Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin karatéban tompul a...

Kyokushin karatéban tompul a reflex?

Figyelt kérdés

Mint a fenti kérdésből kiderül, arra lennék kíváncsi hogy a Kyokushin karatéban mennyire tompulnak el a reflexek. Ezt úgy értem hogy mondjuk utcai harcban, ütnek fejre... kyo-ban viszont nem. Mennyire lesz egy kyo-s "védtelen" egy fejütéssel szemben az utcán, mivel edzésen kumitében nincs fejütés ezért nemis várja oda.

Kicsit hülyén fogalmaztam tudom :D De remélem azért kilehetett venni a gondolatmenetem :D

Jah és légyszi csak kyo-sok írjanak vagyazok akik tényleg értenek a karatéhoz... Nem kell más harcművészetet vagy kűzdősportot ajánlani...

Én Shito-ryu-zok...nicsis vele úgy komolyabb gondom csak az hogy nem szokjuk úgy az ütéseket, mivel szemi kontaktba kumitézünk.

Várom a válaszokat :) Előre is thx :)

2012. júl. 19. 21:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
62%

semmi köze nincs a reflexekhez.

rossz szokásokat veszel fel, kyosoknak lent van a kzük, és nyitva a szájuk, ez ok, igy könnyebben "átszalad" rajtuk a testet ért támadás, de ha telibeküldik a fejet, akkor a kéz nem ér oda, és nagyobb a sérülésveszély is.

a semi kontakt meg semmit nem ér. menj el egy thaibox edzésre, és najd az első combos után megérted (megérzed)

2012. júl. 19. 22:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

jah.

berögzül az a rossz szokás,hogy alacsonyabban tartják a kezük.

pl nézd meg feitosa mester meccseit a k1-ben.

az első meccsein úgy leütik,mint a sz@rt.

aztán gondolom elment ökölvívó edzésre vagy valami,utána meg már nem ütötték le olyan könnyen.

2012. júl. 19. 23:43
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A kyonak nagy előnye szerintem, hogy ugyebár csupasz ököllel, full kontakt nyomják + ott van a töréstechnika, ezért kemények, mint a vídia.

A hátránya pedig, amit már írtak, hogy (érthető okokból) nincs fejre ütés, ezért rossz szokások rögződnek be (lent van a kéz), ezért szoktak keresztbe edzeni, box, kick box edzésre járni.

2012. júl. 20. 12:09
 4/15 -smn- ***** válasza:
100%
Én Kyokushinra járok, de mást sem hallok edzéseken, csak azt, hogy "fenn a kéz", "emeld fel a kezed" stb. Sokszor még olyankor is, amikor nem harci technikákat gyakorlunk, hanem pl. futunk, guggolunk, ilyesmi. Szóval én cáfolnám, hogy mindenhol beidegződik az alacsony kéztartás.
2012. júl. 22. 08:55
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A kyoba is fent van a kéz, mert úgy fejbe rúgnak, hogy elszállsz.
2012. júl. 28. 14:44
 6/15 anonim válasza:
100%
Én is Kyo -ra járok és nincs lennt a kezünk. Egy boxolónak lentebb van mint nekünk, mivel ha lent lenne a kezünk, akkor ha rúgnak fejre, nem lenne időnk feltenni a fejünkhöz védésre. Mi úgy szoktuk edzésen, hogy ha védtelen a fej, akkor lehet adni pofont a másiknak... :)
2012. júl. 30. 15:55
 7/15 -smn- ***** válasza:
100%
Mi is így szoktuk. :)
2012. júl. 31. 22:23
 8/15 anonim válasza:
100%
Nana. Fejre irányuló rúgásokat könnyebb azért védeni mint ütéseket.
2012. aug. 12. 23:36
 9/15 PadozsAlbi válasza:
100%
Edzésekeen állandóan mondják hogy fent a kéz, mivel ha nem is ütnek de sokat rúgnak fejre a kyos karatékák , én alapból a fejemhez húzom fel a kezemet inkább üssék a gyomrom azt jobban ki lehet bírni jó lélegzet vétellel (levegőkifújással)illetve az pláne előny hogy a kyosokat eleve arra edzik hogy az ütéseket kibírják,de ez nem csak a kyokushin karaténál alapelv ....
2012. aug. 15. 21:12
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez elég nagy tévhit hogy a karatésoknak lent van a kezük. Ha lent lenne a kezünk úgy fejbe rúgnának hogy kirepülnél a hajad alól (ha van hajad). Amúgy ezt edzője válogatja mert láttam olyat is ahol kesztyűvel gyakorolták a fejre támadást mint éles helyzetben.
2012. aug. 17. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!