Sokszor kevés edzés vagy egyszer kemény edzés? Fontos Tudnivalók lent!
Javítás:
már*
13 éves*
A szövegben annak a felhasználónak a nevét nem írtam le aki a kifulladásos edzést javasolta egy másik kérdésre, mert a válasznál nem volt ott a felhasználóneve.
Nézd nekem ebben a sportban van 27 év tapasztalatom. A másik okos, aki soha még a nevét sem meri felvállalni, nem hogy képet mutatni magáról simán csak bunkóságból ellentmond nekem. Megmagyarázni nem tudja.
Egy héten egy izomra elég naturálban egy marha kemény edzés és fejlődsz, ha van jó étrend is. Ez lehet heti 3 , 4 vagy akár 5 napos edzés is, de egy izomcsoportnak ha keményen megedzed kell 4-5 nap pihenő minimum.
Ha még nem is túl keményen nyomod, akkor is legyen pihenő nap. Másnap baromság ráedzeni az izomlázra, mivel így nem tudsz regenerálódni, nem fogsz izmosodni. Saját testsúlyos edzéssel mehet heti 2-3 edzés is ugyanarra az izomcsoportra, akkor elég neki 2-3 nap regenerálódni. tehát pl végezhetsz 3 napos teljes testes edzést, vagy pl 4 naposat A-B pihi A-B felosztásban.:
Tehát pl Hétfő: húzódzkodás, tolódzkodás két szék között, fekvőtámasz szélesen és szűken, fekvőtámasz kézállásban (és ha van még súlyzó, akkor oldalemelés+ mehet egy bicepszgyakorlat.)
Kedd: láb-has: guggolás (egylábas is mehet), kitörés, egylábas vádli állva, hasprés, lábemelés.
Csütörtök=hétfő, péntek=kedd
De persze sokféleképpen el lehet osztani.
Súlyzóval nem akarok edzeni mert még nekem káros hatással lehet.Hát én úgy gondoltam,hogy
Hétfő,szerda,péntek,vasárnap,kedd,csütörtök,szombat (Teljes testedzés : haspérés,fekvőtámasz,szűkfekvő,szélesfekvő szóval minden.A húzódzkodást még nem bírom. :(
Neked nem is kell még súlyzózni, csak az első válaszomnál nem figyeltem, hogy 13 éves vagy. Ráérsz majd 15-16 évesen.
Jó ahogy írod, minden másnap mehet teljes testes edzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!