Milyen küzdősportot/harcművészetet ajánlotok utcai harcra, önvédelemre?
Én is Wing Chunt tanulok, 1-1 ellen nagyon hatékony, több ember ellen nem tudom. Ha van a közeledben Jeet Kune Do edzés akkor arra menj el, az a legjobb Kung Fu stílus. ;)
Ha érdekel a Wing Chun szerintem menj el megnézni a közeletekben egy edzést.
aikidóban van olyan, hogy támadónál fakard (képzeld baseballütőnek) vagy fakés, nálad meg semmi. élesben ez annyit segít, hogy megtanulod, hogyan kell szűken fordulni, távol tartani magadtól a másik öklét, fegyverét.
+ megtanulsz esni, gurulni. szóval nem fogod leütni a támadód, de ha zuhansz, hozzád vágnak valamit, nem töröd össze magad... annyira. szerintem ez is hasznos.
sprintfutás jó még. :)
Krav maga. egyszerű, nagyszerű, minden edzésen van többellenfeles harc, illetve harci szituáció. Haladóbb szinten már a több ellenfél fel is van fegyverkezve kés, bot, stb.
zsír nagyon. agresszorként jön ki egyébként, mennyire hatékony taktikai oldala van, ha jól mozog az áldozat, akkor késes támadóként is baromira nehéz olyan közel kerülni, hogy megszúrhasd, vághasd. És a többi helyzet szülte szituáció... Élő pajzs az agresszor társából, ha összejön, lefegyverzések, stb.
És ezenfelül egy csomó készségfejlesztő gyakorlat van, pl tömegben mindenki mindenki ellen, de figyelned kell kinél van a fegyver, ami persze vándorol, Páros feladatok, h figyelj arra is, aki veled van stb.
Szal a krav nagyon tuti. Ha jó instruktorod van, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!