Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Van itt aki ju jitsura jár?

Van itt aki ju jitsura jár?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogy neki mennyi idő kellet hogy utcai önvédelemben is megállja a helyét?

2013. nov. 23. 19:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Japán Jujutsu?
2013. nov. 24. 11:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Különbség tényleg van.. Japán ju jutsura jársz?
2013. nov. 24. 15:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Hasonlóra.. de nem arra.
2013. nov. 24. 16:15
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor mire?
2013. nov. 24. 17:47
 5/10 anonim ***** válasza:

Én wudang kungfus vagyok. De mindegy, ismerem a Jujutsut annyira, hogy tudjunk beszélni róla. Vagy legalábbis egy véleményt tudok írni róla, aztán a véleményeket mindig lehet vitatni, megerősíteni..

De akkor le lehet végül szögezni, hogy a brazil jutsura gondolsz, ami földharc és alapvetően sport céllal oktatják, vagy a japán jujutsura, aminek mégis csak az önvédelem készségeinek kialakítása és fejlesztése lenne a célja, és ha komolyan veszik az oktatását, rá tud szánni az ember heti 2-3 edzőnapot, lehetőleg 2-3 óra gyakorlással akkor sokat lehet tanulni belőle már 2-3 év alatt is.

Illetve 5-6 év alatt jó alapokat lehet elsajátítani, 10 év gyakorlás után pedig egy jujutsust nem féltenék az utcán. Mert már lenne olyan teste, taktikai és közelharci ismerete, hogy igen csúnya szituációkat is el tudjon kerülni vagy túl tudjon élni.

2013. nov. 24. 17:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Gondolom edzésen a qi energiával is foglalkoztok.
2013. nov. 24. 18:55
 7/10 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten minden keleti harcművészetben foglalkoznak vele (még a karatéban is, ha nem csak sportkaratéról van szó).

Mi azért tudatosabban és többet foglalkozunk vele. Én tanulok a qi generálásáról is, átalakításáról, hogyan lehet vele megerősíteni a testet.. tehát van valamennyi fogalmam róla, talán több mint sok más embernek. És nagyon sokat lehetne még tanulnom erről nekem is.

2013. nov. 24. 18:59
 8/10 A kérdező kommentje:

Én csak pár hete tudtam meg,hogy egyáltalán létezik a qi energia.

Lam Kam Chuen-Éltető erő könyvet olvastad már?

2013. nov. 24. 19:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem, én eddig Dr. Yang illetve Mantak Chia könyvet olvastam, ilyen témában.
2013. nov. 24. 19:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Én ju-jitsu-zom (japán) 2009 óta előtte karatéztam 5 évet. tehát nagyjából 9 éve tanulom a harcművészeteket, de nem merném azt mondani hogy most már jöhet bárki. Ugyanakkor úgy gondolom hogy egy átlag fizikumú átlag tudású ember ellen megállná a helyét. (persze ez is helyzetfüggő). Én azt tanultam meg ez alatt a 9 év alatt, hogy akkor vagyok a legjobb önvédelemben, ha nem kényszerülök arra hogy használni kelljen a tudásom. (Eddig egyszer kellett levinnem valakit a földre, mert úgy érezte hogy mivel erősebb nálam, nekem nincs esélyem.) Tévedett :P
2013. nov. 24. 22:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!