Hatékony utcai önvédelem?
Krav magázok lassan egy éve, de az itteni vélemények nagyon elbizonytalanítottak, hogy csak lehúzás, meg azoknak hasznos akik mellette/előtte már tanultak mást is.
Előtte nem tanultam mást, így nem is tudom mit kéne elvárnom, nincs sok tapasztalatom. Az edzés nem tűnik rossznak, az edző is rendes, de nem tudom hogy hatásos lenne-e, ha használni kéne.
Azon gondolkodok, hogy abbahagyom, és elkezdek valami mást, mert amúgy szeretem a küzdősportokat. De ha már elkezdek valamit, akkor az hatékony legyen. Ehhez kéne a Ti segítségetek, felvilágosításotok.
Úgy még jobb a box hátrányos helyzetűek statisztikailag gyakrabban támadhatnak meg utcán. Na de, ha ugyanabba a box klubba jársz ahova ők tudod mire számíts, sőt lesznek ismerőseid köztük. Így kisebb eséllyel támadnak meg, esetleg ha ott vannak mikor a haverjuk beléd köt akár le is állíthatják. Nem rosszak az ilyen ismerősök, ha szerencséd van. Diplomácia a kulcs.
Esetleg keress egy jujutsu klubbot ahol nem úgy mozognak, mint egy zárlatos robot, ha semmiképp nem akarsz a boxra menni.
Kravmaga egyetlen jelentősége az lehetne, hogy elméletben felkészítenek.
A boxhoz való hozzáállásodból az látszik, hogy még elméleti szinten sem tanítottak meg az 1 év alatt szinte semmire.
A helyes hozzáállás és taktika az lenne, amit Neutronlovag leírt. Emiatt kell épkézláb helyen tanulni és nem kravmagázni.
Egyébként melyik városban keresel edzést? Ökölvívás, Jujutsu általában jól van oktatva, nyilván ki lehet fogni kevésbé jó edzőt.. de kisebb eséllyel, mint jó kravmaga instruktort.
a többiek összefoglalták a lényeget.
esetleg még ehhez a nem a legbarátságosabb dologhoz fűznék hozzá egy keveset.
miért kellene barátságosnak lenniük veled,tanulni és bunyózni fogsz oda lemenni,nem népszerűségi versenyre.
úszni a vízben fogsz megtanulni,nem a parton,ezért a verekedős mogorva bokszoló cigányok között nagyobb eséllyel szerezhetsz éles és hasznos tapasztalatokat,mint a haverkodó edzéseden.
és persze az első sparringod után pontosan látni fogod,hogy mit is ér a tudásod,lesz összehasonlítási alapod,amiből levonhatod a tanulságot.
Krav maga élőben -- és működik! :)
Jobb így nekem, hogy láttam ezt a videót.
Jöhet már az új év, gyorsan.. jaa és alkoholt, MOST.
3. válaszoló: Budapesten keresek edzést, az elmúlt órákban keresgéltem, és a kempo sem tűnik rossznak.
A boxra visszatérve, alapból nem szimpatikus, lehet hogy hatékony, de valahogy mégsem...
Kérdező, Budapesten van normális harcművészet oktatás. Meg sok kamu edzés is, meg sok jó/rossz küzdősport edzés.
A kempo még mindig csak egy jól kinéző de magyarok által összedobott karatés keménykedő küzdősport. Szórakozáson kívül más értelme nincs, ha önvédelemhez szeretnél megtanulni mozogni, akkor még mindig az ökölvívás.
De hé, például az országban hol máshol oktatnak harci Taichit és wudangi kungfut mint Budapesten? Kb. sehol.
Jujutsu is van jó, itt van a Zöllei jujutsus kézitusa edzése is.
Budapesten van Savate is.
Kaliról nem tudok mit mondani, mert elvben ajánlott tanulni, gyakorlatban viszont nem tudom mennyire jók az edzések. Viszont biztos hogy inkább mennék Kalit/Escrimát tanulni Pesten mint kravmagát vagy kempót, már ha tanulni is szeretnék valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!