Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az MMA-sok legtöbbje, hogy-hog...

Az MMA-sok legtöbbje, hogy-hogy tanult/okos ember?

Figyelt kérdés

2013. dec. 29. 14:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

"Az egyetemi képzés egy idegölő, embertelen, lelkileg leépítő dolog."

Igazából max. akkor az, ha ostoba hozzá az ember, vagy elmegy bölcsésznek, jogásznak, ahol gondolkodni nem kell, csak magolni az x ezer oldalakat.

2013. dec. 29. 14:52
 12/31 anonim ***** válasza:

Miért nem értek hozzá? Én elkezdtem olvasni az mma szabályait. Te mennyit olvastál el belőle?

Az egyetem azért nem hülyeség, mert diplomával elvi esélyed van többet keresni mint nélküle, mert így találták ki a világunkat, általánosságban így jobban lehet manipulálni, kontrollálni az embereket.

De összességében az egyetemi mint intézmény, egy nagyon szemét dolog, ne tiltakozz. Még kezdő vagy benne, ahogyan a küzdősportokban is, gondolom.

2013. dec. 29. 14:53
 13/31 anonim ***** válasza:

Mérnököknek sem sok ész kell, hanem sablonok amik alapján megoldják a feladatokat. Orvosoknak is pont akkora segg kell a magoláshoz, mint a bölcsészeknek. A bölcsészek még viszonylag kreatívabbak maradnak, rögtön le is degradálják őket. Tehát aki kicsit is kreatív marad, esetleg 'emberi', az már le van minősítve még ha diplomás akkor is.

Engem ugyan ez nem érdekel, én tisztában vagyok vele hogy így működik most a világ, de az ilyen gondolkodás miatt nagyot fogtok még szívni sajnos. :(

2013. dec. 29. 14:55
 14/31 A kérdező kommentje:
Én nem kezdő vagyok ezen a pályán.13 éves korom óta birkózom, most mentem el egy MMA gálára ahol részt is vettem. Igazad van amúgy, az MMA-t most kezdtem.
2013. dec. 29. 14:57
 15/31 anonim ***** válasza:
Majd rád gondolok, mikor szívok. Addig meg élvezem a diplomás fizetésemet :)
2013. dec. 29. 14:57
 16/31 A kérdező kommentje:
Ha tanulunk nem fogunk szívni :) . Tanuld meg, hogy ha az eszedet használod, bármit elérhetsz :)
2013. dec. 29. 14:59
 17/31 anonim ***** válasza:

Én is élvezni fogom a diplomás fizetésem.

De az élet nem csak pénzről szól, persze akarják hogy ezt higgyük. Szomorú az az élet, amiben tényleg elsődleges szerepe a pénznek van. Szomorú, hogy mindannyiunkra rá akarják ezt a nézetet kényszeríteni, így pedig eléggé alantas szinten lehet tartani lelkileg az embereket. Tessék, egyetem és diploma, én már rájöttem erre (jó, nekem sem egyedül sikerült).

Az oktatási rendszer egy póráz, egy fantasztikusan jól működő eszköz az emberek kontrollálására. Ezzel jó lenne tisztában lenni, diplomás fizuval is és anélkül is. Illetve még ha ezt ránk is kényszerítik, meg kellene tanulni nem ez alapján beskatulyázni az embereket.

Szóval a véleményem az, hogy egyfelől az mma-soknak nem a legtöbbje tanult, illetve nem nagyobb arányban mint a lakosságban egyébként jelen vannak a tanult emberek, illetve én az okosságot sem feltétlen tanuláshoz (egyetemi végzettséghez) kötném.

Ha pedig mondjuk edzésekben 'intelligenciát' keresünk, akkor egy MMA /azon túl, hogy komoly szellemi munka a szabályait elolvasni és megtanulni/ meg sem közelít egy aikidót vagy taichit, ezekhez képest eléggé egyszerű mozgásvilága van. Ezek a viszonyítási alapjaim, hogy érthető legyen miért írom amit :)

2013. dec. 29. 15:46
 18/31 aikiboxer ***** válasza:
Hát én Magyarország legjobb egyetemén tanítok és a tanítványaim és tanártársaim között van kung-fus, judós, bokszoló, aikidós, kendós, ZBK kempós, karatés, de MMA-s egy sincs. Az aikidó felülreprezentált, tipikus értelmiségi "sport".
2013. dec. 29. 15:59
 19/31 anonim ***** válasza:
MIndenkinek kell valami hobbi.
2013. dec. 29. 17:42
 20/31 A kérdező kommentje:

[link]

Tessék! Itt egy példa, hogy tanult ember.

2013. dec. 29. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!