Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Jelenleg minden ezzel van...

Jelenleg minden ezzel van tele, de érdekel mások, hogy gondolják : Szerintetek életben vannak Erőss Zsolték?

Figyelt kérdés
A hirek szerint ma még keresik őket,de hamarosan feladják . Nem lehet ,hogy nem jó irányban folyik a kutatás ?Esetleg ők is letérhettek a helyes útról ,vagy még feljebb van/vannak,mint ahol folyik a kutatás .Mindenesetre én szurkolok nekik ...

#Erőss Zsolt #Kiss Péter - Kancsendzönga
2013. máj. 23. 13:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
58%
A magad nevében beszélj... Én nem gondolom olyan nagyszerű embernek Erősst. De ugye, halottakról jót vagy semmit, maradok az utóbbinál. És ahogy a cikkek alatti kommenteket olvasom (és elég sokat láttam), nagyobb részt az emberek is ezen a véleményen vannak.
2013. máj. 25. 16:17
 42/61 anonim ***** válasza:

Arra gondoltam, ha még huszonegyedikén (amikor rádión megszakadt a kapcsolat) fel bírt volnamenni több (pihent)sherpa- még lett volna remény, hogy legalább az egyikőjüket talán megtalálják-

Meg azt nem értem, h.ilyen eshetőségre miért nem lehet jobban felkészülni, tehát hogy legalább több élelmet vittek volna magukkal. Vagy hogyha bajba kerülnek, tűzzenek ki valami színes ruhát (hogy lássák őket)

Így, ha havazik tíz perc alatt behavazza őket a hó

és pesrze hog yen találj a asherpa sem-

Meg még lehetne sorolni- Egyszerűen nem értem a szervezőket (ill. exp. vezetőt), hogy miért nem

lehetett őket pl. visszahívni a csúcs előtt-

Miért kell emberéleteket kockáztatni- Gondolom, pénz lehet(ett) mögötte- Hogy csak akkor kapnak pénzt

a szponzoroktól, ha sikerül eljutni egészen föntre

2013. máj. 25. 16:49
 43/61 anonim válasza:
Én pont ilyesmin agyaltam, miért nem lehet kitalálni(vagy lehet már van is), ilyen összecsukható fém valamit, vagy aluminium, ami könnyű, és jópár méterre ki lehet nyitni, de amúgy elfér a táskádban, és mondjuk van a végén egy zászló. ha baj van a magasságban akkor előveszed, felállítod, és hátha valaki kiszúrja, akár távcsővel akár bárhogy.Ez csak egy remény. Plusz mondják hogy a GPS meg ilyesmi ilyen hidegben nem működik.És ha a ruha alá teszik be?A testük melegíti.Akkor amíg meg nem hal az illető, sőt utána pár óráig akkor működne a GPS... meg lehetne találni az eltünteket időben. És még az ugrott be hogy az ilyen hegyes filmekben mindig mi van?!Ha valaki bajba kerül akkor a világ legjobb hegymászóit repítik a helyszínre, még akkor is ha lehetetlen!Itt meg a serpákat nem tudták felküldeni.Oké, hibáztak Zsolték, de ezzel azt érdemlik hogy nem is jár mentés nekik?
2013. máj. 25. 17:29
 44/61 anonim válasza:
Még valami eszembe jutott, valamilyen szinten ide tartozik, bár nem teljesen.Nincs lehetetlen!Nem szabadott volna feladni a keresésüket a monszunig.Láttátok az a filmet aminek Életben maradtak a címe?Jó, persze az nem 8000m magasan történt. De ott egy repülő lezuhant a havas hegycsúcsok közé!És nem tudom hány napot ott töltöttek, de életben maradtak, és ez igaz történeten alapuló film. Na nem feszegetem tovább.
2013. máj. 25. 17:31
 45/61 anonim ***** válasza:

Az közel sem elhanyagolható tényező, hogy ott nem 8000 fölött voltak. Erről már eleget írtak a cikkekben, nem kell részletezni...

