Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ezt érdemes csinálnom (testépí...

Ezt érdemes csinálnom (testépítés)?

Figyelt kérdés

Tehát van 20e Ft-om, de sajna legközelebb kb. csak fél év múlva jutok pénzhez (szegények vagyunk), szeretnék tömeget növelni, de még rendes táplálkozásra sem telik, ezért félek hogy most hiába vennék kreatint, tömegnövelőt a pénzből, amint abbahagyom a szedést visszaépülök, mert nincs se helyes táplálkozás se semmi más.

A kérdés: szerintetek is így van? Inkább szórakozzam el a pénzt, mert annak nagyobb haszna van, mintha pár hónapig fejlődök utána meg visszaépülés.

Szerintetek?

2009. dec. 24. 20:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Van egy halom olyan mozgásforma, amibe nem kell pénzt befektetned. Lehet, hogy az eredmény nem lesz olyan látványos, mint a testépítés, de a jótékony hatását érezni fogod.
2009. dec. 24. 21:02
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha szereted az edzést, akkor csináld. Próbáld megoldalni olcsón. Ha nincs pénzed, akkor nem fontos venned kiegészítőket. Olvasd a weblapokat és sokat tanulgatsz táplálkozás terén.

Vannak olcsón elérheté elelmiszerek is, amiknek igen jó a tépértéke. pl.:zabpehely (ha jó helyen veszed, akkor 500g 160 Ft kb. pl.:Aldi)

A rizs szintén nem drága élelmiszer. A húsok ára már húzósabb...

2009. dec. 24. 21:35
 3/11 A kérdező kommentje:

21:02: teljesen átlagos fiú vagyok, nem azért edzek, hogy le fogyjak (mert nincs miből).

Szerinted milyen olyan sportág létezik még, ami ilyen szép és tinikorban sem késő elkezdeni?

2009. dec. 24. 21:39
 4/11 A kérdező kommentje:

21:35: te csak egy szénhidrát dús diétát írtál elő, kevés fehérjeforrással. Tudjuk hogy a fehérje a sejtek építőanyaga, tehát tömegnöveléshez elengedhetetlen (házat sem tudsz tégla nélkül építeni...).

Még várom a véleményeket.

Szerintetek fölösleges fehérjére költeni a pénzt mert visszaépülök utána?

2009. dec. 24. 21:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Bármelyik sport jó, amelynek a futás az alapja. Tehát atlétika, foci, kézilabda, röpi, kosárlabda...és természetesen maga a futás. Ha mindezt úszással kiegészíted, akkor a végén még jó alakod is lehet! :-)
2009. dec. 24. 22:24
 6/11 A kérdező kommentje:

atlétika, foci, kézilabda, röpi... mind olyan sportok ahova nem vesznek be mert túlkoros vagyok.

én a sportot komolyan gondolom, nem azt akarom hogy kimegyek a parkba a haverokkal rúgjuk a bőrt és jót szórakozunk, ettől még ugyanolyan szerencsétlen maradok.

az alakommal mi a baj? már most elértem azt, amit pénz nélkül súlyzózással el lehet érni (már hónapok óta nem nőtt a testsúlyom)

és nem erre vonatkozott a kérdés!

2009. dec. 24. 22:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Fehérjéből elég 1.5-2 gramm / testsúlytömeg is, annál több nem igazán kell, még ha sportolsz akkor sem.

Focihoz, kézilabdához meg hasonlókhoz már tényleg kicsit túlkoros lehetsz 16-17 évesen (ha annyi vagy), de pl. rögbit, vagy küzdősportokat - úgy mint box, kickbox, tizenévesen is el lehet kezdeni.

Ha meg tényleg semmi pénzed nincs, akkor nekifoghatsz futni, ahhoz ugyanis egy extra minőségű futócipőn kívül tényleg semmi sem kell, cipőt meg 20.000-ért is könnyen találsz.

2009. dec. 25. 10:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Már 10 éve edzek.A 10 év alatt kb 6 évig úgy edzettem hogy egy fillérem sem volt minőségi kajára,nem hogy csúcsszuper tápkiegekre,és mégis tudtam fejlődni.Szar kollégiumi kaján a 65 kg-os testsúlyomat 4 év alatt felnyomtam 90 kg-ra,és ebben csak egy kreatikúra volt semmi más.

A lényeg az volt hogy mindent megettem amit elém raktak,ha lehetett repetáztam is,és jöttek a kilók.

A teremben keményen edzettem heti 4-szer minden edzésen 3 kemény gyakorlattal és ennyi.

Azt tudnám tanácsolni hogy csak annyit edz amennyit az aznapi kalóriabeviteled enged,és akkor frankó lesz.

Ha meg majd elkezdesz melózni akkor meg majd lesz rá elég pénzed hogy igazán nagyot fejlődj.Én is azóta tudok egyre több minőségi izmot felszedni.A 20 ropiból vegyél egy 6 kg-os cytogen whey pro-t.Az kb 22000 ft.Jó kis tápkieg,túrj belőle napi 50 grammot,így 2 hónapig elég lesz.Nem leszel tőle 10 kilóval több de ennyivel is több fehérjét viszel be minden nap.Még mindig jobb mint ha elinnád.

Most a lényeg a mennyiségen legyen(kajálás),majd ha több lóvéd lesz akkor majd más lesz a buli.

Legyél türelmes,egyszer a te időd is eljön.

2009. dec. 26. 15:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem kettő hanem négy hónapig lesz elég a Whey Pro napi 50 grammal.
2009. dec. 26. 15:04
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kevés kis pénzednek van jobb helye! Amikor tudsz egyél húst az se baj ha nem csirkemell. Egyébként szimpatikus az őszinteséged! Sok sikert!
2009. dec. 29. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!