A karatéban lehet fejre ütni.Bár,igaz a kyokushin karatéban versenyen nem szabad,de jó edzésen megtanulnak arra is.Igen,néha én is furcsán éreztem magam a sok alsós mellett,de ez a judo-ban,a kungfu-ban meg talán a ju jitsuban sincs másként.De meg lehet szokni,hiszen vannak más 15 év felettiek is.
Utolsó,az milyen karate volt?
én igen,tényleg jó helyre járok..
én úgy gondolom az én edzőm tartja a legkeményebben az edzéseket a többi ismert klub között..voltam már máshol is edzeni már egy kis fekvőtámasztól,hasizomtól,küzdelemtől meghaltak..(és ez nem csak a karatésokra hanem kung fu és néhány box teremre is igaz volt ahova lenéztem)
nálunk az edző nem csak magyaráz hanem beáll közénk edzeni,küzdeni..és általában velem küzd ami szívás! :)
katáknál is bemutatja,aztán velünk együtt csinálja utána pedig megnézi.ha nem jó megint be áll és csináljuk vele.
nekem pedig semmi bajom nincs az alapítómester és a sensei megtiszteléséről az edzés elején..ők küzdöttek,edzettek hogy létrehozzák ezt a stílust,és hogy minket taníthassanak,senseiek lehessenek..ennyit szerintem igazán megérdemelnek..és edzés elején se csak a senseinek hajlunk meg mert ott van a senpai rei ami az edzőtársak üdvözlése.és nem istenítés van hanem az mester felkérése az edzésre.
röviden ennyi!
6-os voltam.
Én nagyon szeretek karatézni.
Kitölti az életemet.
Nagyon jó az edzőm és ő igenis tanítja az okinawa-i karatét is.
Régóta csinálom és nagyon sokan csúfolják meg lenézik.
De amikor nekem jönnek legtöbbször én jövök ki jól.
Az egész életemet betölti.
Nélküle lehet h drogdíler v más gengszter lennék mert úgy nőttem fel.
Ma már a magyar válogatott tagja vagyok és rendszeresen járok nemzetközi versenyekre.
Aki még nem jutott el ilyen szintre az ne adja fel és csinálja.
Hidjétek el megéri.
Az én véleményem az hogy azért szidják mert nem ismerik. Mindenki csak egy küzdősportot lát benne, pedig ez egy életforma. A karate sok mindenre megtanít, és itt nem csak a küzdelemre gondolok. amúgy nem értek egyet az előző kommentekkel. A magyaroszági verseny karate igen is erős. Csak meg kell nézni a nemzetközi versenyeken elért helyezéseket.
És ahoz is hozzászólnék, hogy ezt a sportot nem lehet a valóéletben használni. Ugyanis az én edzőm és az ismerős sensei-ek azt is megtanítják a gyerekeknek, hogyan kell leszerelni a fegyveres embereket is.
Mindemellet azzal egyet kell értenem, hogy sokat számít a kozösség. Én is azért váltottam egyesületet mert a közösség nem volt a legpompásabb.
A versenykarate valóban erő... EGY LÓF.@sz. A Karate nem versenysport, akik 'karate' néven egy versenyszabályzatot tanulnak be, azok már versenyzők, olyanok mint a kickboxolók vagy a thaiboxolók.
Szomorú, de ez van ezt el kell fogadni.
Ha ezt elfogadjuk, akkor még marad igazi hitele a VALÓDI Karaténak, ahol nincs versenyzés, nincs ilyen-olyan szabályrendszer, ami igazi harcművészet. Ezt kellene kidomborítani, éltetni, ezt kellene keresni és a versenyt hagyni a p.tsába had versenyezzenek a boxolók, a kickboxolók.. ilyen versenyeken indulhat a karatés néha, de a karatés 1. sorban egy dologhoz értsen: ku.rvára tudja a karatét! Nem versenyt, hanem komoly karatét, szabályokat nem ismerő, feledzett csontú kő kemény japó karatét. Ezt a színvonalat kell elérnetek.
Ugyan ez vonatkozik a kungfusokra is, el kell érni hogy a léggörbítő kamu kungfuk kipusztuljanak, és csak az igazi edzések maradjanak meg az országban. Hogy ha valaki meghallja hogy harci Taichi, akkor az tudja hogy ott gyilkosokat képeznek és nem öregemberek járnak nyugdíjastornázni..
Utolsónak:
Nem értek egyet a VALÓDI Karatés szövegeddel.
Sokszor hallottam ezeket a gondolatokat a versenykarate és a harcművészkedős karate között. Van mindkét verziót űző ismerősöm szép számmal. Vegyük azokat, akik elérték a 40 éves kort, mert ott szemléletesebb a különbség a két gondolkodásmód között.
A versenykyosok együtt edzenek a tanítványaikkal, elvből mindent jobban akarnak csinálni mindenkinél, hiszen addig tartják magukat hitelesnek. Van olyan ismerősöm, aki ezt a hitelét elvesztve átadta a tanítványának a dojo irányítását és azóta nem tart edzéseket, önállóan edz otthon. Az utcán soha nem éri őket atrocitás, hiszen sugárzik belőlük az erő.
A nagy Karatemesterek sok tíz éves tapasztalattal, zebracsíkos övekkel megpocakosodott, kopaszodó külsővel rendelkeznek. Az edzéseket kívülről tartják, néha mutogatnak valami "fontos" technikát. Az utcán egy-két suhancot még talán megcsapkodnának, de egy jólfésült bicskás erőtartalék gond nélkül elvenné a pénztárcáját.
Természetesen mindkét oldanon találhatók kivételek, de nagy általánosságban ez a helyzet.
Akkor a versenyzés miért olyan ördögtől való? Az miért rontja a karate színvonalát? Én voltam pár kyoversenyen életemben (kb. 30-35). Ezek a versenyek egyre közelebb segítettek a "feledzett csontú kőkemény japó karatéhoz". A versenyen való adrenalin dús küzdelmeket meg se lehet közelíteni edzésen. Aki nem csinálta nem tudja, miről beszélek.
Üdvözlettel:
egy Álkaratés
"Akkor a versenyzés miért olyan ördögtől való? Az miért rontja a karate színvonalát? Én voltam pár kyoversenyen életemben (kb. 30-35). Ezek a versenyek egyre közelebb segítettek a "feledzett csontú kőkemény japó karatéhoz". A versenyen való adrenalin dús küzdelmeket meg se lehet közelíteni edzésen. Aki nem csinálta nem tudja, miről beszélek."
Én tudom miről beszélsz, mert Én is csináltam, az ilyen sportkaratésokat laposra is verik bárhol és könnyen! Ezért váltottam! TaplalkozasHarcmuves gondolataival általában nem szoktam egyetérteni, de most ku.rvára IGAZA VAN!
A magyar karate oktatás egy trágya, és sajnos pont a sportkarate teszi tönkre a valódi igazi eredeti karatét.
Most olvastam a 18. választ, és gondoltam a téma folytatására.. pár kérdést feltettem volna..
De lássuk be, itt a 19. válasz.. Nem én vagyok kis kötekedő, rosszindulatú manó, mások is látnak hasonlóan dolgokat holott le lett írva, hogy általában nem ért egyet velem.
Ha valakinek a Karate az, amit a versenyeken lát, ám legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!