Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a leghasznosabb ebben...

Melyik a leghasznosabb ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szerintetek melyik a leghasznosabb harcművészeti vagy küzdősporti forma amivel már biztosan megtudja magát védeni az ember? Azért kérdezem mert már nagyon sokat gondolkodtam ezen, hogy oké, hogy vannak profi kungfusok meg thaiboxosok, de vannak azok a tipikus gyors, tehetséges, jó mozgású emberek akik soha nem tanultak ilyesmit, még is szétcsapja akármelyik kungfus vag boxos fejét. Hogy értsétek melyik emberekre értem ezeket, (még ilyen mondást is hallottam): "Én 10 éve karatézom - Oké barátom, én pedig 20 éve kocsmabunózok". Magyarul a tipikus szétb.sz emberek :D Visszatérve: tehát melyik a leghasznosabb harcművészet vagy küzdősport ezek emberek ellen? Köszi a válaszokat!

2013. márc. 8. 11:09
 1/10 Villácska ***** válasza:
Olyan embert nemigen találsz aki puszta kézzel egy profi kungfust szétcsap. Karate az más. Elismerem mint sportot de azzal megvédeni nem tudod magad. Ha már tudsz egy szinten krav-magázni az hasznos. Ismerősömet 15 évesen megtamádta 2 cigánygyerek eltörte a kezüket.(kravmagázott) Még ami nem rossz az thai box, kick box, muay thai. Ami még jó az az MMA.(ott még földharc is van) Szóval mindenképpen olyannal tudod megvédeni magad ami lábat s kezet is használja. MMA-ban földrevitelt is megtanulod. Kravmaga direkt lefegyverzésre van.
2013. márc. 8. 12:28
 2/10 anonim ***** válasza:
6%
Krav az pénz lehúzásról szól csak. Aki járt legalább 1-2 évet bármilyen küzdősportra/harcművészetre rájön erre. MMA meg végképp annyira, mivel az csak egy SZABÁLYRENDSZER.
2013. márc. 8. 18:19
 3/10 Villácska ***** válasza:
nézz utána mindkét dolognak, MMA az egy küzdősport észlény...
2013. márc. 9. 19:28
 4/10 Villácska ***** válasza:
Kravmagás ismerősöm fél pillanat alatt levert akárkit a szemem előtt.(2 embert egyszerre)
2013. márc. 9. 19:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Te nézz utána a dolgoknak, mert az MMA az egy szabályrendszer, ahol különböző küzdősportot/harcművészetet gyakorlók harcolnak eszerint az MMA szabály rendszer szerint.
2013. márc. 9. 20:30
 6/10 anonim ***** válasza:
MMA = Mixed Martial Arts
2013. márc. 9. 21:54
 7/10 qwertzoo ***** válasza:

Mitérdekeltéged?

Miért... te hány évet jártál kravmagázni vagy küzdősportokra, hogy ilyen pontosan meg tudod mondani?

Önvédelemre én nagyon tudom ajánlani a krav maga-t, és legjobb ha kiegészíted valami küzdősporttal. És mellette még látókőr bővítésnek nem árt valami harcművészet is.

Legrosszabb amit tehetsz, hogy lekorlátozod magad egy stílussal. Nem azzal nyersz, ha megtanulsz egy stílust, hanem ha megtanulod jól használni a tested küzdelemre.

Habár már a héten másodjára hozom fel Bruce Lee nevét, de nem véletlenül, hisz ő is mindent tanulmányozott, szerette a vegyes harcművészetet, akár nevezhetnénk az MMA atyjának is.

2013. márc. 10. 00:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Na, akkor leírom másodjára is neked qwertzoo, mert anno egyszer már leírtam: 2 évet járam anno Karatéra, és mindössze ennyi tudással meg tudom állapítani, hogy a civil Krav Maga az csak pénz lehúzás. Meg leírom, megint neked mielőtt támadnál, hogy anno el akartam kezdeni a Krav Magat, csak utána olvasgattam, meg néztem róla videókat és azok erősítettek meg abban, hogy csak pénz lehúzás az egész. Legtöbb helyen, csak (japán) Jujutsu haladó technikáit oktatják, amikhez viszont kellene az alap Jujutsu technikák. Ez még a szerencsésebbik eset. Legtöbb helyen még ennél is nagyobb pénz lehúzás megy. Ezeknél szoktak olyanokat tanítani, hogy próbáljuk el kerülni az erőszakot, ha sikerül valahogy megverni a támadót, akkor gyorsan hagyjuk el a helyszínt, stb. Ergo alapvető dolgokat tanítanak sokszor baromi drága összegért.

Azt meg egy szóval se írtam, hogy ellenzem, ha nem csak egy stílust tanul meg valaki. Sőt, én azon a véleményen vagyok, hogy harcművészet mellé ajánlott egy hasonló küzdősportot tanulni tapasztalat szerzés céljából.

MMA atyjának Bruce Lee nem tekinthető, mivel nem ő találta ki az MMA szabályrendszer alapjait. MMA atyjainak a Graciek tekinthetők. Ők fektették le az alapokat, amikből később megszületett az MMA szabályrendszer.

2013. márc. 10. 13:08
 9/10 anonim ***** válasza:

1. Ilyen ember nem nagyon van aki kocsmaibunyóval szétcsap egy kung fu-st.

2.Olyan nincs ,hogy leghasznosabb mindenkinek más a hasznos ja és nincs jobb rosszabb. Minden a gyakorlója ügyességén ,tudásán,gyorsaságán alapszik.

Meg azon, hogy hol milyen a színvonal.

Azt megnézném ,hogy szétcsapja akármelyik kung fu-s vagy boxos fejét.

Ezekét is?:

http://www.youtube.com/watch?v=YRSzBzgVEUA

http://www.youtube.com/watch?v=tUuTjD2XtbM

http://www.youtube.com/watch?v=sQ_vBDxlW4c

2013. márc. 10. 13:43
 10/10 anonim ***** válasza:

1.Ne szóld le a karatét,mert te nem tudod,milyen az igazi karate.

http://www.youtube.com/watch?v=g0cEVYL2JFI

Szerinted őt is szét tudnák csapni?

2013. ápr. 13. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!