Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Jó úton járok? Érdemes ezt...

Jó úton járok? Érdemes ezt csinálnom?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy vékony srác vagyok (178cm 70kg). Nem idegem számomra a súlyzós edzés, azonban olyan típus vagyok, akire nem annyira hat. sokszor abbahagytam már és kezdtem újra. ha 3-4 hónapig nem edzek 68 kilóra fogyok le.

a "legjobb" eredmény amit elértem súlyzózással az 73 kg volt (eleve nem vagyok zsíros típus). annál följebb sosem tudok lépni. nekem ennyi a max.

de most edzéssel kapcsolatos kérdéseim lennének. sok minden kipróbáltam már az évek alatt. közepes súllyal 12-ket, nagy súllyal 8-akat vagyok 6-okat, ha épp úgy adódott.

most gondoltam egyet és 20-akat csinálok. ezt tudom szépen szabályosan, csalás nélkül is csinálni. törekedek arra hogy úgy válasszam meg a súlyt hogy az utolsó 2-3 ismétlés már erőltetve menjen.

Szerintetek ez vezet valahova? vagy térjek vissza a 12-ökhöz?

célom az izomgyarapodás lenne elsősorban. de elég elcseszett testem van, úgyhogy nem hinném hogy a sima edzéstervek használnának nekem...

2011. júl. 16. 21:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nehezen hízok, nem vagyok nagyétkű, nincs időm, nincs pénzem, nem hat rám, stb.

Tudod mi ezekben a kifogásokban a közös?

Elég elcs.szettek, és általában nem igazak.

Nem tudom, hogy tudod-e, de az edzés teljesen másodrendű az étrend mögött. Ha nincs étrended, akkor akármilyen edzővel, tökéletes végrehajtással, max erőbedobással is csinálhatod, nem fogsz fejlődni.

Csak a kíváncsiság kedvéért, leírnád az étrended?

2011. júl. 16. 22:19
 2/12 A kérdező kommentje:

sajnos nincs rá módom hogy napi 1 kg (vagy 80 deka) csirkemellet ehessek rizzsel.

de a körülményekhez képest megpróbálok sokat enni.

(szedek tápkieg-őt is, de az ilyen étrend mellett szart sem ér, de biztos ami biztos edzés után szoktam meginni a turmixot, hogy legalább frissében kapjanak valamit az izomszövetek)

nem akarok profi testépítő lenni, csak szeretnék izmosabbnak látszódni. mert hiába mondják rám hogy vékony vagyok de látszódnak az izmaim. én teljesen átlagosnak látom magam úgy hogy edzek!! edzés nélkül átlag alattira fogyok.

elegem van már belőle, hogy nekem edzenem kell azért hogy átlagos legyek.

2011. júl. 16. 22:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Az étrend fontosabb, mint az edzés. Ha nincs kereted rendesen étkezni, akkor...oldd meg valahogy! Nincs más megoldás sajnos. Kitartás.
2011. júl. 16. 22:42
 4/12 A kérdező kommentje:
ok, akkor csak annyit kérdeznék hogy a hipernagy ismétlésszámmal végrehajtott gyakorlatok is lehetnek izomépítő hatással vagy azok nem annyira hatékonyak?
2011. júl. 16. 22:47
 5/12 anonim ***** válasza:
Egyrészt szerintem nem olyan hatékonyak, /bár ez sok mindentől függ/ másrészről meg tökmindegy, amíg szar az étrended.
2011. júl. 17. 00:15
 6/12 anonim ***** válasza:
"sajnos nincs rá módom hogy napi 1 kg (vagy 80 deka) csirkemellet ehessek rizzsel." Képzeld nekem sincs pénzem, hogy ilyen húst egyek. Én is kénytelen vagyok a sz4ros pulyka alsó combot zabálni, mert csak azzal tudom bevinni a kellő mennyiségű fehérjét... sokat kell vele tökölni, 4 óráig sül, le kell vakarni a csontról ki kell szedni az inakat, és az íze is pocsék... de fehérje van benne, kész, KUSS! 1200-1300Ft/kg helyett csak 450ft/kg szóval igencsak jó árba van (gondolom mert csak én veszem az egész városba a többi megy kutyakajának). A rizsnél meg ha találsz olcsóbb köretet istencsászár vagy! Még a kenyér is drágább...
2011. júl. 17. 06:48
 7/12 A kérdező kommentje:

kedves utolsó válaszoló:

nem poénból mondják a csirkemellet. valamit nagyon elronthatsz, mert pulykaalsócombból kb. 2x annyit kéne enned mint csirkemellből mert gondolom kevesebb fehérjét tartalmaz.

ezenkívül a napi 4 óra sütésnek is ára van. a gáz nem occó :)

úgyhogy gondold át még egyszer mit írtál.

2011. júl. 17. 08:06
 8/12 anonim ***** válasza:

Kxrvára nem 2x annyit kéne enni belőle, összesen 3% kevesebb csak a fehérje tartalma. Igen pénzbe kerül a 4 órás sütés de ha utánaszámolsz (ha nagyon kíváncsi vagy rá akkor leírom 30 perc közepes lángon való főzés után 1 óra kis lángon főzés majd a maradék idő kis lángon sütés), akkor is sokkal olcsóbban jön ki mint a csirkemell.

Úgyhogy szerintem gondold át, mielőtt belém kötsz. Ezenfelül jobban belegondolva, nem én ragadtam le 70kg-nál, hanem te. Akkor most ki rontotta el?

2011. júl. 17. 08:23
 9/12 A kérdező kommentje:

oké, nem fogok kötekedni. de nyilván a genetika is közrejátszik hogy leragadtam.

hiszen vannak olyan ismerőseim akik edzés nélkül nem elhízva 75-80 kilók, és akkorák magasságra mint én...

2011. júl. 17. 08:39
 10/12 anonim ***** válasza:
Rendben ezesetben én sem szeretnék vitát, de amíg te a genetikát okolod én zabálom a pulykámat.
2011. júl. 17. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!