Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy Wudang kung-fu főapát le...

Egy Wudang kung-fu főapát le tudna győzni egy profi Ökölvívót?

Figyelt kérdés

2014. dec. 9. 21:44
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
29%
Azért az a videó amiben a wudangos rugdos a levegőbe több mint jó, szerintem.
2014. dec. 11. 16:46
 32/47 anonim ***** válasza:

"Ő is wudang kungfus (wudang pai germany) "

Igen, ő Ismet Himmet, aki sok évig tanult Kínában a Wudang Shan-on.

Azért őt ne hasonlítsuk a magyar wudangosokhoz! :)

2014. dec. 11. 18:13
 33/47 Singham ***** válasza:
28%

Én vagyok a gyökér, de te állapítod meg abból, hogy a Wudangosok jó harcosok, mert kibírtak egy tökön rúgást. :D Gratulálok. :D Szövegértési könyvet meg egy héten párszor vegyél már a kezedben, mert sokat segítene rajtad. :D Tudod miért írtam a bokszos dolgot? Azért, mert nekem estél egyből miszerint miért mondok olyanokat, hogy csak az ökölvívó tud ütni. Válaszolok neked, hogy most a Wudang vs ökölvívás a téma, erre te vagy felháborodva. :D Értelmi szinted neked is a plafont verheti. :D

A Karatést részt megint nem érted (már tényleg el kellene menned gyakorolni a szöveg értést), ráadásul egyből terelsz megint. Terelésben egy pulit már lehagynál. :D Elmondom neked, hogy azért ne olyan esettel példálózz már, ahol egy olyat ver el egy Wudangos olyat, aki nem éppen megfelelően tanulta a stílust, erre elkezdesz pofázni arról, hogy itthon vajon hány Karate klubot ismernek el a Japánok. :D

A tökön lengetésnél meg megint megbuktál szövegértésből (most őszintén, kijártad-e az általános iskolát?). Ti példálóztok itt, hogy milyen kemények attól, mert súlyokat lóbálnak a tökükön és ettől lesznek kemény harcosok. :D

Aztán még egy kör szövegértés bukás, mert elkezdtétek felsorolni, hogy ,,Jaj, milyen jól rúgnak, gáncsolnak, ízületmanipulálnak a Wudangosok", leírom erre, hogy akkor a Judosok, Savatések, stb. miért nem mennek hozzájuk edzeni (hisz, ha olyan jók, akkor mennének tanulni hozzájuk), erre elkezded, hogy ne hasonlítsam már ezeket a stílusokat a Wudanghoz, hisz ezek specifikusak. Erre fel a következő mondtad az, hogy egy Karatéstól jobban gáncsolnak, stb. Dafuq? :D De most komolyan: én ne hasonlítsam más stílushoz, de te egyből a Karatéhoz hasonlítod. :D Ez most mi? Ezt komolyan gondoltad? :D

Aztán a végén benyögöd az érvemre azt, hogy a Karatésok elismerik, hogy itthon sz*r az oktatás, elkezdesz hadobálni erről, stb., holott az írásom mi volt? Az, hogy még a Karate is jobb itthon.

Most komolyan elgondolkoztam rajta, hogy most ennyi a szabadidőd, vagy tényleg ennyire ostoba vagy Aczél? :D Legközelebb, ha NoName-ba akarsz írni, akkor legalább erőltesd már meg magadat és kicsit más stílusban írjál már, hogy ne lehessen az elején levágni egyből ki vagy. :D

2014. dec. 16. 19:39
 34/47 anonim ***** válasza:

Őőő.. biztos, hogy Aczélnak írtál?

Én már lemaradtam kicsit, valahol.. én (Aczél) ennyi százalékos vagyok, biztosan nekem szántad az előző írást Singi?

Amúgy tévedsz abban, hogy judo-sok lemennének más edzésre, hogy jobban gyakoroljanak. A fenét mennének le. Általában az emberek nem edzenek keresztbe, max. elnézelődnek ide-oda, de nem igazán cserélik le az alap stílusokat. Vannak persze, akik igen. De attól még, hogy a wudang jó, nem fogja valaki otthagyni a saját küzdősportját, ahol szereti az edzésszisztémát, az edzőt stb.

2014. dec. 16. 22:26
 35/47 anonim ***** válasza:

Jaja, jól sejtettem. Singi, én nem gyökereztelek le.

Nem azt mondom, hogy nem vagy az, de én nem írtam :)

2014. dec. 16. 22:27
 36/47 anonim ***** válasza:
60%

https://www.youtube.com/watch?v=t35FYfO9jJk

Ez az igazi harcmodor pinahuszárok! Az összes küzdősportos és harcművész mehet a k**** anyjába!

2014. dec. 17. 18:50
 37/47 anonim ***** válasza:
Milyen gyors a videó elején? :O
2014. dec. 17. 21:31
 38/47 anonim válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=ac0N0havmQ8

Srácok, ez az értelmetlen egymásnak esés és virtuális faszméregetés értelmetlen!

Ha egy akár világbajnok bokszolót is oda állítanál az IGAZI FŐAPÁT mellé, esélye nem lenne. Tudni illik a videóban jól bemutatják a kung fu-sok félig spirituális, félig az edzéstől kialakult ARANYHARANG technikát. Ahogy látni, nem túl hegyesek azok a lándzsák, de három egy helyen, úgy hogy belehajolsz egyből átszúrná a torkod, de neki csodával határos módon nem. Szóval, ha egy acél lándzsa nem tud sebet ejteni egy wudangoson, (vagy shaolinon, mert azok is gyakorolják ezt a technikát) akkor egy ököl szerintetek mennyi kárt tud benne tenni?

