Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért isteníti mindenki a box-ot?

Miért isteníti mindenki a box-ot?

Figyelt kérdés
Az egyik ju jitsu edzésen átjött egy 5 éve boxoló sparringelni és egy 2 éve járó ju jitsus társam úgy megverte fél perc alatt hogy a végén még segített felállni.

2013. ápr. 27. 10:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
miért ne? Gondolom földharcban kapott ki a bokszoló. Nem?
2013. ápr. 27. 10:54
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem csak a lábát haszmálta a ju jitsus
2013. ápr. 27. 10:58
 3/15 anonim ***** válasza:
67%

Tehát amit most írok az csak saját véleményemet tükrözi:

1. "Miért isteníti mindenki a box-ot?"

-tehát ez az alapkérdés. Nem mondanám hogy a boksz istenítve lenne, ellenben tudni kell helyén kezelni a dolgokat a boksszal kapcsolatban. Nincs nagyon olyan küzdősport amiben ilyen "minőségben" használná az ember a kezét mint egy képzettebb bokszoló. Ez egy piros pont. Valamint a bokszolók nagyon sokat bunyóznak edzéseken ezért a "harci" rutinjuk is általában üti a többi küzdősportot űző emberét. Tehát szerintem a bokszot semmikép sem szabad túlértékelni, azonban tudni kell hogy nagyon komoly értéke van.

2. "Az egyik ju jitsu edzésen átjött egy 5 éve boxoló sparringelni és egy 2 éve járó ju jitsus társam úgy megverte fél perc alatt hogy a végén még segített felállni."

Akkor ahogy én az elején helytelenül gondoltam hogy volt földharc is. Nem volt. Így sem érthetetlen a bokszoló veresége ugyanis a lábhasználat engedélyezve volt. A bokszolók pedig nincsenek hozzászokva ahhoz hogy támadás éri a lábukat, ezért ott a legsebezhetőbbek. Valamint attól hogy valaki 5 éve bokszol még nem azt jeleni hogy akkor képes mindenkit legyőzni (nem tudom leírni értelmesen amire gondolok -.- ). Körülbelül az teljesül hogy mindenki hazai pályán jó. Szerintem ha lenne visszavágó csak boksz szabályrendszerben az sem tartana tovább....

2013. ápr. 27. 11:08
 4/15 A kérdező kommentje:
De az utcán nincs szabály rendszer!
2013. ápr. 27. 11:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Valóban azonban amit edzésen csináltatok az nem ugyanaz mint amit az utcán is csinálnál. Szerintem. Az utcán téped a másik haját, kinyomod a szemét, leharapod a fülét (mint Mike) tehát lehet hogy az utcán nincs szabály, de nem is az utcán történt a "harc"...
2013. ápr. 27. 12:16
 6/15 anonim ***** válasza:
77%

Lehet, hogy a ju-jutsus haverod egy ju-jutsu edzésen elverte a bokszoló srácot, viszont utcán a haverod lenne lezúzva. A japán ju-jutsu kiváló harcművészet és hatékony is. De 2 év az még ott is kevés. A ju-jutsu technikák jó 60%-a hatástalan utcán, mert betonon nincs földharc. A ju-jutsu állóharc része pedig messze le van maradva az ökölvívástól. A bokszban hiába "csak ütni" lehet, de azt nagyon magas szinten, az utcai bunyók 80%-a pedig ütés. Ju-jutsuzhatsz Te 20 évig is, akkor sem fogsz olyan jól ütni, mint egy ökölvívó.

Mondjuk én nem hiszem el ezt az egészet, egy 2 éve ju-jutsuzó gyerek tuti nem tudna elverni egy 5 éve bokszoló gyereket állóharcban, még akkor sem ha engedélyezve is voltak a rúgástechnikák. Egy 4 éve thai boxoló (vagy kick-boxoló/karatézó) egyénnek is nehéz eltalálnia egy low-kickkel egy 2 éve ökölvívást űző egyént, nem hogy egy ju-jutsusnak. Ju-jutsusok pedig ,messze nem annyira képzettek a rúgások terén mint a thai boxolók vagy a karatésok.

A haverod csak úgy rúghatta le azt a bokszoló gyereket, hogy:

1. A bokszoló srác kamuzott nem 5 éve nyomja, hanem max fél vagy 1 éve.

2. A ju-jutsus haverod jóval nagyobb darab (minimum 20 kg-al nehezebb a bokszoló srácnál)

3. A ju-jutsus haverod a ju-jutsu mellett más küzdősportot vagy harcművészetet is űz vagy űzött régebben. Ha mondjuk a 2 év ju-jutsu előtt (vagy mellette) 5-6 éve(t) thai boxol(t), savate-zott/zik vagy karatézott/zik, akkor elképzelhető, hogy le tudta rúgni a bokszolót.

4. Az egész kamu és Te találtad ki.

5. A ju-jutsus haverodnak nagy mázlija volt, jó helyre ment be véletlenül a rúgás.

4 évig ju-jutsuztam és 4 évig thai boxoltam (majdnem egy időbe űztem a kettőt egyszerre), utána 2 évig szünet volt, majd elkezdtem bokszolni, jelenleg 5. éve nyomom az ökölvívást. Szóval azért ismerem a ju-jutsut is és az ökölvívást is.

2013. ápr. 27. 14:21
 7/15 anonim ***** válasza:
59%

azt írod átjött az edzésre.

amikor én is átlátogattam edzésekre,akkor az nem arról szólt,hogy átmentem emberkedni,legalábbis nem feltétlen,de ismerek olyanokat,akiknek ez a hobbija.

átmennek edzeni valahova,sunyiban eljátszák a full kezdőt,küzdelemnél meg leütik még az edzőt is.

valszeg az ökölvívó átment mozgott egy kicsit veletek,aztán hagyta,hogy fentrengjenek egy kicsit.

semmi tétje nem volt az egésznek ha jól értem,és kesztyű nélkül nem akarta szétcsapkodni a srácot fullba,gyakorlatilag belement a játékba.

és mivel jitcu edzésen volt,valszeg nem a saját stílusát adta,hanem egy kezdő jitcusét.

2013. ápr. 27. 15:29
 8/15 anonim ***** válasza:
63%
Hát aki 5 éve boxol, kesztyű nélkül az egész jitsudat úgy szét verné hogy azt se tudnátok hol vagytok.
2013. ápr. 27. 18:13
 9/15 A kérdező kommentje:
a storyt egy kicsit eltúlozta a haverom az edzövel volt a harc
2013. ápr. 27. 19:02
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Csak a fő kérdésre válaszolnék, tekintettel arra, hogy nem ismerem a ju jitsu-t.

A boxot túlzás, hogy istenítik, de nagy reklámértéke van a többi küzdősportághoz képest. Hogy miért is? Azért, mert a boxban védik a küzdő feleket a szigorú szabályok, így voltaképpen minimális az esély arra, hogy az egyik fél halálra veri a másikat (olyannira, hogy a boxban ha pl. vérzik vagy szédül az egyik fél, már meg kell állítani a mérkőzést). Ennek ellenére mégis az a lényeg, hogy legyőzd a másik felet vagy kiütéssel vagy pontozással (azaz te legyél jobb a zsűri szemében). A másik oka pedig az, hogy a boxnak viszonylag érthetőek a szabályai, míg egy csomó sportág szabálya a hétköznapi ember számára érthetetlen sajnos.

2013. ápr. 27. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!