Hogy lehet egy félmaratonra felkeszülni?
Én még azt tanácsolnám, hogy próbáld megtalálni a számodra kényelmes tempót. Hogy ez lassabb vagy gyorsabb, azt te érzed. Nekem pl. a gyaloglótempóm is viszonylag gyors, és futásban is az a kényelmes, de futásnál kevésbé tudom tartósan fenntartani, lassabb futásnál viszont hamarabb kezd fájni a lábam, szóval én például szakaszokkal játszok, gyorsabb futást és gyaloglást váltogatom, és így szépen egyre hosszabb távon tudom azt a számomra kényelmes tempót fenntartani, és kevesebb a séta, de ha edzel vagy épp versenyen vagy, akkor menj folyamatosan, akár gyalogolva, és ne állj meg közben, mert ha megállsz, nehezebb folytatni, elég a végén megállni.
Tapasztald ki, neked mi a jó, esetleg találj magadnak egy zenét, aminek a ritmusát tartani tudod, és azt hallgasd edzés közben, vagy dúdold magadban.
Nekem a tánc segített a hátfájásomon, szintén ülőmunka. Esetleg az úszás, a vízi torna lehet még jó, gerinctorna, masszíroztatni sem árt néha elmenni.
Ne egyfélét sportolj, én azt mondom, én többfélét csinálok, és a tánc is sport, mármint a rendes tánc, nem a szórakozóhelyeken a lötyögés. Salsa, zumba, én hastáncolok 5 éve, a teljes testet átmozgatja.
Szia,
Mi lett veled azóta futásilag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!