Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aikido VS. Capoeira. Szerintet...

Aikido VS. Capoeira. Szerintetek ki győzne? Indokot is kérek.

Figyelt kérdés
Nagyon eltérő harcművészetek, de ha két ilyen harcos találkozna, akkor kíváncsi vagyok ki nyerne.
2010. jan. 6. 09:26
 1/6 anonim válasza:

Véleményem szerint,nem jó a ezeket a stílusokat összehasonlítani mert nem a stílus hanem a küzdők a lényegesek.

Egy verekedésben az nyer aki az adott pillanatban,helyzetbe gyorsabb és elég erő van a technikáiba (az aikidó esetén például reflexszerűen alkalmazza a mozdulatokat)

amit az ellenfél nem tud hárítani.

Szóval ez személyfüggő amely az illető mentális és fizikai állapotától függ és ezért nem lehet a stílusokat összehasonlítani.

Például az Aikidó(hatékony) védekező ellenben a Kraw maga(hatékony) lerohanó technikákat tartalmaz.

A Capoeira mozgása gyors és dinamikus,a Brazil Jiu-Jitsu ellenben földharcban jó és olyan leszorításos elemeket tartalmaz amiből ha nem engedik ki az ellenfelet nem tud szabadulni.

Szóval mindegyiknek más az erőssége.

2010. jan. 6. 11:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Aki először találja el jól a másikat. Egyébként a capoeiráról az a véleményem, hogy inkább látványos, mint eredményes. Ha sokat pattog valaki, akkor lefárad, egy tapasztalt harcos meg simán ellépdel, és kivárja amíg a másiknak lankad a figyelme.

Aikidóztam 12 évig, az teljesen más világ... Ha éles a helyzet, akkor nincs verekedés, mert az első mozdulatból összetöröd a másikat...

2010. jan. 6. 12:14
 3/6 anonim válasza:
69%

Egyébként az ilyen összehasonlításokra van kitalálva a Ketrecharc (MMA, K1, UFC, stb részei).

Én pl láttam olyat, hol egy MuayThai-ossal összeraktak egy capoeira-st...a capoeira-s rúgott 3meia lua-t (ez egy 360°os rúgás), és a 3. találta el a gyerek arcát...el is feküdt :D

Egyébk capoeira-ztam 3 évet :D

Sőt láttam olyat is, hogy egy JiuJitsu-s gyerek verekedett egy Krav-Magás ellen...a Krav-maga ugyebár a reflexszerű védekezésekre, s az azt követő kirobbanó ellentámadásokra épül...hát ott nem volt idő földharcolni, kézfeszítés miatt leállították a meccset és a Krav-magás nyert :)

Egyébk most KM-zom 1éve :D

Aikido-zni nem jártam, de én sosem éreztem annyira energikusnak és hatékonynak mint akár a Capoeira-t. Ako capoeira-t ismeri eléggé, akkor tudja hogy miről beszélek. Eléggé durvákat lehet vele "hentelne" :D

Egyébk ha annyira akarod látni a sportok összehasonlítását, nézz ketrecharcot, érdekes szokott lenni :)

A másik: minden ember elfogult, úgyhogy azt a sportot fogja "isteníteni", amelyiket ismeri :)

Ettől függetlenül mindegyik el tudná verni a másikat, mert a harcoson múlik minden :D

2010. jan. 6. 12:14
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Aikidost viszont nem fogsz látni ketrecharcban, mert az Aikido csak arról szól, amit semmilyen sportszerű meccsen nem lehet :) Szana-szét törés, izületek, torok, ágyék...
2010. jan. 6. 12:16
 5/6 anonim válasza:

krav-maga is torok, ágyék rúgásokról, ütésekről szól.....tehát agresszív megelőzővédekezésekről, ha már megtámadtak. A lényeg a támadó hatástalanítása :)

Egyébk pl az UFC-ben annyi szabály van, hogy ágyékra nem üthetsz/rúghatsz.

Szóval fejre is lehet, még ha földön van, akkor is...én pl láttam már aikido-st is ketrecben, de nem jött be. meg neki sem sztem :D Sajnos pár sport nem való a ketrecbe, pedig érdekes dolgokat lehetne látni :P

2010. jan. 7. 09:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Aikidos-t biztos nem láttál ketrecharcban.

Vagy ha igen akkor az az aikikai szégyene és nyilván többé nem engedték be dojoba...

2010. jún. 25. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!