Miért isteníti mindenki a box-ot?
A válasz nagyon egyszerű. Én több mint 14 éve foglalkozom thai-boxal ahol mi külön ökölvívó edzésekre is jártunk.
Később a sok sérülés miatt (orrtörés, bordarepedés a térdem odalett) elmentem wing chun edzésre. Kérdezték csináltam e már valamit én pedig elmondtam. Ott az edző ragaszkodott hozzá, hogy egy laza küzdelmet nyomjunk, természetesen lenyomott. Miért mert laza volt, nem adtam bele mindent az ütésekbe rugásokba mert féltem , hogy lesérül, eltörik valamije. Nem mondom hogy ha mindent beleadok akkor legyőzöm (nagyon ügyes volt) de az biztos, hogy megsérül. Remélem érti mindenki mire akartam kilukadni.
Az előttem szólóval szeretnék egyetérteni!
az utcán a BJJ jobb mint az aikido (mondták nekem), a box jobb mint ju jitsu...egy 9 mm-es maroklőfegyver öt méterről veri az össszeset. az utcán nincsenek szabályok, magyarán ki tudja mi van a másik félnél. Egy kés, egy fegyver, vipera. Az emberek nem állnak csak le úgy poénból verekedni, ez nem a harcosok klubja! Mindenből fegyvert csinálnak (sörösüveg, székláb, pohár...)
A box-ban (ahogy azt már mondták is) nagyon sok tényleges harc van, lényegében egész edzésen ütnek. Szóval azt nagyon tudnak! Ha egy bokszoló le akar valakit verni, akkor le is veri! Soha nem állnék le pusztakezes harcra egy bokszolóval! Inkább sakkoznék vele!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!