1. egy magyar emberről elnevezett önvédelmi rendszer, mi?
2. mi az alapstílus? az alapstílust illik oktatni, nem azt mondani hogy 'az én önvédelmi rendszerem', miközben jujutsut gyakorlok.. csak példának.
3. -> nekem már innentől hiteltelen, ami videókat láttam róla az alapján pedig az jött le, hogy lehet ennél komolyabbat is tanulni.
Budán van edzésük, ott van Systema is..
elkezdtem olvasgatni azokat amiket az oldalán ír és hát valaki magyarázza már el nekem ez mégis mit akar jelenteni?
"A fekete öv megszerzéséért már hétszer két órát kell harcolni megállás nélkül. Összesen csak kétszer lehet nekiállni és 5 másodperc szünet már semmissé teszi a vizsgát"
Ez az amikor valami kemény dolgot várnak el az embertől aminek ugyan nem sok köze van a harci készségekhez, önvédelmi készségekhez, harcművészethez DE jó fárasztó.
Ha elírás, ha nem: maratont lefutni is hosszú és fárasztó.. és rohadtul nem önvédelmi rendszer.
Na az ilyen elnyújtott küzdelmeknek is kb. ennyi értelme van. Ugyan utcán ha nem az első, akkor majd a 3. 4. bekapott ütés viszi le a vesét.. de azért a vizsga az az hogy rohadt sokat kell bunyózni.
Az már másodlagos, ha egy ilyen "feketeövest" egy 3-4 éve boxoló srác netán elver.. az nem számít.
"A mester 1956-ban hagyta el az országot, és Angliába ment. Idegenként, mozgássérülten, nyelvtudás hiányában a legrosszabb esélyekkel indult az új környezetben: semmibe vették, elnyomták. Mivel nem tudott kommunikálni, úgy döntött: a tettei beszéljenek helyette. Mivel fizikailag kellett meg- és bemutatnia magát, pubokba járt verekedni, hogy technikáit kipróbálja, tökéletesítse. Mindig a legerősebbel verekedett. Ellenfelét a számukra szokatlan, ismeretlen technikákkal lefogta, harcképtelenné tette, majd a ledöbbent áldozatot meghívta egy italra, és névjegykártyája átadása után távozott.
Amikor megnyitotta az első klubját akkor nem tanított sok technikát, csak azokat, amiket az életben kipróbált és hatékonynak ítélt."
Vagyis, a kedves Jakab Lajos soha életében semmilyen küzdősportot vagy harcművészetet nem űzött, annyit csinált, hogy kocsmákban verekedett. Vagyis nem képzett bunyós.
"A vad magyar" - ahogy a mestert kint az újságok nevezték - 59 kihívásos (pénzdíjas) mérkőzésen vett rész, és 59-et nyert meg. "
Ez egyrészt londoni urban legend (az ilyeneket el kell osztani kettővel, majd köbgyököt vonni belőlük, ez az igazi valóságtartalom), másrészt az ilyen kihívásos küzdelmek, nem számítanak profi bunyónak, vagyis itt képzetlen verekedők csépelik egymást. Nem Tyson ellen bunyózott, de még csak nem is Pap Laci ellen, innentől kezdve igazából nincsen joga harcművészeti stílust alapítania. De persze anno, mindent lehetett, az angolok pedig nem csináltak ebből nagy ügyet. Ázsiában rengeteget kell bizonyítani és küzdeni, KÉPZETT nagymesterek ellen, hogy saját stílust alapíthass. Egyáltalán nem hiteles, és bizony jogosan megkérdőjelezhető az önvédelmi hatékonysága, a weboldalán található régi MTV archívum videón is lehet, látni, hogy a 80%-a kamu. :D
Mondjuk amik itthon vannak, azok után látszik hogy a gyakorlatban bárki lehet önvédelmi szakember, stílusalapító, nagymester stb.
Csak ezeknek a szavaknak így már nincs érdemleges jelentésük :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!