek.

"Lehet, hogy nem tetszik ez nektek, de, mint írtam sokszor még a leggagyibb Karate oktatás is többet ér, mint a Wudang Kung Fu."

Jó ezt egyedül Te gondolod így. Mert a valóság az az, hogy a 30-40 éves karate múlttal rendelkező 4-5-6 danos mesterek is azt mondják, hogy évről évre romlik a karate. Jó karatét te itt nem fogsz találni sehol sem. Ahol éremgyűjtésre hajaznak ott csak versenyre készítenek fel. Ahol pedig nem készítenek fel versenyre, mert tradicionálisan akarnak oktatni, azokon az edzéseken még kevesebb a kumite, pont hogy ők katáznak a legtöbbet.

2014. dec. 11. 11:51
 26/47 A kérdező kommentje:
Én pont azon gondolkodtam amúgy, hogy újra neki állok a küzdősportoknak. Lehet, hogy boksz mellett fogok wudangozni, a kettő együtt azért nem olyan rossz.
2014. dec. 11. 12:08
 27/47 anonim ***** válasza:

A pöccsel való súlyzózás az, nem csak a wudangosok kiváltsága, a shaolin papok is csinálják.

https://www.youtube.com/watch?v=o-JqUpfFx-E

Tény, hogy ettől még nem fog megtanulni az illető, de azért az már utcai önvédelem terén egy jó pont ha kibírsz egy tökön rúgást. Én 7 éve bokszolok és mellette thai boxolok 5 éve, én nem bírnék ki egy tökön rúgást. Sőt a legtöbb bokszoló egy combost sem bír ki, nem hogy tökön rúgást. Ettől függetlenül szerintem is a bokszoló aratna győzelmet a wudangos felett. Hogy hogyan rúg egy wudangos azt nem tudom. Singhammal általában egyet szoktam érteni de most nem. A judós és savatés példája az gagyi volt.

Egy birkózó sem fog lemenni judó edzésre, hogy megtanuljon dobni, földrevinni valakit. Miért? Mert ezt megtanulja birkó edzésen. Egy taekwondós sem fog savatéra lemenni rúgni megtanulni. Miért? Mert a TKD-s jobban rúg, mint egy savatés.

2014. dec. 11. 12:26
 28/47 anonim ***** válasza:
* Tény hogy nem fog megtanulni verekedni...
2014. dec. 11. 12:27
 29/47 anonim ***** válasza:

Ááá az a tökönrúgós videó.. nekem fájt megnézni :D

Azt vágja mindenki, hogy baromira elméleti síkon folyik ez a dumálgatás, aztán a gyakorlatban lehet mindannyiunkat leverne egy gyakorlott wudangos?

Ha már így megy a találgatás :D

2014. dec. 11. 12:38
 30/47 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=G1JdDEIEkUE

Ő is wudang kungfus (wudang pai germany)

Miért ne lenne erős? Én sok videóját láttam már, formagyakorlatokat is, nagyon jó mozgáskoordinációja van, akinek van némi realitásérzéke az tudja, hogy ez küzdelemben is alapvető. A wudangosoknak pedig jó mozgáskészségük van.

2014. dec. 11. 15:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!