Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Akik szerint a küzdősportok...

Akik szerint a küzdősportok teljesen alkalmatlanok az utcai önvédelemre azok mit reagálnak erre?

Figyelt kérdés

[link]

Főleg a "TaplalkozasHarcmuveszet" nevű felhasználótól várok választ, aki ahol teheti lealacsonyítja a küzdősportokat, és alkalmatlannak minősíti azt.

2012. okt. 16. 20:10
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Jó az a kés, okosan kell bánni vele. Van feltartóztató ereje amikor egy csapat kulturált huligán egyikét mellbe dobod, na addig kell elfutni.

De én nagyon elismerem a gázpisztolyokat, spréket, viperát. Jó azért hogy nem kell kinyírni velük az embert, meg többet is visszatart (főleg a vegyi fegyverek) egy ilyen cucc okos választás egy nőnek. Csak tudja használni..

Sajnos hogy mit oktatnak a katonáknak az sokszor a pillanatnyi divat kérdése inkább, mintsem valódi hatékonyságé. Ha hatékonyság kellene, akkor Zöllei rendszerű kézitusát tanítanának itthon a seregben (vagy hasonlót).

Az a gond, hogy a rendőrök is thaiboxolni mennek el gyakorolni, el is képzelem ahogy egy combos után megbilincsel valakit.. Szóval itt nagyon nem helyén kezelik a dolgokat, szerintem. Meg sokan mások szerint sem.

2012. dec. 9. 17:42
 22/31 anonim válasza:

Nem a krav magával van a baj, hanem a sok idiótával aki magát MESTER-nek hívatja és pár ezer forint leszurkolása után megtanít valamit az alapokból,hogy úgy tűnjön csináltál valamit azt takarodhatsz haza,ennyi.

Ezek a TANONCOK nem tudják csak az "önvédelmi" részét a krav magának azt azt-hiszik milyen ügyesek.

Ha bárkit megkérdezel a Magyar Honvédség-től elmondhatja ,hogy a krav maga 2 részből áll:

1. Saját magad testi épségének a védelme"önvédelem"

2.Majd ebből a pozícióból való támadás "gyilkolás"

Persze aki nem szeretné a másik embertársát (aki őt megtámadta vagy ingerli) megölni vagy kárt tenni benne akkor ne járjon se jiu jitsu-ra sem egyéb "önvédelmi" sportra.

Ezeket a sportokat azoknak ajánlom akik szeretnek mozogni vagy szeretik ezt a kultúrát, de nem akarják használni a tanultakat éles helyzetben.

Nekem is elég a fegyencedzés meg a napi futás.

Mindenki élje az életét ahogy szeretné, jókedvűen,barátokkal érje el a kitűzött céljait és ne foglalkozzon ilyen rossz "emberekkel" akik semmire se vitték az életben.

Hagyj írjak egy kis reklámot::D

!!!!Önvédelemre csak forgót!!!!

Azaz gáz-riasztó revolvert.Budapesten a legjobb bolt ezen a téren a GunBox fegyverszaküzlet.(Nem vagyok érdekelt benne)

Rendes,a szakmáról sokat tudó emberek akik segítenek minden kérdésedben.

2012. dec. 9. 17:56
 23/31 anonim ***** válasza:

Azt akarjátok mondani akkor, hogy kés, vipera, vascső és egyéb eszközök ellen puszta kézzel (illetve lábbal) nem lehet megvédeni magunkat, legyen bármilyen önvédelmi módszer a kezünkben?

A többi részt köszönöm.

2012. dec. 9. 18:01
 24/31 anonim válasza:

IGEN AZT!!

Szívesen megnézném ahogy egy dupla élű késsel támadó kezéből

aki még talán tudja is használni ami a kezében van(kés),mondjuk ezt még meg is lehet csinálni ha elég tökös vagy , de számolj azzal,hogy vagy a kezedbe vagy a lábadba áll a kés.

