Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Akik szerint a küzdősportok...

Akik szerint a küzdősportok teljesen alkalmatlanok az utcai önvédelemre azok mit reagálnak erre?

Figyelt kérdés

[link]

Főleg a "TaplalkozasHarcmuveszet" nevű felhasználótól várok választ, aki ahol teheti lealacsonyítja a küzdősportokat, és alkalmatlannak minősíti azt.

2012. okt. 16. 20:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

jó! Elismerem, erős volt, amit írtam, de elmondom, mire gondolok.Ha valaki elkezdi a karatét, akkor hosszú évek szükségesek, mire eljut egy olyan szintre, hogy ténylegesen egy fegyver birtokosává váljon. Gyerekként én is, mint sokan mások, jártam egy ideig Shotokan-karatéra, nyomtuk is megállás nélkül a katákat.

A krav maga egy kifejezetten harci szituácókra kifejlesztett önvédelmi rendszer, ahogyan én tudom. Ha valaki elkezdi, akkor sokkal rövidebb idő alatt eljut oda, hogy ne álljon védtelenül egy utcai támadás előtt. Ami külön tetszik benne, hogy nem csupán a konkrét harcra, hanem a megelőzésre is hangsúlyt fektetnek.

Ezt a videót láttad már? Lenyűgöző, amit csinál a fickó:

http://www.youtube.com/watch?v=IjmBPFPTq-g

2012. okt. 19. 22:09
 12/31 anonim ***** válasza:

jah.

a videóban szereplő fickó már sokszor ki lett vesézve itt az oldalon.

ő egy híres elismert jitcus,aki anyagi okokból promotálja a kravot is.

egyébként meg már acél is pedzegette az izraeli meg az itthoni oktatás közötti különbséget.

szóval teljesen felesleges demonstráló videókat linkelni róla.

ismerjük.

és azt is hogy leginkább kik mennek oktatónak itthon.

ugyanúgy vannak vele,mint a videódban szereplő fickó is.

2012. okt. 19. 23:00
 13/31 anonim ***** válasza:
Utolsó így van!
2012. okt. 25. 10:11
 14/31 anonim válasza:

Egy szó mint száz.Lehetsz kopasz box-bajnok vagy Zilai Sándor génjeivel megáldott k-1 világbajnok szart sem érsz lőfegyver illetve kés ellen!!

Az már rég rossz ha vágási,szúrási,ütési közelbe hagyod kerülni a támadót/ellenfelet.(ezt jól tudják a 100 kilós ketrecharcosok és a 85-90 kilós kommandósok is)

A K-1,Muay-Thai,Box nagyon szép és tiszteletre méltó SPORT

,de ne kekeckedj senkivel mert te ilyen Sportot űzöl!

Önvédelemre még az aikidó sem sokat ér.

Az én taktikám: Dobókés,Stiletto(OLASZ)zsebkés.

Azaz ha valaki az életemre vagy a barátnőm életére tőr biztos megölöm az előbb említett tárgyakkal.

Az ilyen (emberek) miatt ne legyen senkinek lelkiismeret furdalása!!!

2012. dec. 9. 04:08
 15/31 anonim ***** válasza:

Az élet ilyen.

De a késsel is meg kellett tanulnod bánni, és azzal sem jó ha ütőtávba kerül a rosszakaród (a fenét nem jó, akkor tudod csak igazán megvagdosni, ütőtávban ne legyen szembe, azaz ahogy közel ért ne távol lépjünk, hanem szemből -a várható ütés szórás irányából- térjünk ki. nem is kell sokat, és az új irányból indítsunk támadást).

Ámbár a sunyi okos késharcos ütőtávon kívülről is megnyesegeti morcos hangulatú felebarátja ujjait, aki visszahúzza a kezeit (későn) ekkor meg vérző, nagyon behúzódó lesz (kettős fedezék) ami mellett simán szét lehet még vágni a kart, lábakat, vagy oldalról lehet akármit szurizni.

de például egy levágott/elvágott ujj után éppenséggel futni is lehet idő - bár ki hagyna élve maga mögött egy ellenséget, ugye?

a stiletto az a szétcsúszós (hosszabb pengéjű mint ami először látszik) kés? mert arról azt hittem Magyarországon csak egy, esetleg néhány ember készíti. 8 centis rendőrbarát, addig amíg a markolatból ki nem csúszik a penge nagyobbik része... hihi :D Olaszországban tiltott, itthon nem ismerik még..

