Capoeira VS. Aikido?
igen, viszont attól hogy valakinek hosszabb a karja mint az enyém, én még baromira szét tudnám zúzni.
mert a fegyverek hossza, a támadási távolság mind csak 1-1 szempont, a fegyvert ugyan úgy mint a.. angolul "guard" magyarul mindenképpen hülyén hangzik, szóval az őrző vagy védő kezet el lehet mozdítani magad elől, nyilván 2 pengével 1 katanát félre lehet söpörni, akár még távol is tartani.
Machete-ból is van hosszabb fajta, ami nem sokkal rövidebb egy katanánál, és két rövidebb fegyverrel simán távol lehet tartani és védeni egy hosszabb fegyvert.
Késes Krisz
Ja és kimondta, hogy egy machete 30cm hosszú??
Egy machete 43 cm hosszú, a hosszabb fajta pedig 72 cm hosszú (nekem van ilyenem), szóval két 72 cm-es machete-val, ki lehet védeni egy 120cm-es katanát, pluszban még ott vannak a lábon a 40 cm-es sarlók.
Persze nem lenne egyszerű, de megoldható. A capoeirásnak csak 1 fegyverre a katanára kell figyelnie, az aikidósnak 4 fegyverre (2 machete és 2 sarló).
Öcsém, 1-2 válaszoló itt álomvilágban él (machetek meg katanák - mikor is harcotak utoljára ilyenekkel?).
Értem, hogy elméleti kérdés, de akkor is. Illetve gondolom a kérdező sem arra gondolt, hogy 2 mindenre elszánt harcos egymásnak esik késekkel meg kardokkal.
Na álljon meg a fáklyás menet!
Először is Neutronlovag, nem mondasz butaságokat, ezt elismerem. De, itt szó sem volt arról, hogy a capoeirás 100%-os győzelmet arat, valamint nem b*zultunk rá a fegyvereire egyáltalán, csak elmagyaráztuk pár embernek azt, hogy hogyan is működnek ezek a dolgok.
Másrészt, Kedves tegnapi 17:45-ös válaszoló!
"Öcsém, 1-2 válaszoló itt álomvilágban él (machetek meg katanák - mikor is harcotak utoljára ilyenekkel?)."
Hogy mikor harcoltam utoljára késekkel? Mondjuk tegnap, mikor edzést tartottam. Én körülbelül annyiszor használtam harcra/gyakorlásra/edzésre a kést, mint anyukád répa/krumpli pucolásra.
Szóval tudom mit beszélek.
Harmadrészt, ez mindenkinek szól. Nem védtem a capoeirást, és nem fikáztam az aikidóst sem! Viszont megkérdezem akkor mindenkitől: Bunyóztatok már full contact-ban IGAZI Brazil Capoeira MESTER ellen?? Valószínűleg NEM. Nekem megadatott. És bizony kemény volt. Muay thai-ost (edzőket! nem csicska 2-3 éve edzésre lejáró 16-18 éves kis takonyf@szokat!)vertem már el nem 1-et, nem 2-őt. De attól az egy capoeirástól kikaptam, és nem azért mert béna vagyok, hanem mert ő volt jó. Ennyi.
Késes Krisz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!