Jelenleg minden ezzel van tele, de érdekel mások, hogy gondolják : Szerintetek életben vannak Erőss Zsolték?
Arra gondoltam, ha még huszonegyedikén (amikor rádión megszakadt a kapcsolat) fel bírt volnamenni több (pihent)sherpa- még lett volna remény, hogy legalább az egyikőjüket talán megtalálják-
Meg azt nem értem, h.ilyen eshetőségre miért nem lehet jobban felkészülni, tehát hogy legalább több élelmet vittek volna magukkal. Vagy hogyha bajba kerülnek, tűzzenek ki valami színes ruhát (hogy lássák őket)
Így, ha havazik tíz perc alatt behavazza őket a hó
és pesrze hog yen találj a asherpa sem-
Meg még lehetne sorolni- Egyszerűen nem értem a szervezőket (ill. exp. vezetőt), hogy miért nem
lehetett őket pl. visszahívni a csúcs előtt-
Miért kell emberéleteket kockáztatni- Gondolom, pénz lehet(ett) mögötte- Hogy csak akkor kapnak pénzt
a szponzoroktól, ha sikerül eljutni egészen föntre
Az közel sem elhanyagolható tényező, hogy ott nem 8000 fölött voltak. Erről már eleget írtak a cikkekben, nem kell részletezni...
Másrészt ott tudtommal a repülő roncsa is megvolt nekik, abba behúzódhattak. Élelmük is volt, ha jól tudom, ennél volt az, hogy megették a halottakat.
"Miért nem küldtek akkor mentőcsapatot amikor Erőss azt mondta a rádióban, fáradt, és pihen egy kicsit."
Erőss már máskor is "eljátszotta" (elnézést, nem tudok jobb szót) hogy jöjjön valaki elé, meg zombihang meg ilyenek, aztán később mikor ebből lett egy vitatkozás a sajtn keresztül, akkor meg nagy besértődve közölte, hogy nem kellett volna elé menni, ő nem kért segítséget, lejön egyedül is.
Éjszaka volt. Nem volt, aki mehetett volna. Nem fél napos program megmászni a hegyet, akkor sem, ha bajbajutott mentésére másznak.
Legenda volt Zsolt meg stb. De én csak szerencsétlen Pétert sajnálom az egészben. Életében 4800-nál magasabbra nem mászott, elviszik 8500+ magasságba, kettesben, nem kell sok cucc, (egy Zsoltot kifejezetten magasztaló írásban is említik, hogy ő alig szokik valamit magával vinni, volt már, hogy más is utánozta), nem kell se serpa, se oxigén se semmi... Értem én, hogy tisztán másznak meg stb. de basszus szegény 4800 után egy ilyet...
Főleg, hogy a szegényes tájékoztatás alapján egyértelmű, hogy ő szépen ereszkedett a többiekkel, akik le is értek, sőt felfelé is fittebben haladt, de képes volt és bevárta Zsoltot felfelé, lefelé meg vagy bevárta vagy visszament...
Nagyon sok tisztázatlan/ megmagyarázatlan kérdés van-
Nem is a Zsoltot hibáztatom!-
De valakinek meg kellett volna tiltani, hogy fölmásszanak
teljesen a csúcsig- Ki a fene hajtotta föl őket oda?
Úgy értem, hogy "minden áron"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!