2012. dec. 9. 08:34
 16/31 anonim ***** válasza:

az eredeti stiletto az ilyen-

[link]

a XX.századi formája meg ilyen-

[link]

gondolom ez már ismerős:)

és így edzenek vele-

http://www.youtube.com/watch?v=qQin3ps_TdY

2012. dec. 9. 13:59
 17/31 anonim válasza:

TáplalkozásHarcművész!

Én tudok kést,baltát dobni mert 1 évig tanultam nap mint nap,de a válaszodra visszatérve én nem hagynám élve a támadómat a háta mögött mert ha legközelebb összefutnék vele akkor lehet én húznám a rövidebbet!

Másik dolog:

A krav maga szart nem ér a Stivün Pistával reklámozott aikidó és Jiu-Jitsu sem ér semmit.

Sajnos unokabátyám meg az apja is évek óta jár aikidó edzésre és habár egy hétköznapi hőzöngőt vagy egy táncoslábú díszkópatykányt ártalmatlanná tudnak tenni egy örült,kábítószer hatása alatt levő,ingerült gyilkolásra hajlamos embert már ők se tudnának sebesülés nélkül feltartóztatni!!

Nem hiába a katonáknak oktatják a kravmagá-t mesteri szinteken mert ők nem elfogni akarják a támadót hanem megölni!!!!!

2012. dec. 9. 16:27
 18/31 anonim ***** válasza:

Gyönyörű sunyi késelés :)És ezt így is kell, jelzésképpen 1-1 kravmagásnak megmutatni, csak hogy érezzék mennyi vér folyna ki belőlük ha komolyan szembeszállnának egy késelővel..

17. válaszoló!

Egen, azt senki nem várja, hogy egy brutális késsel hadonászó (vagy késhez tényleg értő) gyilkost akár fegyverrel de sérülés nélkül hatástalanítani lehet. A sérülés minden háborúban benne van (hiszen egy ilyen élet-halál harc semmivel sem biztonságosabb mint egy háború, hiába kocsma vagy utca a helyszín).

Nagyon nehéz ilyenre készülni, a civil kravmaga meg.. de a letgöbb (h)arcművészet sem gondolja komolyan, hogy majd olyan tudás átadásával bajlódik, amit tényleg használhat az ember.

De vannak jó dolgok, lehet erős Jujutsus alapokkal kegyetlen gyilkolászást tanítani katonáknak (kravmagaként) ugyan így lehet találni 1-1 olyan edzést, amibe jó szerencsés ha belefut az ember. Hát nem ez a jellemző.

Nehéz az utcán, amennyi erőszakos, primitív meg bolond ember van így nagyon nehéz.. örülnék ám én ha jobb lenne.

2012. dec. 9. 17:00
 19/31 anonim válasza:

Az utolsó mondatoddal egyetértek.

Én is mindig mondom barátnőmnek,hogy ha nem tudom elkísérni este(sajnos van ilyen) akkor mindig vigye magával a gázpisztoly-t amit vettem neki(röhm rg90) és ha követik vagy szórakoznak vele vegye elő és használja vagy fusson egy olyan helyre ahol van valaki ha nő is az illető de legalább már nem egyedül van.

Én egy Frank Beltrame Stiletto késsel járok minden nap Össz.Hossz:24 cm (nyitva), de ha olyan helyre megyek ahol balhé lehet(Fradi meccs(!!!HAJRÁ FRADI!!!)) akkor viszek egy jó kis kiegyensúlyozott dobókést ha minden kötél szakad!:)

Dobókésem: [link]

2012. dec. 9. 17:17
 20/31 anonim ***** válasza:
Ha katonáknak oktatják a krav magát, akkor azért csak nem olyan rossz.
2012. dec. 9. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!