Ökölvívás vagy Kyokushin karate?
Szerintetek melyik jobb UTCAI "önvédelemre"? A válaszokat lényszíves indokoljátok is. :)
(Amúgy szerintem az ökölvívás a hatásosabb:)
ha az ellenséged nem egy gyakorlott gyilkos, akkor mindkettővel lehet esélyed védekezni. az ökölvívást jól oktatják, jól tudnak ütni is, és sok képességük van, ami harchoz fontos, de nem gyilkolásra edzenek! plusz nem szoknak rúgásokat, fogásokat, így eléggé meg lehet lepni őket ezzel-azzal. elvben.
karatét lehetne gyilkolásra használni, de M.országon? cöh.. nagyon szerencsés az, akit így képeznek, általában csak versenyekre készülnek és nem harcokra.
mindkettő lehet amúgy nagyon jó, edző és harcos kérdése, hogy ki lenne életképesebb utcán, szerintem.
Egyértelműen az ökölvívás de én a thai boxot ajánlanám.
Magam is művelem, nem kell feltétlenül profin csinálni és az is bőven elég az önvédelemhez. A karate sokkal problémássabb ha nem tudod tökéleteseb kevesebbre jutsz, a karate inkább versenyzésre, szép technikákkal való küzdésre való persze azt is lehet keményen csinálni
sok sikert!!! DD
Szia, én mindkettőt próbáltam, jelenleg a karate aktuális nálam.
A box nagyon hatásos tud lenni, egészen addig, amíg el nem rúgják a lábaidat, és a földre nem kerülsz. Onnantól véged. Már pedig kinn az utcán simán összeakadhatsz olyan ellenféllel, aki rúgni is fog...
Kyo edzéseken megtanulod a lábbal való védéseket is, ráadásul gyakran éles küzdelemben(DOJO FIGHT), és egy idő és sok bekapott ütés, rúgás után felkeményedik a tested mindenhol.
Én a karate mellett teszem le a voksomat, persze ez ennél jóval összetettebb.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv: Laci
Hát, ahhoz, hogy egy térdest vagy egy tököst ne tudj megrúgni, ahhoz minimum feszülős bőrnaci kell. :)
Én simán rúgok farmerben, cipővel, utcán. Próbáld ki, mielőtt kijelented, hogy nem lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!