Belső mellizomra jó ha 2 egykezes súlyzóval nyomok fekve?
Figyelt kérdés
Úgy tudom a sima fekvenyomásnál a belső mellizom nem dolgozik mert a kar mozgása korlátolt, ezért tárogatást használtam erre a feladatra de jobb szeretek fekve nyomni.2010. jún. 3. 06:29
1/1 anonim válasza:
Kedves kérdező : ilyen izmunk nincs, hogy "belső mellizom" . Van nagy mellizom, kis mellizom, elüső fűrész izom, kulcscsont alatti izom. Szóval nem tudom értelmezni a kérdést.
Ha nagy mellizom szegycsont közeli részére gondoltál, akkor javaslom a 2*1 kezes nyomást mert akkor lejebb tudod engedni a súlyt mert nem akad a rúd miatt meg rajtad.
Ha a fűrész izomra gondoltál mint "belső mellizom" (ami a lapockát előre húza illetve a karokat vízszintes fölé emeli) akkor pullover-ek a jók rá.
Egyébiránt a mellizom mint minden más izom egyszerre dolgozik, az egész, nincs olyan hülyeség hogy "pl. felső része a hasizomnak gyakorlat". Bizonyos gyakorlatok más-más szögből dolgoztatják az adott izmot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!