Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin karatéban tompul a...

Kyokushin karatéban tompul a reflex?

Figyelt kérdés

Mint a fenti kérdésből kiderül, arra lennék kíváncsi hogy a Kyokushin karatéban mennyire tompulnak el a reflexek. Ezt úgy értem hogy mondjuk utcai harcban, ütnek fejre... kyo-ban viszont nem. Mennyire lesz egy kyo-s "védtelen" egy fejütéssel szemben az utcán, mivel edzésen kumitében nincs fejütés ezért nemis várja oda.

Kicsit hülyén fogalmaztam tudom :D De remélem azért kilehetett venni a gondolatmenetem :D

Jah és légyszi csak kyo-sok írjanak vagyazok akik tényleg értenek a karatéhoz... Nem kell más harcművészetet vagy kűzdősportot ajánlani...

Én Shito-ryu-zok...nicsis vele úgy komolyabb gondom csak az hogy nem szokjuk úgy az ütéseket, mivel szemi kontaktba kumitézünk.

Várom a válaszokat :) Előre is thx :)

2012. júl. 19. 21:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Aha, igen, ez két profi kyokushin karatés:

http://www.youtube.com/watch?v=O-Ohha13yzc

2012. dec. 15. 16:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én mondjuk ökölvívással és wing chun-nal foglalkozok, viszont a boksz edzésünkre és a wing chun edzésünkre is jöttek már le többször is, fekete öves 1-2 danos kyo-sok akik ilyen-olyan ob meg eb bajnokok. Hát bokszedzésen ugyan pár pofon után megtanulták, hogy legyen fenn a kezük, de a felütéseket mindig, ismétlem mindig beszopják. Wing chun-on ugyanez, szépen rúgnak ugyan derék feletti magasságig, viszont mikor rúgás után leteszik a lábukat akkor csak be kell lépni és mehet a ddarálás, ilyenkor kajak leblokkolnak mindig, miközben a felső testüket és a fejüket sorozzuk, addig alulról cipőorral rúgjuk a térdüket és cipősarokkal a sípcsontjukat, utána már igen lassan rúgnak.

Én ezt tapasztaltam a kyo-soknál. A shotokan karatésok már más tészta, azok igen jól védekeznek bokszon néha okoznak is nekünk gondot azzal, hogy mikor ütünk egy egyenest akkor ők alkarral rácsapnak a mi alkarunkra. Igaz ütni ők sem tudnak, ahogy a kyo-sok sem, viszont jobban védekeznek.

Egyébként nincs bajom nekem a karatéval. Az egy más stílus, másban erősebbek.

2013. ápr. 13. 07:36
 13/15 anonim válasza:
Én is kyo-zok de edzéseken mindig mondják hogy " fent a kéz " stb. hogy ha lent van. De nem vagy annyira " védtelen " mivel fejrúgások viszont vannak.
2013. aug. 1. 16:38
 14/15 anonim válasza:
52%
Nem tompulnak el a reflexek :DD... Igen, mi nem ütünk fejre, de unokatestvéremmel kesztyűztünk és hidd el, tudunk 10-15 cm-el feljebb is ütni. A védések már más tészta, abban bevallom annyira nem vagyunk gyakorlottak, de árulja már el itt egy kedves bokszoló, ha mi kyosok egy ütéssel tobb cserepet, vagy itongot eltörünk, akkor mi lenne az arcotokkal?:) És azt merem feltételezni, hogy a ti kezetek nem bütykosödik ki annyira és egy erősebb ütés után eltörne a kezetek :DDD ennyi lett volna. OSU!
2014. márc. 18. 10:59
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"de árulja már el itt egy kedves bokszoló, ha mi kyosok egy ütéssel tobb cserepet, vagy itongot eltörünk, akkor mi lenne az arcotokkal?:) És azt merem feltételezni, hogy a ti kezetek nem bütykosödik ki annyira és egy erősebb ütés után eltörne a kezetek :DDD ennyi lett volna. OSU!"

Barátom az, hogy fel van edzve a kezetek, az baromira nem egyenlő azzal, hogy ti tudtok is ütni. Egy bokszoló mással sem foglalkozik csak az ütéssel, míg ti karatésok katákkal kékítitek a levegőt, meg emelgetitek a lábatokat, mondván, hogy ti rúgtok...addig bokszoló pofozkodik kézzel. Na meg aztán a magyar fekete övesek többsége nem is tud téglát törni, maximum az ilyen 3-4 dan felettiek. De kár, hogy boksz edzésen az ilyen 10-12 éve bokszolók őket is megverik. :)

Egy bokszoló kesztyűvel nagyobbat üt, mint egy karatés csupasz ököllel és ezt nem egy dokumentumfilmben mérték már le, ráadásul japán karate mestereket teszteltek, nem magyar varázslókat. A karatés, nem azért tud téglát összetörni mert nagyobb az ütőereje, hanem mert fel van edzve a csontja. Na meg van spéci töréstechnika arra külön. És ha nem tűnt volna fel az eltörendő deszka, tégla ...akármi, mindig a két végénél van kirögzítve, és föntről lefelé ütnek bele a közepébe, pont oda ahol a legjobban feszül, vagyis ahol a legkönnyebben törik. Nem mondom, hogy könnyű megcsinálni, de igazából pusztán gyakorlás kérdése az egész. A jó törőtechnika NEM EGYENLŐ a küzdelemben használatos ütőtechnikával! Attól, hogy valaki jó tud törni, az nem biztos, hogy ütni is tud. Amerikában vannak betontörő bajnokságok, alkarral, könyökkel, sőt fejjel is törnek betonlapokat, egyszerre 10-15-öt is, ráadásul sokkal jobban csinálják ezt, mint a karatésok. És? Ők nem küzdősportolók, Klicsko ellen a ringben szerinted mennyi esélyük lenne? Semmi, pedig Klicsko valószínűleg nem tud betont szétfejelni.

Képzeld el, ha egy bokszolónak is fel lenne edzve, akkor mi lenne. Másrészt a karate ütéstechnikái életképtelenek egy igazi verekedésben senki sem fog tsuki-t ütni. Mire ütsz egy tsuki-t, bekapsz egy bal egyenes+jobb horog kombót. Láttam már fekete övest verekedni utcán, csak cséphadarózott egy normális ütést nem láttam tőle. A kyo-sok annyira "jól" ütnek, hogy sokuk bokszedzéseken a nulláról kezdik előröl az ütéseket.

2014. márc. 18. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!