Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdő sportot válasszak...

Milyen küzdő sportot válasszak? Többi lent.

Figyelt kérdés
Olyan küzdősportot szeretnék választani, ami nem okoz komoly fizikai "problémát" , tehát nem megy tönkre semmim. Pl.karate-térdet tönkre teszi vagyis azt hallottam. Na tehát amivel megtudom védeni magam. 15/l tudom kicsit zavarosan írtam, de remélem érthető. Köszönöm a rendes válaszokat. 15/l

2013. dec. 5. 09:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
újabban már mindenrõl terjesztik, hogy tönkre megy tõle a térded érdekes módon milliók karatéznak jó térdekkel... én inkább azért nem ajánlanám mert nincs színvonala a magyar karaténak... én Judo párti vagyok, attól aztán biztos nem menne tönkre semmid, igazából szerintem nézz sok videót és azt válaszd amelyik a legjobban terszik, ne azt amit a legtöbben ajánlanak. én ha most ráérnék, és fiatalabb lennék én kapueráznék(bocs nem tom hogy írják)
2013. dec. 5. 09:45
 2/11 anonim ***** válasza:

+ Sperseus válaszához:

A küzdősportok nem önvédelemről szólnak. A Judo-nak mondjuk komoly Jujutsu alapjai vannak, és a technikák végső soron alkalmasak erre a célra.

De harcművészetet kell gyakorolni, lehetőleg jó oktatótól (ilyen meg nincs mindenhol, tehát nem mellékes hogy merre élsz).

Kali, Escrima, Jujutsu, bizonyos kungfu ágak megfelelők, persze amatőr edzővel nem lehet sokra menni. Jó edzővel viszont ki lehet tanulni hogyan használjad a kést, hogyan használd fegyverként a testedet. Ezt kell keresni, a stílus már voltaképp mindegy is.

2013. dec. 5. 09:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Csakis judo.
2013. dec. 5. 16:44
 4/11 anonim válasza:

Én a karate Wado-ryu ágát űzöm.A híresztelésekre csak annyit mondanék, hogy csak akkor terheli meg a térdet ha nem úgy állsz ahogy kéne!

Nekem semmi ilyen problémám nincsen!

:)

2013. dec. 5. 20:00
 5/11 Bence12345gf válasza:
A wing tzun elég jó erre a célra.
2013. dec. 5. 21:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Még ha nem is terhelné meg a térdet (ami kamu, mert a teljesen formális, 'szép' karate IGEN, EGÉSZSÉGTELEN az ízületeknek) akkor is tudod mennyi önvédelmi értéke van?

0 <- ez tudjátok mi? A nulla. Átmész rajta, semmi, nincs, nem létezik.

BÁRMELYIK boxoló, többnyire egy kezet használva.. elverheti a wadosokat. Ezt azért írom, hogy mielőbb próbáld ki ezt és döbbenj rá. Mert idegesítő dolog éveket elba.sni wadozással, ahol SEMMIT sem tanulsz.

2013. dec. 5. 22:07
 7/11 aikiboxer ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A legfontosabb az egészséged. Ezért nagyon fontos, hogy először is az étkezésedet tedd rendbe, hiszen némi túlzással az vagy, amit megeszel. Töltsd le az Internetről a Sárga kapszula című könyvet és olvasd el legalább az étkezésről szóló első részét. Nagyon hasznos.

Továbbá érdemes lenne valami normális vitamint is szedned, pl. egy normális multivitamint (Scitec mega daily onet vagy hasonlót), meg napi 1x 1000mg C vitamint meg ha sportolsz rendesen akkor CaMg tablettát.

Na és ezek után: a legfontosabb, bármiféle küzdősport előtt, hogy az ízületeid, izomrendszered rendben legyen. Nem csak azért, mert fiatal lány vagy és gondolom csinos szeretnél lenni, hanem azért is, mert ezt úgyis kellene mindenféle intenzív sport mellett csinálnod, ha nem akarsz lesérülni.

Ha küzdősportot választasz, mindenképpen olyat válassz, ami a lakóhelyedhez minél közelebb van, mert ha messze van, el fog fogyni a motivációd és nem fogsz járni. Továbbá nézd meg az edzést, jó hangulatú-e, rendes-e az edző stb.

Neked kell eldöntened, hogy az űtős-rúgósok jönnek-e be inkább vagy a testharcosok. Ha az előbbi, akkor olyat válassz, amelynek harmonikus (gömbszerű) a mozgása, és puhakesztyűben/fogvédővel nyomják (azaz pl. Box/kick-box/savate/thai box). Én a bokszot javaslom ha találsz rendes edzőt; ha rúgni is szeretnél akkor a savatét (franciabox).

A testharcos stílusok közül pedig nagyon jó a judo (cselgáncs), brazil jiu jitsu (BJJ) és a birkózás; lányként talán a judót próbálnám ki.

Köztes megoldás az aikido, hapkido, de előzetes boksztudás nélkül ezzel nem fogsz semmire se menni az önvédelem szintjén. Viszont szép.

2013. dec. 5. 23:35
 8/11 aikiboxer ***** válasza:
Ja csak pont a lényeg maradt ki, hogy az ízületeid, izmaid, formád, egészséged végett először is erősíts, vagy saját testsúllyal (ehhez szerezd be a Fegyencedzés című könyvet vagy töltsd le); vagy súlyokkal mint pl. konditerem, kettlebell, hot iron. Zsenge életkorod miatt vagy a fegyencedzést, vagy a hot iront javaslom, vagy vegyél egy thera band gumiszalagot és azzal erősíts otthon. Van hozzá könyv is, de a youtube-on is vannak videók resistance band kifejezés alatt. :)
2013. dec. 5. 23:39
 9/11 anonim válasza:
Birkóz ! :) annak magyaro. nagy a sikere !
2013. dec. 28. 22:11
 10/11 anonim válasza:
Judo, judo, judo. :) Remekül meg tudod védeni magadat, képzelj el egy utcaharcot: 10-ből 9-szer a földön végződik, judos földharc technikákkal meg odavesz mindenkit. És egy jó dobással keze lába törik a másiknak, és ugye önvédelmi sport, te csak "védekeztél". Jó erőnléted lesz, és a kultúrája, övszerzések, ezek mind nagyon jók. :) Ha versenyszerűen űznéd, esetleg a hátad megérezheti, vagyis azt hallottam, de én 7 éves judozok versenyszerűen és semmi bajom, csak a hátam fáj néha ha lefekszek de az valószínű hogy a gyerekkori gerincferdülés miatt van.
2014. jan. 9. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!