Másrészt ott tudtommal a repülő roncsa is megvolt nekik, abba behúzódhattak. Élelmük is volt, ha jól tudom, ennél volt az, hogy megették a halottakat.

2013. máj. 25. 17:43
 46/61 anonim válasza:
Épp ezért írtam hogy tudom hogy nem ugyanaz a helyzet, csak érzékeltetni akartam hogy remény mindig van!Miért nem küldtek akkor mentőcsapatot amikor Erőss azt mondta a rádióban, fáradt, és pihen egy kicsit.Nagyon jól tudták már akkor hogy erőt nem tud gyűjteni olyan magaslatokban ahhoz hogy leérjen.Ha akkor érte mennek talán Péter is meglett volna.Na mindegy, nem feszegetem, ott a monszun, innentől tárgytalan minden.
2013. máj. 25. 18:01
 47/61 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem küldtek akkor mentőcsapatot amikor Erőss azt mondta a rádióban, fáradt, és pihen egy kicsit."

Erőss már máskor is "eljátszotta" (elnézést, nem tudok jobb szót) hogy jöjjön valaki elé, meg zombihang meg ilyenek, aztán később mikor ebből lett egy vitatkozás a sajtn keresztül, akkor meg nagy besértődve közölte, hogy nem kellett volna elé menni, ő nem kért segítséget, lejön egyedül is.

Éjszaka volt. Nem volt, aki mehetett volna. Nem fél napos program megmászni a hegyet, akkor sem, ha bajbajutott mentésére másznak.

Legenda volt Zsolt meg stb. De én csak szerencsétlen Pétert sajnálom az egészben. Életében 4800-nál magasabbra nem mászott, elviszik 8500+ magasságba, kettesben, nem kell sok cucc, (egy Zsoltot kifejezetten magasztaló írásban is említik, hogy ő alig szokik valamit magával vinni, volt már, hogy más is utánozta), nem kell se serpa, se oxigén se semmi... Értem én, hogy tisztán másznak meg stb. de basszus szegény 4800 után egy ilyet...

Főleg, hogy a szegényes tájékoztatás alapján egyértelmű, hogy ő szépen ereszkedett a többiekkel, akik le is értek, sőt felfelé is fittebben haladt, de képes volt és bevárta Zsoltot felfelé, lefelé meg vagy bevárta vagy visszament...

2013. máj. 25. 20:16
 48/61 anonim ***** válasza:
0%
Mennyire egy szánalmas társaság vagytok ti! Ti akik fotelből mondjátok az ítéleteitek, miközben 3000m-en egy lépcsőt nem bírnátok megmászni. Mintha 8 általánossal akarnátok kioktatni egy Nobel-díjast komolyan. Hányinger.
2013. máj. 25. 20:31
 49/61 anonim ***** válasza:
Vincze Szabolccsal, az expedíció szóvivőjével műholdas telefonon vették fel a kapcsolatot korábban a hegymászók. A világ legnagyobb részén lefedettséget biztosító műholdas rendszer általában működőképes, bár Vincze szerint előfordult, hogy valamiért nem jött létre a kapcsolat. A műholdas telefonokat olyan vészhelyzeti funkcióval is felszerelik, amellyel előzetesen megadott címzettek számára a készülék üzenetben továbbítja az aktuális földrajzi koordinátákat. Azt egyelőre nem tudni, hogy Erőss Zsolték miért nem tudtak ilyen vészjelzést leadni.
2013. máj. 25. 21:43
 50/61 anonim ***** válasza:

Nagyon sok tisztázatlan/ megmagyarázatlan kérdés van-

Nem is a Zsoltot hibáztatom!-

De valakinek meg kellett volna tiltani, hogy fölmásszanak

teljesen a csúcsig- Ki a fene hajtotta föl őket oda?

Úgy értem, hogy "minden áron"

2013. máj. 25. 21:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!