Én csak a saját álláspontomat vázoltam, aztán hogy ki mit hisz, meg hova sorolja ezeket a "varázstáncokat" döntse el maga. Nem egy könyvet, és dokfilmet megnéztem, ami alapján azt mondom, hogy egy jól képzett kung fu-s könnyű szerrel legyőz egy bokszolót. A Wing Tsun-t meg hagyjuk, az a nők önvédelmére lett kitalálva, nem a tényleges igazi kung fu. Egy shaolin kung fu-s (a wudangról annyit nemtudok, de nem sokban térhet el) reggeltől estig edz. A kung fu szó azt jelenti: idővel megszerzett tudás, jártasság valamiben, kemény munka, legjobban ezekkel a szavakkal lehet definiálni. Ez egy korlátlan harcművészet, nincsenek határai és ahhoz, hogy mesterré váljon valaki évtizedeken keresztül töretlenül kell gyakorolnia!

Azt még hozzátenném, hogy a shaolinon belül is annyi stílus van, hogy mindenki megtalálja a magáét. Megtanulnak mindent amit egy profi bokszoló és még ezerszer többet, az edzések sokkalta keményebbek, mivel ez egy életforma, nekik ez az életük, nem csinálnak mást mellette a meditáción kívül. Ők arra fejlesztették ki a tudásukat, hogy a sok bandita (akár bevándorló) ellen felvehessék a harcot. És ez az ágazat nincs begyöpösödve, folyamatosan fejlődik, mint minden. Minden stílusból merítenek egy kicsit és hozzáadják a sajátjukéhoz. Valamiért fent maradt ez a harcművészeti ág, azok után is hogy felgyújtották a kolostort és elkívánták törölni a föld színéről. (ez se lehet véletlen: qi gong)

Persze egy shaolin, csak a gonosz ellen használja a tudását, csak veszélyhelyzetben, saját élete védelmezésére, ilyen butyutaság eszébe sem jutna, hogy kiálljon egy boxolóval megmutatni, hogy milyen fasza gyerek is ő...

A lényeg a lényeg, sokkal mindkét kung fu-s mint egy boxoló, DE és most jön az amire mindenki várt: EGY MAGYAR OKTATÁS, AKÁRMILYEN KUNG FU-RÓL VAN SZÓ, SOHA NEM ÉR FEL AZ EREDETIVEL! Ergo ahogy ti gondoljátok, teljesen igazatok van, hogy egy ilyen jött-ment "wudang mester" (magyarorszégi) soha nem fogja tudni úgy felkészíteni a tanítványt, hogy egy boxoló ellen is megállja a helyét.Ráadásul egy társadalomban élő embernek (márpedig gondolom, most arra gondoltok) nincs ideje egésznap kedvére edzegetni. (Ezt szerintem nem részletezem, munka , csekkbefizetés stb.. akármi.)

Remélem nem bántottam meg senkit, de ezt leszerettem volna ide írni mindenképp. És ha tényleg nem hiszitek el a shaolin kung fu erejét, akkor ha van lehetőségetek látogassatok el a Henan tartományban lévő Songshan hegységben fekvő Shaolin kolostorba.

[link]

Ezt még így végére egy kis olvasni való, az első mester történetét ajánlom. Nemtudom ki hozta fel hogy xy az xy ellen volt és blablabla...

2015. ápr. 15. 09:14
 39/47 anonim válasza:

Előző vagyok, és amit a legjobban szerettem volna közölni, azt hagytam ki.

NINCS TÖKÉLETES KÜZDÉSI RENDSZER! NINCS JOBB VAGY ROSSZABB SEM!

A harcművészetek azért alakultak ki olyanra, amilyenek, mert az kellett, akkor, abban az időben, az ellen az ellenség ellen.

DE, nem a harcművészet teszi naggyá az embert, hanem fordítva, az ember a harcművészetet.

Lehet hogy az UFC-n pár keleti ember, azt hitte van esélye, de az a saját egója és tudásának csillogtatása miatt ment.

Egy harcművészet, vagy kűzdősport, vagy ödvédelem, tökmindegy minek hívjuk, lehet hogy egy időben és helyen és szituációban győz, de másik alkalommál már lehet hogy a másik fog egy másik helyen és szituációban.

Egy shaolin szerzetes semmi mást nem szeretne, csak nyugalmat, távol a világ nyüzsgésétől, az igazi mesterek nem sokszor, nem sokáig és nem nagy távon, és főleg nem harcolni hagyták el a kolostort. Szóval egy valódi mester soha a büdös életbe nem menne ilyen UFC baromságokra. Így tehát aki ezzel érvel nagyon nagy butaságot mond, és csak saját jártatlanságát mutatja be, a különböző harci módszerekkel szemben. Ott kéne kezdenie minden válasz adónak, hogy sokmindennek utána néz és OLVAS (igen, könyveket)róla.

Olyan tudással, ami nem létezik, nem lehet választ adni, csak a saját berögződött ("Úgyis az a legjobb, amit én csinálok") szemléleted szerint válaszolsz.

Persze neked, lehet hogy az a legkézenfekvőbb és te abban mondjuk még jó is vagy. Oké legyőzöl sokmindenkit, de ha a fentieket számításba veszed, akkor rá kell jönnöd, hogy az a jó ami neked tetszik, DE NEM A LEGJOBB OLYAN NINCS EGYSZERŰEN!

Na köszi mégegyszer, písz mindenkinek, remélem elfogjadátok a tényeket és állításaimat :)

A neten majdnem minden fent van, szörfözzetek, nem CSAK játsszatok! :D

2015. ápr. 15. 09:32
 40/47 anonim válasza:

Legeslegeslegeslegutolsó kontárkodásom:

https://www.youtube.com/watch?v=FPVUn6rQfPo

van magyarba is érdemes végig nézni :)

2015. ápr. 15. 09:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!