Mennyire lassítana be a kondizás?
Kung-Fuzni járok, és mesterem azt mondta hogy nem érdemes elkezdeni mellette súlyzóval edzeni mert az kötött izmokat csinál és "belassulok" tőle. Viszont szeretnék egy kicsit izmosodni. Szerintetek mit tegyek?
Előre is köszi a válaszokat.
17/f
"Nem baromság az a baromság hogy ilyet írsz mert inkább hallgatok egy profira mint egy olyanra aki nem is ért hozzá
(annak szól aki azt írta hogy baromság!)
Belassít és kész ez az igazság!"
Köszönöm , csak engem igazolsz , tipikusan megtestesíted a buta embereket . Nem érvelsz , csak osztod a hülyeségedet . Egy küzdősportoló nem fog 70 kilóról 100-ra nőni csak úgy , ha mellette a küzdősport a mérvadó . Ha egy kigyúrt ember kötött izomzattal elkezd küzdősportolni , lehet, hogy nem lesz valami fürge , de ez is kiküszöbölhető . Viszont ha egy küzdősportoló felszed egy kis izmot , azok úgymond "alkalmazkodnak" a sport elvárásaihoz , és semmiképpen nem fogják belassítani . Amúgy meg megvannak a speciális eszközök, módszerek a küzdősportokat űzök számára is .
Ráadásul ott van rengeteg profi , akik izmosak : nézd csak meg Mike Tysont fénykorában , Brock Lesnar MMA-harcost , vagy csak a Rocky filmeket , ahol szintén végeztek súlyzós edzést .
És én nem csak magyaráztam magam elé , hanem hoztam fel érveket is .
Súlyzózni érdemes, és kell is, ha bunyózásra adja az ember a fejét. De a harcosoknak egész másfajta súlyzózás kell. A hagyományos "gyúrást" jobb, ha elfelejted.
Másrészt meg, hagyd a francba a kungfut, keress valami felnőtt küzdősportot.
Az egyik legjobb példa Evander Holyfield,amikor középsúlyból átment nehézsúlyba.Talán a legjobb felépítésű sportoló lett.
De youtubeon megnézheted The Rock edzését is,helyből felugrik majdnem fejig és nem látszik kötöttnek pedig 125-135 kiló körül volt pankrátorként.Annyi,hogy egészen másfajta súlyzós gyakorlatokat végeznek és mellette kemény állóképességi edzéseket is,tehát a bemerevedés kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!