Combos rúgást hogyan lehet kivédeni?
sokféleképpen szoktam védeni, de a helyzet függő a dolog, és nagyban függ a reakcióidőtől.
lehet befordulással, ez tompítja a támadott felületet, rárúgással(kontrázás)ehhez nagyon gyors reakcióidő kell támadó lábra, ami lehet talppal a sípcsontra, vagy a térdre, még a rúgás kiindulási helyzetében, ha jól sikerül, akkor ált az ellenfél sérülése miatt azonnali KO.
vagy a combközepi rúgásnál lehet állás változtatással és a másik oldali lábbal testre vagy fejre irányított gyors rúgással, ilyenkor is ált a támadó comb rúgása célt téveszt.
de hiába olvasod ezt most el, ehhez hogy ezt éles küzdelemben alkalmazni tudd hosszú évek kemény munkája kell.
1.)Ha 90 fokos dőlés szögű,függőleges és nyújtott lábbal rúg akkor egyszerűen fogd meg a lábát és fordítsd el balra vagy jobbra.Ettől felborul és ha betonra esik akkor az fájhat neki ha pedig tompítja az esést a kezeivel attól még gondolom kis mértékben (vagy ha csúszik akkor jobban)lehorzsolja a kezét amitől a reakciója kézrázás lehet amitől már könnyebb legyőzni.
2.)Ha felemeli a lábát miközben behajlítja mint egy rugót akkor gyorsan lökd fel és mivel a lába be van hajlítva a súly is nagyobb lesz és jobban beveri az ülepét.Ha éppen elugrasztja a lábát mielőtt fellökhetnéd akkor tedd ki a kezed a lába elé és lökd előre.Ettől is elesik.
3.)Ha úgy rúg ahogy az 1.) pontban van megfogalmazva,csak vízszintesen és egy kicsit beforogva akkor lépjél hátrébb és amikor pont elment a lába a tested előtt fogd meg és kezd el forgatni.Ennek hatására elszédül és nehezebben mozog vagy esetleg fel is esik.
Most csak ennyi jutott az eszembe.Habár ezek nem kivédések hanem lebénítások szerintem hasznát fogod venni a verekedéseknél.Amennyiben sikerült az amit leírtam és nem akarod folytatni a verekedést gyorsan elfuthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!