Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdősport?

Furjadék* kérdése:

Milyen küzdősport?

Figyelt kérdés

17 éves, 186 cm, 67 kg, fiú.

Eddig konditerembe jártam(nem is szeretném az edzőtermet abbahagyni), de most valami küzdősporton gondolkodok.Semmi ilyen irányu tapasztalatom nincs.

Suliba ma jöttek, és MMA-t hírdettek.MINT KÜZDŐSPORT.Ez ha jól tudom, nem helyes(Ftc MMA).Megérné elnézni ide, MMA-t tanulni, semmi tapasztalattal, vagy csináljak helyette mást?

Csak hobbiszinten, önvédelem miatt járnék edzésre.Ötletek?

2012. szept. 11. 12:13
1 2
 1/13 anonim válasza:

Nagyon széles a paletta, az már biztos.

Ha épp nem tömegnövelsz, akkor szerintem a bokszot válaszd.

Állóképesség, kéz-szem koordináció, és nem sok küzdősport tanít meg ennyire jól védeni magad.

Ha önbizalomhoz kell ahhoz is tökéletes, de ha bunyóra akkor is. Viszonylag rövid idő alatt. Esetleg thai box.

Ha nem akarsz nagyon hajtani és a küzdősport szellemisége is érdekel, ott van pl. az aikido, de attól ne várj pár hónap után csodákat ha gond van az utcán.:-)

2012. szept. 11. 12:43
 2/13 A kérdező kommentje:

Tömegnövelek éppen, szóval sajnos a box kilőve:/

Van valami ilyen küzdősport, amit lehetne mellette?

2012. szept. 11. 12:48
 3/13 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy inkább a szálkásítási időszakra kellene időzítened a dolgot. A "hasznosabbak" ha rendesen csinálod, aerob edzésnek minősülnek, így nem biztos, hogy eredményes lesz a tömegnövelésed. Bár ha fokozottan ügyelsz a pulzusszámra és a fokozott fehérjebevitelre, nem lesz gond.
2012. szept. 11. 12:58
 4/13 anonim ***** válasza:

Nézd meg! Ha sosem csináltad, persze, hogy nincs tapasztalatod, hogy is lehetne? A MMA-sok nem a levegőt rugdossák, meg formagyakorlatoznak, elég kemény edzések vannak, én is sokat tanulok MMA fogásokat (ZBKK-ra járok).

Keleti bölcsességeket, szellemi dolgokat, nagy filozófiát ne keress mögötte.

2012. szept. 11. 13:43
 5/13 A kérdező kommentje:
A baj az, h szálkásítás legelöbb nyáron jön, addig meg fel akarok menni 75 kiló környékére.Szóval lehet hogy ez a dolog marad akkorra:/
2012. szept. 11. 14:24
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szaki, javítsatok ki, ha hülyeséget mondok.

Vigyél be némi szénhidrátot (dextróz) küzdősport edzés előtt, akkor a szervezeted ahhoz fog nyúlni, mert sokkal könnyebben elégeti, mint az izmaid.

Jól mondom?

2012. szept. 11. 15:29
 7/13 anonim ***** válasza:

rosszul. de mindegy.

a kérdező meg kezdjen el nyugodtan egy küzdősportot. Bár szerintem vegyesfelvágottal nem érdemes kezdeni, de arra kétségtelenül jó, hogy eldöntsd, milyen irányban akarsz fejlődni, mi jön be, a bunyo, vagy a birko.

mellesleg, nem lennék meglepve, ha a kezdetekben a birkózástól jobban fejlődnél izomban, mint a gyúrástól. ugyanis, könnyen lehet, hogy szarul gyúrsz, de a birkoedzésen nem fogsz tudni szarul edzeni. ráadásul nagyobb súlyokat is kell emelned, nincs 20 kikós birkózógyerek. és ami feljön, azse optikaituning lesz.

2012. szept. 11. 16:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Üdv,

Dehogy mindegy, lécci javíts ki, mert tényleg nem tudom, köszi!

2012. szept. 11. 16:19
 9/13 A kérdező kommentje:

A szénhidrát rövidtávon energiabomba, illetve segíti a fehérje beépülését a szervezetben, de hosszútávon(nemlehet 2perncekét bekapni egy szőlőcukrot edzés közben) eléget a szervezet mindent, hogy energiához jusson.Nagyjából így van.

Mivel magas colos vagyok, a birkózás nem az én világom, egy megtermetebb ember megemel, és egyből földhözvág.Meg nem is jön be annyira a birkózás,inkább a box az, ami megmozgat( miven a tpasztalat ugye 0, ezért látványra ítélkezem elsősorban).

2012. szept. 11. 16:45
 10/13 A kérdező kommentje:

7.

Szóval szerinted simán mehetnék boxolni, ami mellett gyúrnék?Nem vetné nagyon vissza a tömegnövelést?

2012. szept. 11. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!