Kyokushin karatésok: hogy szoktátok meg a testi ütéseket fizikailag és pszichológiailag?
vegyél fel szuszpenzort és néha-véletlenül-b@szd állba.
rögtön nem fog olyan nagy hévvel előre jönni.
idővel majd megszokod
ez igazából megszoksz v megszöksz alapon fog működni
"rögtön nem fog olyan nagy hévvel előre jönni."
vagy még idegesebb lesz tőle, ilyenektől is félek
Figyelj! Lényeg! Ugyan ebbe a szituba voltam mint te... Paráztam mint atom, főleg ha egy hegy áll be eléd, lehet a súlyod ugyan annyi, de ő lehet 1-1,5 fejjel nagyobb, ami elgondolkodtatja az embert, hogy mit keresek én itt? :D
Én úgy oldottam meg hogy elmentem boxolni mellette... Heti 3 box, 2 kyo-m volt, és 3-4 hónap alatt nem fogsz menekülni, hidd el... A lényeg az, hogy ne fordulj el ha darálni kezd, nem sok mindent lehet csinálni vele, de ha látja hogy te nem bírod, akkor feszt azt fogja csinálni.
A tested minden ütésnél feszíts meg egy kicsit, akár csak a boxolók, így szinte meg se érzed az ütést... Kicsit kifújod a levegőt, mint a Rocky... :D
A lényeg a pszichológia... A kyokushin elég "agresszív" ág, tehát a darálás az kell... Hozzá kell szokni, hogy ütnek, rúgnak stb. Kell egy motivációnak lenni, hogy teszem azt belédkötnek a cigányok az utcán, rúghat, te szájvered és pont.... Mert szinte nem érzed... Tanknak kell lenned, akarnod kell... Ha ránézel az ellenfélre, benned kell h legyen, hogy kyos vagyok vazeg, nem fog velem szarakodni...
Nem véletlen van ekkora neve a kyonak, Oyama nagymester is milyen durva volt... Kyokushin jelentését meg kell értened... Ha mégsem bírod, akkor ott van másik ág, Shotokan, Shito-ryo stb.
Tehát nézz vele szembe, darálj közbe te is, mérgesebb lesz? Okés, akkor te is!
Évek után is néha elfordulok, és összehúzom magam én is... De nem szabad, mert akk csak mégrosszabb lesz. Ha látja h bejön, akk direkt darál, kapsz egy forgót fejre, aztán pont... Mert elhúztad magad... Fejed úgy se ütik, tehát arra "nem kell odafigyelni", így csak a test marad, amit keményítened kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!