Ekkora kihagyás után van még esélyem?
Hali!
4evig karatéztam, elég jól ment az edző is mindig mondta a szüleimnek, hogy nagyon jól megy van hozzá tehetségem (2év után az országos bajnokságon 3számban indultam, mindegyikből elhoztam az aranyat..)
De valamiért 1,5-2 éve (16évesen) abbahagytam... a mozdulatok stb. azok meg bennem vannak tudom őket...
Ha most 18évesen visszamennék lenne még esélyem hogy újra versenyekre járjak /tudjam újra olyan szinten űzni vagy nagy ez a kihagyás már és mindent elbuktam így? (A szorgalmammal szerintem betudnám hozni a lemaradásomat a nyárig..)
A 19-es válaszolónak pedig TELJESEN IGAZA VAN! Magyarországon a karate 98%-a egy hatalmas nagy ürülék. Kedves kérdező ha Te verseny karatéban akarsz jó lenni, és versenyezni, akarsz, akkor egyet tegyél meg. Ne hívd magadat karatésnak. Mert nem is vagy az, sőt a mestered sem az, és hiába van fekete öve, akkor sem az. A sportkarate az nem karate! Én Balatonmárián ismerek igazi Wado-ryu karatésokat. Az edző 50 éves 5 danos fogorvos, 30 éve karatézik, soha sem versenyzett. A saját garázsában tartja az edzéseket, mindössze hatan járnak edzésre. Semelyik egyesülethez sem tartoznak. Így a tagok nem is versenyeznek. Ezek egész nap makiwaraznak és MMA kesztyűben agyalják egymást. Sparring partikon a thai boxolókat is alázzák. Az egyik tag alkarral blokkolta a thai boxos sípcsontos rúgását, a thai-os csávó az nap csak sántikát. Annyira fel van edzve ezeknek az alkarjuk (és mindenük), pedig a muay thai-osoknak is fel van keményítve a térdük. Ezek fanatikus karatésok, nem csak ütnek-rúgnak, hanem úgy mint a judóban, gáncsolnak és dobálnak is. Na ez az igazi tradicionális wado-ryu. Amit Te csinálsz kérdező az egy tripla nulla.
Van értelme egy küzdőstílusban versenyt nyerned úgy, hogy egyáltalán nem tudsz verekedni? Mert a semi-contactos ippon kumite az nem harci tudás, az olyan pint kb. a ping-pong, ha kicsit kevésbé bénább a reflexed, mint az ellenfeledé, akkor örülhetsz a kicsi buksidnak, hogy kaptál egy pontot. Még balettnak sem lehetne nevezni amit csinálsz, mert a balett az legalább tényleg kemény és nehéz, de a sportkarate az baromság.
Egy fekete öves sportkaratés soha sem fog elverni egy 2-3 éve bokszot tanuló embert, ez tény és tapasztalat. Aki az ellenkezőjét állítja az kamuzik.
Szóval szerintem is inkább bokszolj.
Köszi!
DE én soha nem is akartam elverni egy boxolót sem.... Csak arra akarok választ kapni hogy mit s hogy gyakoroljak itthon, hogy nagyon jó legyek kumiteben?!...
Kumitét gyakorolj, otthon pedig pontütést.. ha ebben akarsz jó lenni.
Kis labda felfüggesztve, azt kell megütni.. ez is egy edzés módszer..
Köszi!
Egyébként az olimpiai keretet már elbuktam?!
Illetve oda hogy lehet bekerülni? Ők keresnek meg ha nagyon jó vagyok a versenyeken?!
Te menj utánuk.. beszélj az edződdel, az olimpiás karatésokkal.. illetékesekkel.
Lehet hogy csókosnak kell lenni hozzá hogy bekerülj, lehet hogy elég ha gyorsabb vagy mint a többiek. (ha boxolnál, akkor gyorsabb lennél mint a többiek, csak megjegyzem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!