Amint tudjuk (legalábbis én) aki támad(késsel)nem mindig szemből fogja megkísérelni a támadást hanem oldalról vagy hátulról!(pláne ha adtál rá okot)

2012. dec. 9. 18:09
 25/31 anonim ***** válasza:

A fegyveres támadó elméletileg mindig esélyesebb, hát ez van. Vas csővel messzebbre lehet ütni, nagyobbat lehet ütni..

Ez nem azt jelenti hogy nem lehet kitérni és elfutni, de ha nem fut el valaki.. azért vascsővel egy ütés csontot tör, ha valaki arra tréningel hogy kitérjen, elmozduljon a támadások irányából, annak én adnék esélyt mondjuk egy jó gyilkos ellentámadásra, vagy éppen egy futásra. De alapvetően a pusztakezes hátrányban van, bizony.

De ha már itt tartunk, egy vascső ellen még késsel is hátrányban lehet lenni, hiszen a késeléshez is közel kell kerülni, egy kar hosszúságú csővel szemben az nem mókás dolog a fenébe is.. Ügyesen kell mozogni, itt jön a taktika, a sunyiság a képbe. Ha valaki el tudja hitetni hogy védtelen, hogy nem jelent veszélyt akkor akár puszta kézzel is betalálhat, ha ügyes. Innentől meg már csak az számít milyet tud ütni. Az emberi leleményesség pusztakezes harctechnikák terén sem volt sosem csekély, vannak olyan belső harcművészeti ütéstechnikák amit sokan szeretnének elsajátítani, mert nagyon veszélyesek. De egyszerűbb példa, ha valaki el tud kerülni egy első támadást, vagy megelőzi azt akkor rohadtul mindegy mivel támadnak rá, egy egyszerű szemnyomós ütéssel bárkit leszerel. De tudni kell egyet kitérni, és az szerintem rohadt nehéz és sokat kell gyakorolni.

2012. dec. 9. 18:11
 26/31 anonim ***** válasza:

A lábát nem lehet szétrúgni? Úgy értem, mondjuk a térdét, ha már a kést nem lehet elkapni.

Félre ne érts, szerintem is legjobb az ilyesmit kikerülni, de ha mondjuk üldözi és sarokba szorítja az embert, vagyis nincs más megoldás, mint szembeszállni vele.

2012. dec. 9. 18:13
 27/31 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet.

Tudni kell úgy rúgni. És ezen felül ez még megvalósítható is. Nem csak a térdben lehet brutális károkat okozni (jó kis bakanccsal) de egészen kivitelezhető egy olyan egyensúlyvesztés, ami után ügyesen torkon lehet csapni. Ugye nagyon kevés késelő tud egyszerre az oldalra kidőlő térdére figyelni és nem elesni, és még komoly fenyegetést is jelenteni a késsel.

Szóval vannak módok, gyakorolni kell..

2012. dec. 9. 18:21
 28/31 anonim válasza:

Gondoljuk bele magunkat az előbb mondott helyzetbe.

Ha falhoz szorít akkor valóban van esélye egy boxolónak vagy egyéb más küzdősportokra járónak, de nem fogsz sérülés(súlyos)nélkül kijönni a helyzetből.

Engem késeltek meg és nem tudtam mit csinálni mert az a kis .... oldalról sunnyogót oda hozzám azt telibe kapta az oldalamat.

Igaz előtte jól összeverekedtük,de aztán külön váltunk.

Kb. 30 percre rá meg is késelt a sz@rj@nkó.

Ezért mondom kés ellen sok esély nincs.

Ja és nem vagyok CIG@NY!!

2012. dec. 9. 18:28
 29/31 anonim ***** válasza:
Jurij, ez olyan dolog, hogy alattomosan támadva kézzel is ugyanúgy leüthet. Mennyire sérültél meg?
2012. dec. 9. 18:36
 30/31 anonim válasza:

Hát miután megszúrt nem nagyon éreztem semmit csak kb nem akarok hazudni 5 perc után bizserget az oldalam aztán meg éget.Szerencsém volt mert a vesémet elkerülte,de nem volt nagy seb sem(ezt mondta az sebész) de azért szép kis varrás van a bal oldalamon:)

Szerintem megszúrt azt még lehetett ideje vágni is egyet rajtam:)

2012. dec. 9. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!