Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Önvédelem közben az arc...

Önvédelem közben az arc melyik részét ( hová ) kell ütni?

Figyelt kérdés
Meg szeretném a véleményeteket kérni arról, ha az álkapcsot nagy ütés éri, abból lehetnek komolyabb bajok, törés, vagy ilyesmi?
2014. márc. 1. 19:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Kezded észrevenni, hogy miért nem zargatjuk a másikat.

Mert még egy gyenge lány is sok kellemetlenséget tud okozni egy férfinak, egyetlen mozdulattal.

Ezért nem kellene egymás szekálásával foglalkozni. Viszont azt mondom, egyszer tökön rúgod a kis haverodat, utána soha többé nem fog zaklatni téged.

És van még egy megoldás. Mindig van békés út. A tanáraid vagy a szüleitek segíthetnek, hogy békésen elrendezzétek a nézeteltéréseteket. Ha nem akarod tökön rúgni (én tisztelem ezt benned) akkor oldd meg békésen..

2014. márc. 9. 21:41
 12/19 A kérdező kommentje:
Értettem, köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
2014. márc. 9. 21:58
 13/19 anonim ***** válasza:
Hát ha tökön rúg valakit aki szekálja az iskolában akkor úgy agyonverik és végig rángatják a folyosón hogy azt még nézni is rossz lenne
2014. márc. 10. 10:48
 14/19 anonim ***** válasza:

Kik verik agyon? A sok gyáva gyökér?

Azok félni fognak tőle.

2014. márc. 10. 10:53
 15/19 anonim ***** válasza:
Esetleg az aki azt prólja megmutatni, hogy ő a fasza gyerek és nem hagyja annyiban hogy megalázzák ennyi ember előtt mert utcán biztos jó olyan ellen akit nem látsz többet de olyan ellen aki összeszedi magát a következő szünetre és revansot vesz. Arról nem is beszélve, hogy a többiek szemében mi leszel ha nem mersz kiállni magadért csak ilyen alattomos sunyi módon. Szerintem egyszerűbb ha feláll levágnak egymásnak néhány pofont és le van rendezve
2014. márc. 10. 11:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát igaz. Fantasztikusan igazad lenne, ha a hozzánemértésed alapján működne a világ.

Csakhogy ha veszel két fiatalt, az egyik normális (nem leli örömét mások bántásában) a másik viszont kis hüllőfióka, kizárólag attól lesz boldog hogy másokat vegzálhat (jövőben késelhet, erőszakolhat, megfélemlíthet) akkor a pikkelyes bőrű, erőszakos meg fogja verni a békésebb, normális srácot pofozkodásban.

Én voltam az is aki azt írta hogy szóljanak a tanáraiknak és beszéljék meg.

Nem írom azt hogy fogja meg a tollát és szúrja bele a másik szemébe... DE

Olyan nincs, hogy jó kis pofozkodás. Mert közel sincs egyenlő felállás: van egy kérdező, aki már most is a másik srác egészségét félti, és van egy kis hüllő aki lehet hogy szintén áldozat, mert otthon verik de pont ezért ha nem beszélni fog vele, hanem eleve mondjuk képen törölné egyszer.. na akkor fogja jól elverni a fenébe.

Most mindegy hogy gyerekek. Tisztességes harc, becsületes küzdelem nem létezik.

Az erőszak már eleve nem tisztességes, becsületes. Innentől kezdve két dolog van: 1. hozzáállás (békés vagyok vagy pont én keresem mindenkivel a konfliktust?) 2. taktika (ha baj van akkor képes vagyok cselekedni /tökön rúgom/ vagy baromkodom mert jólnevelt vagyok, és engem vernek meg).

Nem értek egyet azzal, hogy kölykök ilyen helyzetbe kerülnek (felnőttek esetében sem) viszont ha már ilyenben vannak akkor muszáj értelmesen cselekedni.

Önvédelem szempontjából pedig a példa értékű és hatékony fellépés a cél!

Más kérdés hogy ezt nem árt gyakorolni, mert meglepő módon az agresszívabb emberek valamiért mindig rutinosabban ütnek / rúgnak tökön, mint a jámbor ember. Miért? Mert nincs kultúrája az önvédelemnek, mert arra neveljük már a gyerekkorban az embereket, hogy eleve az őket semmibevevő támadójukat (most mindegy hogy iskolában nem kifejezetten támadóról van szó) féltsék. Pedig ez nem jó, a mai világban, a mai körülmények között nagyon nem.

De még mindig azt mondom, hogy menjen oda az osztályfőnökéhez/iskola igazgatóhoz, mondja el neki a helyzetet, mutassa meg ezt a kérdést és a válaszokat, kérjen segítséget a szüleitől.. Elsősorban. Merthogy ez az elkerülés, a legjobb taktika.

2014. márc. 10. 11:21
 17/19 Jaczek válasza:

A felnőtteknek való szólás nem minden esetben jó.Az a bizonyos gyerek nagyon meg akar verni kezdjél el haverkodni olyanokkal az iskolában akik mondjuk járnak valamilyen harcművészetre vagy pedig külsőre eléggé megrettentően néz ki vagy elkezdesz a sulitokban valami fejesekkel haverkodni (ezalatt diákokat értek akiknek nagy a befolyásuk és nagy az ismeretségi körük).

A tanároknak vagy a szülőknek való szólás azért nem jó mert akkor az osztályban a hierahia létráján lentebb csúszik és akkor nem kizárt dolog, hogy még több ellenséged lesz.

Ha viszont tényleg verekedésre kerül sor akkor egy dologra figyelj oda : Ne Te Kezdeményez!!!!!!!!!!

Mi az oka ?

Ha később a tanárok fülébe jut a dolog te csak annyit mondasz hogy jogos önvédelem volt és te jössz ki a dologból nyertesen.

A verekedésben ha nem vagy túl jó akkor inkább próbálj meg minél nagyobb tömeget magad köré gyűjteni (főleg csajokat ) és húzni az időt mert előbb utóbb vaki biztos beleszól hogy hagyjátok abba. Ha csaj szól bele akkor mákod van és elvileg egyből vége lesz mert egy csajnak jók a meggyőzőképességei (legalábbis saját tapasztalat alapján )

HA ezek nem jönnének össze egyik se akkor egy kőkemény jobbost a legalsó bordáiba majd utána egyet ballal a másik oldalába és utána márcsak annyit kell tenned hogy hívsz egy papot megveszel 1kg földet és kész

2014. márc. 12. 21:49
 18/19 A kérdező kommentje:
Mondjuk ezzel én is egyetértek! :)
2014. márc. 13. 11:40
 19/19 A kérdező kommentje:
És köszönöm szépen! :)
2014. márc. 13. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!