Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek is kiszárad a Play-Doh...

Nektek is kiszárad a Play-Doh gyurma, szeretitek? Mindenki annyira isteníti vagy csak én vagyok ilyen béna?! Hogy tároljátok?

Figyelt kérdés

Karácsonyra kapott a lányom egy nagy szettet de már több mint a fele használhatatlan!:( Kiszáradt,tiszta morzsalékos,pedig nem is játszik vele minden nap,és mindig le van zárva rendesen a teteje(erre figyelek). Próbáltam vízzel helyrehozni,de nem jó.

Az baj hogy miközben játszik/játszunk a lányommal hosszabb ideig kint van a gyurma és e miatt szárad ki? Ha igen így hogy lehet vele játszani???

Már előtte is dobtam ki néhány tégellyel annyira kiszáradt,és csak pergett széjjel! Mikor direkt kint hagytam egy darabot pár nap után olyan kemény lett mint a beton,ez normális?!

2013. febr. 8. 12:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen, kiszárad, ha nem légmentesen zárjuk le a tetejét.

Régen én is rengeteg ilyen gyurmát vettem, ma már inkább sógyurmát készítek, mert sokkal olcsóbb, azt is lehet színezni temperával.

2013. febr. 8. 12:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, nekünk több mint 2 éve van egy készlet, és semmi baja. Ha hosszabb időt áll (hetek) akkor van hogy kicsit keményebb, át kell gyúrni, de nem morzsolódik, és nem full száraz.
2013. febr. 8. 12:33
 3/10 A kérdező kommentje:
De hát mi az hogy nem légmentesen??? Már ott tartok hogy szinte ráülök a tégely tetejére,szerintem elég légmentes!:D
2013. febr. 8. 12:33
 4/10 A kérdező kommentje:

Pedig a miénk morzsálódik!

Volt hogy a lányom nem hagyta hogy eltegyük amit gyurmáztunk,így fél napot kint állt és már utána tiszta használhatatlan volt!:(

2013. febr. 8. 12:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Én úgy emlékszem,át szoktam gyúrni egy kevés vízzel, és akkor még 1-2 alkalommal jó volt.
2013. febr. 8. 12:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekünk is nagyon hamar kiszárad, de a többi hasonló gyurma is. Pedig én is rendesen lezárom a dobozát, egy idő után mégis használhatatlan lesz. De mégis mindig ilyet veszek, mert a hagyományos gyurma meg eleve olyan kemény, hogy még én is alig bírom gyúrni.
2013. febr. 8. 13:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi 1 színnel jártunk csak így. 4 van nyitva. Szerintem nem zártam jól rá a tetejét, azért száradt ki, azóta figyelek, nincs is baj. De ha Te rendesen rázárod és többel is így jártál, akkor lehet, hogy selejtes?
2013. febr. 8. 14:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekunk is mar tobb mint egy eve megvan a szett es semmi gondom nincs vele. Kisfiam 3-4 naponta jatszik vele kb. 15-20 percet utanna egybol elteszem. Nallunk mar a szinek ossze vissza keveredtek mert csak gyurmalja ide oda meg preseli nem alkot meg belolle semmit. Lehet, hogy nallunk nincs kint sokaig es nem tudom mennyire ritka a 3-4 naponta 20 percnyi gyurmazas. De tenleg semmi baja.
2013. febr. 8. 14:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekünk is ugyanolyan volt, mint nektek kedves Kérdező. Ki is kellett dobnom egy egész szettet, mert már használhatatlan volt. Pedig nem is sokat játszott vele a kisfiam...
2013. febr. 8. 14:46
 10/10 anonim ***** válasza:

A lányom első készlete 3 évig volt jó. Még most is gyúrható lenne (7 hónap telt el) de mivel keményebbnek "gumisabb" állagúnak ítéltem meg, és már nem tudtuk visszapuhítani így kidobtam belőle több színt is.

A tetejét jól le kell zárni a tégelynek. Nem kell csapkodni, csak körbenyomkodni.

Karácsonyra kapott nagy szettet, sokat játszik vele, semmi probléma nincs. Nem lehet, hogy hamisítványt vettél? Sok nagyon nagyon hasonló nevű gagyi van.

2013. febr. 8. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!