Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdősport?

Furjadék* kérdése:

Milyen küzdősport?

Figyelt kérdés

17 éves, 186 cm, 67 kg, fiú.

Eddig konditerembe jártam(nem is szeretném az edzőtermet abbahagyni), de most valami küzdősporton gondolkodok.Semmi ilyen irányu tapasztalatom nincs.

Suliba ma jöttek, és MMA-t hírdettek.MINT KÜZDŐSPORT.Ez ha jól tudom, nem helyes(Ftc MMA).Megérné elnézni ide, MMA-t tanulni, semmi tapasztalattal, vagy csináljak helyette mást?

Csak hobbiszinten, önvédelem miatt járnék edzésre.Ötletek?

2012. szept. 11. 12:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen, ez nem helyes. Az MMA az egy szabályrendszer. éppen ezért én nem is bíznék meg egy ilyen "mma" edzésben.

Önvédelemre vagy a boksz, birkózás, savate, vagy harcművészetek, mint pl wung chun kung fu, vagy japán (nem brazil!) ju jitsu, kali stb. Krav maga, defendo mind jujitsu alapú pénzlehúzás, szerintem a gyúrásra már így is "kidobsz" elég pénzt, nem kell, hogy még ott is megvágjanak.

Lényeg, hogy olyat találj, ami illik az adottságaidhoz, és szereted is csinálni. Ez viszont csak úgy megy, ha tájékozódsz elmész az edzésekre, és kipróbálod.

Nekem amúgy a tömegnövelésről rögtön a szumó jutott eszembe, talán azt megpróbálhatnád :D

2012. szept. 11. 20:21
 12/13 A kérdező kommentje:

Nemtudom van-e 70 kilós kategória, de tuti befutó lennék:D

Amúgy köszönöm a segítséget mindenkinek, körbenézek akkor.

2012. szept. 11. 23:05
 13/13 anonim ***** válasza:

nincs olyan,hogy mma. Először járj valami ütős rugdosós harcra,pl thai boxra. Aztán,ha nagyon belemerülsz vigyél bele egy bjj-t,hogy a földön is tudj kezdeni valamit a másikkal.Ha még mindig nem elég,akkor járj MMA edzésekre amiben a kettőt egyszerre a saját stílusodra alakítva alkalmazod.

Egyébként,ha önvédelmet akarsz tanulni,akkor ajánlom a Krav Maga-t.

2012. szept. 30. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!