Küzdősport újrakezdés! 5évig kyokushin karatéztam - 7-11év között. Most 21 vagyok. Hiányzik a küzdősport. Valamit el akarok kezdeni. Milyen küzdősportot, harcművészetet ajánlotok?
heti 3 küzdősport és heti 3 kettlebell.
így jó a felosztás?
Számomra a kbell kiegészítő edzés, amolyan erőnléti edzés. több fajta edzésem van, rövid(20p) hosszú (40-50p) intenzív, laza. sokmindentől függ, periodizáció, milyen edzéseim voltak a környező időben. Pl amikor bjj-t edzek, ritkán bellezek, akkor is inkább lájtosabban, csak szvingekkel, figure8tohold-okkal. keményebb bellezés csak állóharc napokon van, mert ezek annyira nem megerőltetőek.
Ekkor clean&press, TGU, MP is a terítékre kerül, illetve a floorpress. 24est használok, meg 40-est, de szoktam rá +súlyt is akasztani (max 12kilót) de csak MP nél, TGU nál.
A trükkje az, hogy tudni kell visszafogni magadat, ha nem hajtod szét magad, akkor frankón összefér a KS ennyi Bellezéssel.
amúgy 187centi vok, 25 éves és 78-80 kiló. Szal nem egy óriás ;)
hogy a helyedben hogy csinálnám? nemtom h csoportban bellezel, vagy csak magadban? szerintem ugyanis 2 csoportos edzés untig elég. én rühellek csoportban bellt edzeni. szal ha 6ot edzenél, akkor én azt javaslom, minnél többet menj TB-re. A bellezés egy idő után (2-3 hónap) kialakul, bevésődik. innentől kezdve nemsok értelme van hetent e többször edzővel edzeni, mert nem tud hozzátenni a tudásodhoz, nem is fogsz fejlődni. A TB-ben viszont 3 hónap szart se ér, sokkal komplexebb és több gyakorlást igényel. Ezért a 6 edzésből legalább 4 TB legyen. De inkább 6. A bellt meg intézd el otthon magadnak :D
köszi a részletes választ
mindig edzővel edzettem. de mostmár magamban kettlebellezek
swing, snatch a kedvenceim
összesen heti 6edzésre gondoltam. heti 1napot akarok mindenképp pihenni
mennyibe kerül amúgy havonta a thai box?
milyen hosszú egy edzés és hogy épül fel?
Neked sérült már valamid?
Attól függ, hol edzel. Pesti árakat tudok mondani, 12alkalom/hó 10K körül van, de a Regymben 14ezer a korlátlan havibérlet, ezzel akár naponta 2x is mehetsz. ha nem csinálsz mást, nagyon megéri.
Edzés
1. bemelegítés, nyújtás (erősítés)
2. fight drillek, zsákmunka, stb
3. bunyó
4 levezetés, nyújtás.
Sérülések: komoly nem volt (törés pl) de apróbbak előfordulnak, pl orrvérzés, szétrúgott borda, comb, sípcsont, monokli is befigyelt már, meg az egyik dobhártyám is beszakadt. De viszonylag ritka az ilyen.
4 év alatt 2 komolyabb sérülést láttam, az egyik hogy a spori olyan combost kapott, hogy a térdszalagjai beleszakadtak, a másik meg az volt, hogy a srác ütött egy horgot, aztán kiment a válla, mert az ellen elvette a fejét.
akkor jól elba.ztam, hogy abbahagytam a karatét 11évesen és most akarok újra edzeni 21évesen...
azok közül amiket értél sérüléseket, azok közül a dobhártya sérülésnek nem örülnék. extrémsportolok is. ejtőernyőzés, búvárkodás mellett nagyon nem jönne jól egy sérült dobhártya
Faja Titeket olvasni!
Muay-thaaaaai! ott van élet!
http://www.youtube.com/watch?v=k64aH8Rbs5s
itt van minden :D
Szerintem majdnem mindegy mit csinálsz, de amit csinálsz azt csináld keményen és jól!
Úgyis jönnek a fan-boyok és mind a saját bunyóját mondja, hogy az a szupertuti mindekitmegverek krvakeményvagyok.
Gondolj arra, hogy a harcos teszi erőssé a bunyót, nem pedig a bunyó fajtája teszi erőssé a harcost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!