Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ekkora kihagyás után van még...

Ekkora kihagyás után van még esélyem?

Figyelt kérdés

Hali!

4evig karatéztam, elég jól ment az edző is mindig mondta a szüleimnek, hogy nagyon jól megy van hozzá tehetségem (2év után az országos bajnokságon 3számban indultam, mindegyikből elhoztam az aranyat..)

De valamiért 1,5-2 éve (16évesen) abbahagytam... a mozdulatok stb. azok meg bennem vannak tudom őket...

Ha most 18évesen visszamennék lenne még esélyem hogy újra versenyekre járjak /tudjam újra olyan szinten űzni vagy nagy ez a kihagyás már és mindent elbuktam így? (A szorgalmammal szerintem betudnám hozni a lemaradásomat a nyárig..)

2014. jan. 28. 22:13
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

A 19-es válaszolónak pedig TELJESEN IGAZA VAN! Magyarországon a karate 98%-a egy hatalmas nagy ürülék. Kedves kérdező ha Te verseny karatéban akarsz jó lenni, és versenyezni, akarsz, akkor egyet tegyél meg. Ne hívd magadat karatésnak. Mert nem is vagy az, sőt a mestered sem az, és hiába van fekete öve, akkor sem az. A sportkarate az nem karate! Én Balatonmárián ismerek igazi Wado-ryu karatésokat. Az edző 50 éves 5 danos fogorvos, 30 éve karatézik, soha sem versenyzett. A saját garázsában tartja az edzéseket, mindössze hatan járnak edzésre. Semelyik egyesülethez sem tartoznak. Így a tagok nem is versenyeznek. Ezek egész nap makiwaraznak és MMA kesztyűben agyalják egymást. Sparring partikon a thai boxolókat is alázzák. Az egyik tag alkarral blokkolta a thai boxos sípcsontos rúgását, a thai-os csávó az nap csak sántikát. Annyira fel van edzve ezeknek az alkarjuk (és mindenük), pedig a muay thai-osoknak is fel van keményítve a térdük. Ezek fanatikus karatésok, nem csak ütnek-rúgnak, hanem úgy mint a judóban, gáncsolnak és dobálnak is. Na ez az igazi tradicionális wado-ryu. Amit Te csinálsz kérdező az egy tripla nulla.

Van értelme egy küzdőstílusban versenyt nyerned úgy, hogy egyáltalán nem tudsz verekedni? Mert a semi-contactos ippon kumite az nem harci tudás, az olyan pint kb. a ping-pong, ha kicsit kevésbé bénább a reflexed, mint az ellenfeledé, akkor örülhetsz a kicsi buksidnak, hogy kaptál egy pontot. Még balettnak sem lehetne nevezni amit csinálsz, mert a balett az legalább tényleg kemény és nehéz, de a sportkarate az baromság.

Egy fekete öves sportkaratés soha sem fog elverni egy 2-3 éve bokszot tanuló embert, ez tény és tapasztalat. Aki az ellenkezőjét állítja az kamuzik.

Szóval szerintem is inkább bokszolj.

2014. febr. 1. 20:07
 22/27 anonim ***** válasza:
*fel van keményítve a sípcsontjuk.
2014. febr. 1. 20:10
 23/27 A kérdező kommentje:

Köszi!

DE én soha nem is akartam elverni egy boxolót sem.... Csak arra akarok választ kapni hogy mit s hogy gyakoroljak itthon, hogy nagyon jó legyek kumiteben?!...

2014. febr. 1. 21:32
 24/27 anonim ***** válasza:

Kumitét gyakorolj, otthon pedig pontütést.. ha ebben akarsz jó lenni.

Kis labda felfüggesztve, azt kell megütni.. ez is egy edzés módszer..

2014. febr. 1. 22:34
 25/27 A kérdező kommentje:

Köszi!

Egyébként az olimpiai keretet már elbuktam?!

Illetve oda hogy lehet bekerülni? Ők keresnek meg ha nagyon jó vagyok a versenyeken?!

2014. febr. 2. 10:09
 26/27 anonim ***** válasza:

Te menj utánuk.. beszélj az edződdel, az olimpiás karatésokkal.. illetékesekkel.

Lehet hogy csókosnak kell lenni hozzá hogy bekerülj, lehet hogy elég ha gyorsabb vagy mint a többiek. (ha boxolnál, akkor gyorsabb lennél mint a többiek, csak megjegyzem)

2014. febr. 2. 10:18
 27/27 anonim ***** válasza:
21! Na az a Karate,nem amin tatamin vagy ringben űznek. Egy boxos soha nem fogja megérteni azt amit évszázadokon keresztül csak csiszoltak, hogy miért hatásos.
2014. febr. 2. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!