Hogy lehet egy félmaratonra felkeszülni?
Fájós ízületem sokat javult, amikor elhagytam a feldolgozott hústermékek fogyasztását, később a húst is, és szedtem mellé ízületvédőt. Kell egy jó cipő, de ebben az esetben előfordulhat, hogy először mellényúl az ember.
Egy év alatt fel lehet készülni egy félmaratonra, vannak edzéstervek a neten, keress rá.
Szerintem jó lesz az, de figyelj magadra, nehogy probléma legyen a helyszínen, mert sajnos ilyenek is történnek:
Az étkezésre is figyelni kell, de az mindenkinek egyéni, hogy kinek mi a jó és mi nem jó. Van, akinek jó, ha elhagyja a húst, másnak meg nem biztos, hogy az az út járható. Hallottam már olyat, hogy valaki húsok közül csak a sertést eheti meg, a többire allergiás, nem ehet szóját, mert arra is allergiás, vagyis a tofu is kiesik mint húspótló, de olyat is ismerek, aki halat eszik, más húsokat nem, és egyéb állati eredetű élelmiszereket (tojás, tej, sajt) fogyaszt, csak a húst nem.
Én nem ehetek napraforgómagot, pisztáciát, tökmagot, mogyorót, mert a bőrömnek árt, másnak meg semmi baja ezektől, nekem emiatt a müzliszeletek is kiesnek, pedig alapvetően egészséges lenne. Ismerek olyat, aki nem ehet meggyet, cseresznyét, mert allergiás rá, van, aki meg almát nem ehet allergia miatt, és ezek is egészségesek alapvetően, csak valakinek meg árt a fogyasztásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!