Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért szidják sokan a karatét?

Miért szidják sokan a karatét?

Figyelt kérdés

2013. jún. 23. 22:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

A 17:54-es válaszoló vagyok!

"Ha valakinek a Karate az, amit a versenyeken lát, ám legyen."

Aki így látja a dolgokat az ne is hívja magát karatésnak! A KARATE az harcművészet és nem versenysport, és PONT! Az ilyen no és semi contactos kumiteversenyek, meg a színes övekre való gizdulás, ez a karate szégyene, Okinawa-n ezen röhögnek! Én 6 évig nyomattam a kyo-t, versenyeztem is. Aztán lementem egy bokszedzésre ahol kezdők úgy elvertek, mint annak a rendje, amióta váltottam ökölvívásra TÉNYLEG megtanultam bunyózni. Azóta, az egyik bokszedzésen egy olyan tagot ütöttem ki, aki 1 danos és országos karate bajnokságot nyert. Pedig csak 2 éve bokszolok. A versenykarate az csak arra jó, hogy feszítsen vele az ember, önvédelmi hatékonysága az dupla nulla. Lehet ezzel nem egyetérteni, besértődni és hisztizni, de attól még ami tény, az tény. Thai boxon és kung-fu edzéseken is csak röhögnek a karatésokon, és bizony sokszor jogosan.

2013. szept. 29. 19:35
 22/28 anonim ***** válasza:

azért lehet hogy sok helyen szidják de én pl. már vertem el boxolót nem is egyet a sza.r karatéval...kung fusok semmik főleg a wing tsun erőset nem tudnak ütni rajtuk csak röhögni lehet egy sparringnál.és a thai box...még az jó is csak annyi hogy védekezni nem tanulsz meg csak jól támadni.az egy dolog hogy nyomatják hogy ha jól támadsz akkor minek a védekezés de ez hülyeség...a versenykarate tényleg szart se ér de attól a rendes karate edzőket nem kell lehurrogni mert akár ki összekerül pl az én edzőmmel az elvert már kempost thai boxost,boxolót,jiu jitsust...

nem a karate sz.ar hanem ti vagytok szarok hozzá mert nem bírjátok rendesen megtanulni és rosz edzőket választotok..ennyit rólatok

2013. szept. 29. 20:49
 23/28 anonim ***** válasza:

"akár ki összekerül pl az én edzőmmel az elvert már kempost thai boxost,boxolót,jiu jitsust"

Tehát.. küzdősportolókat.. Ez azért nem annyira nagy eredmény, egy karate mestertől. Valójában persze szép, hogy boxolókkal ki tud állni, sejtet valamit hogy ügyes, tisztelet neki.

"nem a karate sz.ar hanem ti vagytok szarok hozzá mert nem bírjátok rendesen megtanulni és rosz edzőket választotok..ennyit rólatok"

Menj már el a pitsába.. Nézz meg 100 darab karateedzést.. mennyi lesz ezek közül normális, minőségi edzés? Nem nekünk kell beszólni, hanem ha érdekel a Karate megítélése ebben az országban, akkor irtsd a sportkaratésokat..

2013. szept. 29. 20:59
 24/28 anonim ***** válasza:

"azért lehet hogy sok helyen szidják de én pl. már vertem el boxolót nem is egyet a sza.r karatéval...kung fusok semmik főleg a wing tsun erőset nem tudnak ütni rajtuk csak röhögni lehet egy sparringnál.és a thai box...még az jó is csak annyi hogy védekezni nem tanulsz meg csak jól támadni.az egy dolog hogy nyomatják hogy ha jól támadsz akkor minek a védekezés de ez hülyeség...a versenykarate tényleg szart se ér de attól a rendes karate edzőket nem kell lehurrogni mert akár ki összekerül pl az én edzőmmel az elvert már kempost thai boxost,boxolót,jiu jitsust...

nem a karate sz.ar hanem ti vagytok szarok hozzá mert nem bírjátok rendesen megtanulni és rosz edzőket választotok..ennyit rólatok"

Egyrészt, ez úgy KAMU az egész, ahogy van. Másrészt, mikor fáj az igazság, akkor jön a sértődésből fakadó kamu ellenérv, hogy így-úgy megvertem egy thai boxost, pedig karatézok.....bla-bla-bla. Én többféle stílust is űztem már, wing chun-t is, thai box-ot is. Na most szerencsétlen kung-fu és thai box edzők, de még az ökölvívó edzők is nem győzik kijavítani a karatésok merev és életszerűnek egyáltalán nem nevezhető mozgását. Szögletesem, merev, könnyen leolvasható mozgás ... és még sorolhatnám, arról nem is beszélve, hogy hosszú távon tönkreteszi a térdízületeket. És kishaver ha tetszik, ha nem ország karate oktatásának a 95%-a egy kalap sza.r. Van az Ashihara ami tényleg jó, meg van 1-2 tradicionális shotokan (vagy shito-ryu) karate oktatás, ahol egyáltalán nincs versenyre való felkészülés . Na azok tényleg jók. Versenykarate az ratyi, versenykaratésokat a kocsmában megagyalják az ilyen dagadt zsírgép kancigány is, falusi stílusban. Nem egy ilyen karatebajnok bukását láttam már, élesben nem fog az működni amit edzéseken tanultok kumite-versenyekre való felkészüléskor.

2013. szept. 30. 07:26
 25/28 anonim ***** válasza:

A Szegner Ferencet ismeritek, Budapesten?

Ők igen kemények, nem igen versenyeznek karatéban, mert feltehetően erősen növekedne a sérülések száma az adott versenyen. Na most, ha ők komoly karatét csinálnak.. hála ennek ahogy hallottam oda jutottak, hogy úgy küzdenek teremgondokkal mint mi :D A semmi kis wado karate edzéseken lent van 10-20 ember, komoly, színesövekkel nem buzuló okinawai múltra hajazó karate edzésen meg olyan kevés ember van, hogy a nyáron nem volt termük? Ez mi? Az igazi karatét kemény munka tanulni, gyakorolni ez biztos.

2013. szept. 30. 07:31
 26/28 anonim ***** válasza:
csak hogy én nem sportkaratéra járunk nálunk tradicionális tanítják...
2013. szept. 30. 15:11
 27/28 anonim ***** válasza:

"csak hogy én nem sportkaratéra járunk nálunk tradicionális tanítják..."

Miért, milyen irányzatú karatét tanulsz? Shotokan, shito-ryu, wado-ryu vagy esetleg gojo-ryu? Nehogy azt írd, hogy kyokushin, mert akkor már le is buktál! :)

2013. szept. 30. 17:56
 28/28 anonim ***** válasza:
nem kyokushin shito ryura.
2013. szept. 30. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.