Önvédelem, szerintetek?
Jártam küzdősportra, csak ott nem volt szabad fejre ütni (kyokushin karate) és fogalmam sincs, hogy ha az utcán éles szituációba keveredek akkor le tudnék-e ütni valakit.
178 centi 80 kiló vagyok, és rendszeresen súlyzózok. Szerintetek?
Ez baromság. 4 Hónapja járok bokszolni 50kg-os vagyok, és NEM kell teljes erőből való állas ütés, mégpedig azért nem, mert az utcán az első ütés után 1,nem tudja mi történt vele 2,nem tudja hogy reagáljon 3,ha már megszédült (nem hajolt el) akkor amíg magához tér még kap vagy 4-et.
Egy átlagos ember, nem is tudna reagálni, nem hogy elhajolni, még az ütés után sem bírna mit tenni.
Persze ebben a téli időkben, ahol az emberen 40cm-nyi ruha van a testes ütés nem sokat ér (max teljes erőből) de egy halánték,fül,nyak,orr,szemre mért ütés annál többet :)
A kyokushin karate edzés, a gyakorlatai, a küzdelmi rendszere NEM fejlesztenek olyan készségeket amik utcán önvédelemhez kellenek.
Sem helyzetfelmérést, sem taktikát, sem több emberrel szembeni küzdelemre valami minimális esélyt nem ad.
A karate mozgása merev, darabos NEM alkalmas arra hogy tényleg tudj mozogni egy (több) emberrel szemben és te vigyél be ütéseket s ne te kapjál.
Gyakorlatilag nincs benne elmozgás, nem tanulsz meg nagyot ütni, jól rúgni még lábra sem, Magyarországon a kyo karatét nagyon el kell felejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!