Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ekkora kihagyás után van még...

Ekkora kihagyás után van még esélyem?

Figyelt kérdés

Hali!

4evig karatéztam, elég jól ment az edző is mindig mondta a szüleimnek, hogy nagyon jól megy van hozzá tehetségem (2év után az országos bajnokságon 3számban indultam, mindegyikből elhoztam az aranyat..)

De valamiért 1,5-2 éve (16évesen) abbahagytam... a mozdulatok stb. azok meg bennem vannak tudom őket...

Ha most 18évesen visszamennék lenne még esélyem hogy újra versenyekre járjak /tudjam újra olyan szinten űzni vagy nagy ez a kihagyás már és mindent elbuktam így? (A szorgalmammal szerintem betudnám hozni a lemaradásomat a nyárig..)

2014. jan. 28. 22:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
olimpiai keretet már buktad
2014. jan. 28. 22:31
 2/27 anonim ***** válasza:
A tehetség nem veszik el az idővel. Persze, hogy van esélyed.
2014. jan. 28. 22:35
 3/27 anonim ***** válasza:

Versenykarate?

Ezt akarod csinálni? A karate igazi lényegét elkerülni, és versenyezgetni? Balettozhatnál is ennyi erővel, igen van esélyed még versenyen eredményeket elérni, mert nem éppen erős a mezőny. Ha te tehetséges vagy.. azt kár elpazarolni, de emiatt ebben is lehetne esélyed.

2014. jan. 28. 23:26
 4/27 A kérdező kommentje:
Nem a verseny miatt csinálnám, de ott tudok igazán bizonyítani magamnak...:D
2014. jan. 29. 06:10
 5/27 anonim ***** válasza:

De akkor gyakorolhatnál egy olyan küzdősportot is, ami sokkal jobban fejlesztené a mozgásod, készségeidet ÉS szintén tudnál versenyen bizonyítani, magadnak.

A karate ott veszett el amúgy, hogy bizonyítani akarsz magadnak. Az már lelki vívódás, és ráadásul milyen.

Egy boksz meccsen bizonyíthatsz magadnak, ki tudod ütni a másik embert. Karate versenyen mennyi kiütés van? Azok semi-kontaktok általában, nem beleszólni akarok, de hát ha tényleg bizonyítani akarsz, akkor arra mégis csak ütősebb a full kontakt versenyek.

Gondolom én.. de ez csak egy vélemény ám! :)

2014. jan. 29. 08:35
 6/27 A kérdező kommentje:

Mármint olyan értelemben akarok bizonyítani magamnak, hogy tényleg érdemes azta sportot csinálnom..

A boxot meg lekéstem már, nagyobb szintekre nemhiszem hogy eljutnék már....

2014. jan. 29. 15:55
 7/27 anonim ***** válasza:

Karatéban ha 'nagyobb szintekre jutsz' sem érsz el semmi értelmeset.

Ha viszont tehetséges vagy, akkor 4-5 év múlva lehetnél már győztes boxoló (ha karatéztál akkor elvileg nem áll távol tőled az ütés..) de 4-5 év ökölvívás múlttal az összes karatés egykori edzőtársadon messze túlszárnyalnál. Képességek, reflexek, küzdelmi rutin szintre gondolok.

2014. jan. 29. 20:11
 8/27 anonim ***** válasza:
Sérülés miatt, én 6 évet hagytam ki. Szóval nyugodtan menj vissza. Boxot meg felejsd el, mert 40-45 évesen, péppé vert agyal, a sport páyafutásodnak vége. Ha nem hamarabb.
2014. jan. 30. 13:42
 9/27 anonim ***** válasza:

Minden 'külső' stílus gyakorlásában ott a lehetőség..

hmm, inkább úgy írom, hogy egyetlen egy külső stílusú harcmodort, küzdősportot sem úgy alkottak meg, hogy örökké egészségesen tartson. Nem arról szól, sem a szemléletük, sem az edzésmódszereik.

DE egy boxolónak amúgy egyáltalán nem szükségszerű, hogy 40-50 éves korára bármi baja legyen. Mondjuk egy hobbistának. Jókat lehet edzeni, heti 3x-4x az ég világon semmi komoly vagy maradandó sérülést nem kell összeszedni.

Ellenben a karaténak igen természetellenes, kitekert mozgása van. Sokkal károsabb, magasabb övfokozatok között (5-10 éves gyakorlás után) már igen sok gyakorlónak vannak térdporblémái, és ez nem véletlen.

Akár műtéten is átestek már, vagy csak simán fáj a térdük és térdszorítót használnak..

A karate sem a hosszú egészség sportja, oké, az ökölvívás sem, az is 'csak' egy küzdősport. De legalább jó képességeket és készségeket fejleszt, reális ütésre tanít (mondjuk főleg kesztyűvel, élesben lehet eltörne az öklük) de küzdelmi készségeket ha összehasonlítunk, szerintem látszik melyik stílus az életszerűbb.

Most nem beszélve az igazi, okinawai karatéról aminél fordított a helyzet, nem kérdés hogy erősebb és jobb mint az ökölvívás. Na de mi Magyarországon élünk.. és nem sok ilyen karate oktatás van itthon!

2014. jan. 30. 13:53
 10/27 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm a válaszokat!

Abban tudtuk segíteni, hogy hogy legyek "jobb" kumiteben?! Hogy tudom fejleszteni azt, hogy gyorsabb legyen az ütésem/rúgásom, ill. azt hogy "fürgébb" legyek kumiteben?

Illetve az álloképességre, hogy ne fáradjak el gyorsan kumiteben (1vs1ben) arra hogy tudok edzeni?!

2014. jan. 30. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!