Melyik küzdősportot vagy harcművészetet válasszam?
akkor küzdősportot válassz.
box, thaibox, karate, jiu jistu, judo, bírkózás, jujutsu
Kedves első válaszoló, a jujutsu nem küzdősport, nem a ringbe van kitalálva. Egy harcművészet, ami a háborúban született és gyilkolásra termett. Persze 'nyugaton' megpróbálták sportosítani, de a végeredmény nem más, mint az MMA-hoz hasonló gladiátorharcok:
http://www.youtube.com/watch?v=ITmDdJgI6Nw
És ha egy jó jujitsu-s beszabadul a ringbe, akkor születnek olyan vadállatok mint Shinya Aoki (aki hatalmas arc szerintem):
http://www.youtube.com/watch?v=0GKneOIyXyA
1:45-től jön a lényeg, Aoiki legjelentősebb pillanatai. A videót végignézve láthatjuk, hogy nem egy mérkőzése végződött kartöréssel...
"Persze 'nyugaton' megpróbálták sportosítani"
itthon is. sok jujitsu földharc versenyen indultam már...
Én személy szerint a birkózást ajánlanám!
Ahogy már az előttem szólók egyike is írta
van kötött és szabad fogású birkózás!
A szabad fogású birkózásban az egész testet be lehet vetni, kötött fogású birkózásban viszont a lábat nem lehet bevonni az akciókba, illetve támadásokba. Csak felső testet lehet fogni akcióknál(lábat nem).
Én magam több mint 7 éve űzöm ezt a sportot(versenyszerűen), versenyek is vannak havonta több is korosztálytól függően.
Változatos sportág, kiváló az állóképesség, erő, koncentráció fejlesztésére is.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok!
ma 15:28
Igen itthon is van ilyen, én is versenyeztem a Sport-Jitsu keretein belül. De attól még a hazai dojokban leginkább önvédelmi jellegű képzések vannak. Viszont tőlünk kicsit nyugatabbra ez a harcművészet is kezd elüzletiesedni, és egyre inkább a verseny vonalat erőltetik az harctechnikák helyet...
én karatéztam abban vannak versenyek rendesen szal ha a kondi és a versenyek érdekelnek válogathatsz van 4 ága
ha meg a harcara akarsz rámenni én a krav magát ajánlom és mielőtt bárki beszólna elmondom h már kioktattak GYK-n h mér nem jó és hogy mennyivel jobb a jiujitsu viszont én ezt ismerem és ha másnak nem is erőmléti edzésnek kiváló(és szerintem harcilag is)
Igen, az én voltam :)
De tudod a karate mára elég összetett lett. Eredetileg Okinawán gyakorolt harcművészet volt, majd Gichin Funakoshi a shotokan megalapítója vitte el japánba (honshu szigetére, Tokióba) a karatét, és miután megreformálták sikeresen került bele a judo mellet az oktatási rendszerbe. Így Funakoshi-t tekintjük a modern sportkarate atyjának. Ugyanakkor, habár (mint már fentebb említettem a harcművészetek elüzletiesedését) egyre több klubban jelent meg a versenyszerű oktatás, a karate megmaradt harcművészetnek. (Ezt tökéletesen szemlélteti a 'Karate kölyök' című film, de NEM a 2009-es Jackie Channal meg a kung fu-s mininiggerrel, hanem a régi, amiben még Pat Morita volt a mester. Vajon a fiatal olvasók most tudják miről beszélek?) Így különböztetjük meg egymástól a versenyszerű karatét (karate-do) és az eredeti, önvédelmi karatét (karate-jutsu).
Ezért mondják azt, hogy a karatét lehet küzdősportként és harcművészetként is űzni.
Szóval kedves kérdező, ha karatézni akarsz (vagy bármi mást) mindenképpen döntsd el, hogy harcművészetet, vagy küzdősportot akarsz-e tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!