Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Akik szerint a küzdősportok...

Akik szerint a küzdősportok teljesen alkalmatlanok az utcai önvédelemre azok mit reagálnak erre?

Figyelt kérdés

[link]

Főleg a "TaplalkozasHarcmuveszet" nevű felhasználótól várok választ, aki ahol teheti lealacsonyítja a küzdősportokat, és alkalmatlannak minősíti azt.

2012. okt. 16. 20:10
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

A box/kick-box élesben is remekül használható, ha a sportoló komolyan, magas színvonalon űzi. Egy villanás és már el is intézte a másikat.

Ellenben vannak olyan harcművészeti ágak/önvédelmi módszerek, amelyek erősen vitatottak. Ilyen pl. a karate azon ága, ahol csak jelzik a találatot vagy félerővel ütnek. Egy valódi harci helyzetben ez életveszélyes lehet, mert ösztönből ilyet ütne/rúgna az illető, második próbálkozásra pedig nem lenen lehetősége.

2012. okt. 16. 20:16
 2/31 anonim ***** válasza:

alapból logikátlan a feltevés.

a legerőszakosabb helyeken,pl a börtönökben,az ökölvívók a kemény arcok,nem a művész urak.

2012. okt. 16. 23:48
 3/31 VVMMvvmm ***** válasza:

1. Nem kell mindent elhinni amit olvasol vagy mondanak

neked!Ez lehet reklám is, hogy többen nézzék az adott

show-t.

2. A pisztoly vagy kés ellen ők is-sok esetben- esélytelenek.Valamint az utcán előfordulhat, hogy valaki tojik magasról minden jogi normára.

2012. okt. 17. 04:52
 4/31 NagyonGonosz ***** válasza:
Nem tudom, hogy kik voltak a támadók, illetve mi történt pontosan, vagy hiteles-e a hír, de az biztos, hogy amikor 6 ember kést,pisztolyt ránt akkor lehetsz veretlen világbajnok is a földön fekve a saját véredben fogsz kiszenvedni.
2012. okt. 17. 21:25
 5/31 anonim ***** válasza:

"amikor 6 ember kést,pisztolyt ránt akkor lehetsz veretlen világbajnok is a földön fekve a saját véredben fogsz kiszenvedni."

Mint, ahogy egy harcművész mester is. Nem is ez volt a kérdés!

Egyébként, a hír több, mint valószínű, hogy igaz. Több magyar és külföldi hírportálon is megjelent, sőt a jutyubon már "üzentek" is a támadók Khan-nak.

2012. okt. 18. 09:20
 6/31 anonim ***** válasza:

Mert nem utcára lettek kitalálva, hanem bohóckodásra (szórakozásra, versengésre mint a futás..)

Persze egy boxoló üthet jót, de valószínűbb hogy leszúrják utcán.

Na, bele néztem a cikkbe. Hallottál már olyanról, hogy egy gyenge nő megvédte magát egy rohadt seprűnyéllel? MERT VAN ILYEN. Létezik szerencse, 100-ból egyszer, esetleg 500-ból egyszer. Ha ez nektek elég..

Persze sokszor egy jól oktatott küzdősport többet ér mint a ma sok helyütt oktatott harcművészetnek csúfolt sz.arok. Ez azért van, mert már a kövér disznó nő is flabélosra viszi a bálna lányát hogy fogyjon, minden sz.art eladnak. Kamu karate, kravmaga, minden szutyok persze hogy semmire sem jók. Ezeknél jobb egy box képzés általában. Pff ennyi.

2012. okt. 18. 20:16
 7/31 anonim ***** válasza:
Már bocs, de a Krav Maga-ról azt hallottam, hogy kiemelkedően jó az önvédelmi értéke! Semmi formagyakorlat és hasonló marhaságok, csakis színtiszta technikák, valós helyzetek tapasztalatára alapozva. Ha az nem ér semmit, akkor kíváncsi lennék, mi az, ami tényleg hatékony.
2012. okt. 18. 21:13
 8/31 anonim ***** válasza:

Már bocs? Nem kell semmiért elnézést kérni..

Tehát kravról hallottál valakitől. Ez bizony nem túl komoly tapasztalat.

Majd beszélj olyanokkal, akik szeretnek kravosokat elverni, én nem szándékozom összetörni a világodat.

De gondolom "hazugságokról" és kamu marketingről hallottál már. Tisztánlátás végett: a norbi updét nem egészséges, a flabélos nem fogyaszt ÉÉS a kravmaga sem az aminek mondják. Harcművészetekből összelopkodott technika gyűjtemény. Potenciálisan lehetne jó, de itthon a legtöbb HM is egy rakás sz.ar, akkor a kravmaga miért is lenne jó? :)

2012. okt. 19. 11:54
 9/31 anonim ***** válasza:

"Semmi formagyakorlat és hasonló marhaságok,"

Mindamellett, hogy nagy tisztelője vagyok a nyugati boxnak (is), aki egy ilyen mondatot képes leírni, mint a fenti, annak mi a jó büdös... köze van a harcművészetekhez???

Kíváncsi lennék, az itt fórumozók némelyike mit gondol, a kung-fu és a tradicionális karate stílusoknak miért képezi elég hangsúlyos részét a formagyakorlat???

2012. okt. 19. 14:20
 10/31 anonim ***** válasza:

Hát én azt a mondatot nem is méltattam? Ez hogy lehet?

Szóval a formagyakorlatok marhaságok.. A formagyakorlatok kedveskék többek között arra valók, hogy egy minél tökéletesebb gyilkolásra alkalmas eszközzé formálják a testet. Sok más szerepük is van, de tömören én így írom le. Tehát amit nem ismerünk, arról tartózkodással, de tisztelettel írjunk mielőtt nagy baromságot hordunk össze.

2012. okt. 19. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!