Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Jó ez az edzésterv gyúrsához...

Jó ez az edzésterv gyúrsához + az étkezés?

Figyelt kérdés

185cm vagyok és 85 kiló. Intenzíven kb 4 hónapja gyúrok,előtte is gyúrtam sokat csak mindig abbahagytam de most úgy érzem kitartó leszek.Szóval úgy edzek h : 1.nap-Mell,bicepsz 2.nap-Hát,tricepsz,váll. Eleinte tartottam 1 nap pihenőt de mostanában(1 hónapja kb)már nincs pihenőnapom,ez lehet baj? Edzés után megiszok 1 adag Whey Pro-t (+ egy kis szőlőcukor) és este lefekvés előtt is.Egy nap kb 5-6x eszem sztem ez elég,vagy ez sem?

Válaszokat előre is köszönöm kérem,hogy csak olyan válaszoljon aki azért ért is hozzá és normális válaszokat tud adni,köszönöm!

2011. ápr. 6. 18:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szóval te egy héten minden második nap ugyanazt megedzed?És amúgy a lábad hol van?Az étrendedről semmit nem tudunk,attól még nem jó,mert 5-6x eszel.A lefekvés előtti dextróz+ Whey Pro lassú felszívódású fehérjével helyettesíteném,pl:Sovány túró.Írd le kérlek,hogy mit eszel,mert az edzésterved sz@r.
2011. ápr. 6. 18:08
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem értem mért lenne sz@r az edzéstervem...le sem írtam,h miket mennyi sorozattal és ismétléssel csinálok.Kajálni általában halat,csirkét szoktam meg egyéb húsokat,szóval eszem rendesen csak az érdekelne,hogy baj lehet-e ha nem tartok pihenőnapot.Ha már szted nem jó az edzésterv ajánlj egyet légyszíves,te biztos jobban értesz ezekhez.
2011. ápr. 6. 18:24
 3/11 anonim ***** válasza:
Nos:Heti 7napot edzeni k@rvára nem szabad,ugyanis túledzed magad/nem pihen az izom és többet ártassz vele,mint használsz.Az izom pihenés közben nő,nem az edzés közben.Ha már intenzívebben edzel,akkor heti 4,max. 5 napot edzz,2-3 nap mindenképp legyen pihenő és egy izomcsoportot heti1x edzz meg,de akkor keményen. Szénhidrátot nem eszel? Napi 2g/tskg fehérje kell lemenjen és 4-5g/tskg CH.
2011. ápr. 6. 18:33
 4/11 A kérdező kommentje:
Ok,köszönöm a tanácsokat,2 nap pihenőt akkor mindenképp tartok.CHként gabonapelyhet eszek és kétszersülteket.Annyi kérdésem lenne még h a mell és a bicepsz edzése így elég? : mell: fekvenyomás 45fokos padon(6sor,12 sim.) ,egykezes súlyzókkal fekvenyomás (5 sor.,10 ism.),Tárogatás vízszintes padon(6 sor.,10 ism.),Fekvenyomás vízszintes padon (6sor. 12ism.) Bicepsz: 45fokos padon ülve koncentrált bicepsz (5sor. 10ism.)Kétkezes bicepsz ( 7 sor. , 10 ism.) Kalapácsbicepsz (6 sor. ,10 ism.) Scottpados bicepsz (5 sor. , 10 ism.)
2011. ápr. 6. 18:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Az edzésterv jó.A kétszersült sz@r CH forrás. Fő szénhidrátforrásod a rizs és zabpehely legyen.Emellé jöhet a krumpli,teljes kiörlésü kenyér,hüvelyesek.
2011. ápr. 6. 18:54
 6/11 anonim ***** válasza:
4 gyakorlat bicepszre? ha mind a négyet végig tudod csinálni az azt jelenti, hogy sz.rul edzel! Bicepsz egy kicsi izom 2 gyakorlat BŐVEN elég rá.ha rendesen maximális intenzitással csinálod akkor már az alső gyakorlat közben bedurran az izom és a 2. gyakorlatot alíg bírod végig nyomni....
2011. ápr. 8. 22:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Szabályosan csinálom és igen bedurran az izmom már az első gyakorlatnál de végig szenvedem mind a 4-et! Nézzél már meg pár edzéstervet híresebb testépítőktől ,van ahol 5 bicepsz gyakorlat is van. Attól még,hogy bedurran az izom az nem azt jelenti,hogy nem bírsz utána edzeni...Kell ez a négy gyakorlat ahoz,hogy formás bicepszem legyen...de ha te ennyire biztos vagy benne ,hogy "BŐVEN" elég 2-is,akkor nyilván nem tudod,hogy mi az a gyakorlat ami magasítja,szélesíti és nyújtja a bicepszet.
2011. ápr. 10. 23:10
 8/11 anonim ***** válasza:

nos akkor elárulok egy titkot.azok a híres testépítők akiket nézel, hogy 4-5 gyakorlatot végeznek bicepszre azok átlagosan már több mint 10 vagy akár 20 éve edzenek, és szerintem kicsit több tapasztalatot szereztek mint amennyi neked vagy nekem valaha lesz.

és feltételezem hogyha ezen az oldalon kérdezed meg hogy jó e az edzésterved akkor ott azért még elég nagy gondok vannak. és ha kicsit szétnéznél a neten és utánaolvasnál akkor végül rájönnél hogy igazam van. és továbbra is mondom hogy 2 gyakorlat elég bicepszre mivel az egy kis izom.

ha a te logikád alapján nézzük a dolgokat és a bicepszre 5 gyakorlatot csinálunk akkor hátra és lábra mennyi cisnálsz pl? tizet? :D

már most meg mondom neked hogy túl fogod edzeni magad nemsokára ha így edzel továbbra is. és igen ha 4 gyakorlatot meg tudsz csinálni akkor k.rvára nem edzel intenzíven barátom...

2011. ápr. 11. 09:40
 9/11 A kérdező kommentje:
Hidd el,hogy utánaolvastam sok mindennek...a bicepszet a lehető legtöbb féle képpen kell formálni...nekem ez a 4 gyakorlat pont jó..nem olyan nagy súlyokkal dolgozom mert be kell osztanom az erőmet mind a 4 gyakorlatra...Tudnám azt is csinálni,hogy 2 bicepszgyakorlatot rakok be nagy súlyokkal de én szép formás bicepszet akarok.Nézd meg pl Timm Roland videóját a youtube-on,a legtöbb dolgot tőle néztem el az edzéstervhez.Az előtted válaszolónak nem volt vele gondja ,hogy 4 gyakorlatom van bicepszre,de rajta lehet is érezni,hogy azért ért is hozzá annyira amennyire kell.Ha te ennyire kiállsz a 2 gyakorlatod mellett akkor írd le nekem légyszíves,hogy mi az a két gyakorlat és mennyi súllyal dolgozol,eléggé kíváncsi vagyok rá!
2011. ápr. 11. 15:35
 10/11 anonim ***** válasza:

én úgy csinálom, hogy gyakorlatilag két edzéstervem van, egyik héten az egyik másikon a másik, így az izom nem tud hozzászokni az egyfajta terheléshez.

bicepszem pl így edzem:

egyik hét: karhajlítás állva egyenes rúddal, kalapács

másik hét: karhajlítás ülve egykezes súlyzókkal, koncentrált bicepsz

de van olyan, hogy az egyik helyett húzodzkodást csinálok(nyilván bicpeszre)..

a súlyok... én piramisba edzek, kis súllyal kezdek, felmegyek a maximálisig amivel csak 3-4 ismétlés megy aztán vissza a kis súlyig.

2011. ápr. 11. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!