A Kyokushin karate tényleg nem ér semmit?
https://www.youtube.com/watch?v=orluxZhohnA
Ez punciharc, kérem szépen. Se ütni nem tudnak, se rúgni. Thai boxos szemmel nézve pedig igen siralmasok voltak azok a combosok. Ez dedósbunyó, 5 centikről minek csapkodják egymást? :D
De a kérdésre a konkrét válaszom: A Kyokushin karate tényleg nem ér semmit!
Ezen a videón tökéletesen látszik, hogy a karate múlttal rendelkező harcosok, milyen szépen alkalmazzák a muay thai és kickbox technikákat, mert ebben kb. annyi karatetechnika volt, mint téli szalámiban a hóesés. :D
Mellesleg ezek többségiben japán származású K1-esek voltak, akik más japókkal verekedtek. A holland kick-boxosok ezeket felaprítják az első menet felében. :D
K1-ben sok a karate múltú emberke ez igaz, de mindegyik thai boxol vagy kickboxol. Miért? Mert a jodan tsuki, és iszonyatosan "stabil" kiba dachi lószart sem ér, a villámgyors boksz ütések ellen. Másrészt a karatét nem bokszkesztyűre tervezték. És mivel a K1-ben a hollandok a jók akik, főként kickbox-muay thai-ökölvívás alappal mennek a ringbe, így a karate múlttal rendelkező egyén is kénytelen átüzemelnie magát kick-boxra. Szóval az ilyen K1-es videók nem bizonyítanak semmit a karate hatékonyságáról.
,,K1-ben a hollandok a jók.."
Na jó, most fejezzük ezt be. Hollandokat már rég kiütötték. Már nem nagyon ér semmit se a holland kick boksz, mivel ahogy mindenki azt nyomatta kiismerte már az egész világ őket.
Singham!
Azért a hollandok igenis jól szerepelnek a K1-ben. Nyilván nem minden holland versenyző verhetetlen, mostanában nem nézek már annyira K1-et, lehet, hogy a holland versenyzők már nem olyan jók. Elképzelhető, hiszen minden változik, de azért az ő kick-boxuk mindig is jobb volt, mint a bóvli kyokushin. Ez tény!
Igen, a hollandok még mindig ott vannak az élmenyőzben, de nem a holland kick boksz. A kettő nem ugyanaz. Mint írtam a holland kick boksz stílus már kivesző félben van, ugyanis már kiismerték. Már az összes mozdulatokra van taktika, stb.
Ha jobban meg figyeled a Glory-ban az újabbakat, akik nagy eredményt érnek el, akkor találsz még hasonlóságot a holland kick boksz stílussal, de már teljesen más.
Kyokushinnál meg attól függ, hogy hol találod. Ugyanúgy, mint mindennél. Lehet, hogy olyan klubot fogsz ki, ahol semmit se tanítanak rendesen, másik helyen meg lehet, hogy szó szerint gyilkoló gépet csinálnak belőled.
"Lehet, hogy olyan klubot fogsz ki, ahol semmit se tanítanak rendesen, másik helyen meg lehet, hogy szó szerint gyilkoló gépet csinálnak belőled."
Hát... inkább az előbbi. Attól valahogy egy kicsit sem félek, hogy egy kyokushinos gyilkológép lesz. :D
Ez olyan mint ha azt akarnánk mondani, hogy a Máday egyedül csak az egyik kezét használva, egyszerre veri el Tyson-t, Shilt-et, Fedort és (ha élne) Bruce Lee-t. :D
Már megint bele estetek abba a hibába, hogy párhuzamot vontatok a karate és akármelyik küzdősport közé. Kettő nem ugyan az. Lehet mindkettőben rúgnak, ütnek, de a felhasználási módja különbözik. Egykor én is imádtam versenyre járni, szerettem a felkészülést rá.
Két fajta kyo harcos létezik. Az első, bele ad apait anyait, az 5 cm mokuscsapkosás mint amit itt olvastam, az borda repesztő, mawashi gedan meg comb törő. Kiváncsi lennék egy gyakorló küzdő edzésen melyik nagyszájú, védőfelszerelések mögé bujtatott nagy harcos bírná ki ezeket. Másik harcos típus, a nyomulós. Végig hajtja a 3 percét, mert azt mondták neki, az győz, ki többet üt. Na az utóbbi harcos nekem nem tetszik.
De a karate nem versenysport! Karate egészen más, amit egy ketrecen bellül soha nem tudtok felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!