Milyen küzdő sport illene hozzám?
"utcai bunyóra kerül a sor nincs akkora lélekjelenléte az embernek, hogy végigvigye a blokkolást meg az ellentámadást."
Ha erre nincs lélekjelenléte mire van, már bocs?
A thaiboxban nem kell blokkolni az ütést? Vagy nem kell kitérni előle, csak állni mint egy darab fa? És nem kell visszatámadni sem? Na ugye, hogy kell... Legalább magadnak ne mondj ellent.
Amúgy pontosan ezért tanítják a harcművészeteket úgy, ahogy (csak sajnos itthon nagyon sok helyen túl cukormázasra veszik a figurát...).
1000x megcsinálsz egy technikát egymás után órákon keresztül. Akkor berögzül. Nem kell már a lélekjelenlét, hogy megcsináld, mert ha amúgy belehugyoztál a gatyádba akkor is reflexből nem fejed elé emeled a két kezed (és töreted el az alkarod...) mikor ütnek feléd egy viperával, hanem csinálod amit tanultál - önkéntelenül, robotszerűen reflexből.
A lélekjelenlét már csak ahhoz kell, hogyha megcsináltad amit kellett robotikusan akkor ne hagyd felállni, mint edzésen hagynád hanem törd el a vállát. Ahhoz még több is kell...
Valahol hallottam, hülye story de tanulságos:
Magas szintű harcművészt (nememlékszem pontosan milyet) megtámadott utcán egy rabló késsel. Az elvette tőle és a földre nyomta az embert reflexből - majd pontosan, mint edzésen hagyta, hogy fölálljon és visszaadta neki a kést... Az újra szúrt és megismétlődött a jelent. És én nem is tartom olyan hihetetlennek. Magamról tudom, hogy ilyen helyzetben az agy lekapcsol és csinálod amit tanultál. Én sem törtem ki a srác kezét aki bekóstolt, pedig feltett szándékom volt. Mégis reflexből elengedtem mikor a földön volt. Mondjuk ő legalább nem támadott újra.
Már bocs, de nem láttál te még thaibox mérkőzést?Úgy blokkolják az ütést, hogy a kezüket a fejük elé teszik, mint a boxolók.Egyszerűen lehetetlen kitérni minden ütés elől, mégha ki is tudna térni első menet végére nagyon elfáradna.
Kedves kérdező, menj fight.hu fórumra és ott kérdezd a nagyokat.Nekik elhiheted amit mondanak.
"Úgy blokkolják az ütést, hogy a kezüket a fejük elé teszik"
És ez a módszer boxkesztyű nélkül az utcán szerinted használható?
....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!